![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
no i powiem po raz juz nie wiem ktory ze na nowych kontrolerach naped mu nie zwalnia do wolniejszego trybu - czy tak trudno to zrozumiec?
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Bo jak napęd może podawać do jednego źródła UDMA2 a do drugiego UDMA5 jednocześnie... (?) 8 )
|
|
|
|
#3 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
I wg mnie masz dobrze ustawione Sirmike. Lepiej żeby twarde dyski miały mniejszą prędkość wymiany danych....jedyny minus z tego ,że dłużej poczekasz...Podłącz napędy tak jak podał Demek , (który może i ma rację lecz pierwszy raz słyszę o wyższości takiego połączenia nad tym stosowanym od lat ) i wypalaj płytki w ten sposób..jestem ciekaw ile będą miały błędów i jak kiepskie wykresy mieć będą. Także dłuższe czekanie na transfer między hd a jakość nagrania na napędzie optycznym pozostawiam Twojej rozwadze. Ja mam połączone nieco inaczej. Jeden dysk na S-ATA, drugi przez RAID , a napędy optyczne po jednym na osobny kanał IDE. Lecz od kiedy mam PC (a SATA ani RAID nie były w użytku) , to już się kilka kompów przez ponad 10 lat przewinęło podłaczałem hd i optyka na osobnych taśmach...
Ostatnio zmieniany przez Dorian : 26.03.2005 o godz. 22:34 |
|
|
|
|
#4 | ||
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Cytat:
Cytat:
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
||
|
|
|
|
#5 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 26.11.2004
![]() |
Cytat:
P.S. A nie wiesz o ile mniej więcej spada wydajność dysków gdy sa na jednej taśmie w stosunku do tych co sa na dwóch różnych (przy przegrywaniu) |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Cytat:
przy gorszych moze spac nawet do 15-20mb/s czyli nawet o polowe przy bardzo niesprzyjajacych wiatrach a przy lepszych nie powinien spasc o wiecej niz o 5 mb/s czyli kolo 25 powinno byc
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wymiatacz
![]() |
Kurcze ale Demek jeśli przy zgrywaniu z hd na hd osiągam w granicach 45mb/s to po co podłączać w Twój sposób? I spokojnie na Twoich dyskach osiągniesz porównywalne prędkości. Zresztą nie wiemy jaką konfigurację ma Sirmike więc chyba konfiguracja podłączeniowa stosowana od lat jest znacznie bezpieczniejsza no i na dodatek naprawdę stabilna i dobra. Do czego jest właściwie potrzebny aż taki transfer z hd na hd? Jak się człowiek śpieszy to się diabeł cieszy jak mówi przysłowie. To co pisałeś o płytach głownych...Cóż ja za to nie mam Intela tylko nie pierwszej młodości ( ok 2 lata ) już VIA KT400 i zupełnie nie widzę zalet połączenia podanego przez Ciebie , a co dopiero dla kogoś kto może mieć wolniejszy sprzęt . Nawet jeśli ktoś ma KT800 lub coś nowego Intela to transfer między hd to jedynie dłuższe czekanie..nie ma innych korzyści. Za to z hd na optyka na jednej taśmie...no serio włącz dodatkowo np . DC , tlena i słuchaj mp3 ...pogadamy o wykresie płytki przy wypalaniu w takich warunkach.
|
|
|
|
|
#8 | |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Cytat:
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Tak tu się zgodzę co do przegrywania "w locie" Lecz znów...masz duże 2 hd..wystarczy zrobić obraz płytki .przegrywanie w locie to ryzyko ( nigdy tego nie robię ) i niepotrzebny pośpiech , sprawdź o ile maleją zasoby w windows przy takim działaniu co chcąc nie chcąc ma wpływ na inne aplikacje , których się używa. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
OldBoy
![]() ![]() |
A kto dzisiaj przegrywa w locie? Chory albo pomylony (przepraszam).
Odsyłasz mnie do anglosaskiej specyfikacji: proszę, znam angielski; ale cytaty podawaj a nie ogólniki... 8 )
|
|
|
#11 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
ta metoda by rzadzila gdyby napedy zwalnialy do wolniejszego napedu a tak nie jest ;]
|
|
|
|
#12 | |
|
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
Chyba nie będziemy sobie tu wciskali głupot, że transfer będzie UDMA5? Bo w to nikt nie uwierzy... nawet gdyby było napisane po angielsku... 8 )
|
|
|
|
#13 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
widze ze pisac mozna w kolko ale albo maja to w du...e albo zdaje im sie ze wiedza lepiej ale coz zrobic taki kraj.....skonczylem udzial w tym temacie bo jest to juz bez sensu bo ja swoje a wy swoje ...... gdyby lepiej bylo tak jak mowicie to na bank bym a tak stosowal ale tak nie jest wiec pozdrawiam i milego zycia zycze
|
|
|
|
#14 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
a matko i corko czlowieku wez juz skoncz bo hdd pracuje wtedy z predkoscia jaka wydala optyk a nie przelacza sie do udma 2
tak trudno to pojac? cos ci tu ponizej zwalnia?
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM Ostatnio zmieniany przez demek : 26.03.2005 o godz. 23:48 |
|
|
|
|
#15 | |
|
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
O wyższości Świąt... nad Świętami... chyba tu nie będziemy dyskutować... 8 )
|
|
![]() |
|
|