![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.06.2007
![]() |
stacjonarna nagrywarka Mustek/yukai i płyty DVD+RW
Piszę tu, ponieważ mam problem.
Ale od początku. Mam stacjonarną nagrywarkę Mustek - bez dysku. A tutaj można poczytać szczegóły na jej temat. Nagrywa ona na formatach DVD+R i DVD+RW. I w czym problem? Chodzi o to, że na pojedynczą płytę DVD+RW marki Shivaki mogę nagrać tylko do 10 i to krótkich nagrań, po czym w niespodziewanym momencie płyta się ''blokuje'' ;( To znaczy nie mogę dalej na nią nic nagrywać - mimo, że usuwam funkcją ''ERASE'' całą wcześniejszą zawartość i płyta jest pusta :? Trochę lepiej jest z płytami DVD+R, ale, żeby odtworzyć ją na komputerze - co muszę, a raczej chcę robić nawet kilka razy dziennie, muszę ją sfinalizować, a to spory koszt i marnotrawstwo płyt ![]() Wracając do DVD+RW, to czy może chodzić o jakość płyty, czy może jakość nagrywarki? Czy o coś jeszcze innego ![]() Pytałam znajomego, powiedział, że może trzeba płytę sformatować w komputerze, tak zrobiłam, ale nagrywarka teraz wcale nie czyta tej płyty. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Witamy na forum
![]() Konieczny zakup DVD-RW jakiego***347; uznanego producenta, najlepiej Verbatim'a. Problem le***380;y prawdopodobnie w***322;asnie w p***322;ytach, ale mo***380;e to by***263; te***380; cz***281;***347;ciowo wina zastosowanego w tej nagrywarce napedu optycznego, ale niestety trudno stwierdzi***263; co tam w ***347;rodku siedzi. Zmiana p***322;yt powinna problem rozwiaza***263; ![]()
![]() |
#3 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
u mnie Benq nie czyta .... Liteon ...czyta ![]() plyty co do tej plyty "za rada znajomego" nagraj byle co w formacie DVD-Video pozniej ksowanie w stacjonarnej .... dziala DVD+RW uzywam TDK,Verbatim,Dysan,Philips Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 27.06.2007 o godz. 18:26 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Bywalec
Data rejestracji: 27.06.2007
![]() |
Dzięki za dowartościowanie adeptki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Na razie dzięki ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jesli czyta + czy tez tylko - to kup te ktore odczytuje, chodzilo o firme verbatim, a nie rodzaj nosnika
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Jasne, jak napisał loki77777, chodziło mi o markę i miało być DVD+RW oczywiście
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |