![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#61 | |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Zajrzyj na www.divx.pl , www.napisy.org i temu podobne fora. Jak znam życie masz bardzo specjalistyczny problem i myślę, że tam szybciej znajdziesz rozwiązanie. 8 )
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#62 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.01.2005
![]() |
anasiza - teraz dopisujesz ,że "każdy" ( staram się czytac uważnie ) i moja odpowiedź jest i tak "niezmienna".
Opisałem np. fakt intrleave ( też moze być przyczyną i wtedy DrDivx zbędny). Nie opisujesz , jak robiłeś swoje filmy , ale jak bys je robil np. DrDivx , to nie trzeba ,by przerabiać..... ![]() esem - raczej PC ( i Xbox) , jeżeli film ewidentnie nie uszkodzony i nie jakiś HDTV .... to odtworzy na 100% , bo tam nawet sam odtwarzacz ma np.: pomijanie błędnych klatek itp. i sprzet z zapasem W stacjonarce ( przypadek anasiza(i)], chodzi raczej o to co opisujesz z możliwoscią konkretnego DVD/Divx Ps - pamiętem , jak np. na KISSie , gdy interleave bylo typowo ustawione w Virtualdubie , to film poszedł do ..8mej minuty i koniec ( nie mial "mocy" na korekcję audio ,z video - szybka zmiana parametrów i film ..ok. |
![]() |
![]() |
#63 | ||
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Zastanawiam sie tez nad jednym... czy kupowanie XboXa ma sens? skoro mam w domu 2 komputery, kupujac tansza (uzywana) karte graficzna z wyjsciem na TV, mialbym to samo co oferuje mi XboX a nawet wiecej... poniewaz soft na PC jest jednak lepsza alternatywa niz XBMC ![]()
---------- pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 17.01.2005 o godz. 08:17 |
||
![]() |
![]() |
#64 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
Zastanawiam sie tez nad jednym... czy kupowanie XboXa ma sens?
wydaje mi się że kupmo było by wielką głupotą chyba że nie wiem co z kasą zrobić i mam jej za dużo za 2-3 miesięcy znowóż się coś pojawi lepszego a swoją drogą to kase lepiej przeznaczyć na modernizacje kompa Każdy odtwarzacz DVD czy recorder siądzie po około 2-3 lat i do śmieci Piszę tak ponieważ od 1995 roku miałem odtwarzacze CD potem kompa różne czytniki wszystko siada czy to firmowe czy tańsze na początku inwestowałem w markowy sprzęt teraz w najtańszy który ma najlepsze parametry A jak pierdyknie coś to jak idę po piwo to go wyrzuicam na śmieci i kupuję nowy znowusz mam gwarancję 2 lata itd. |
![]() |
![]() |
#65 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.01.2005
![]() |
Ormianin - masz problem ( praktycznie ..jak kazdy).
Musisz go sam rozwiązać ( każdy indywidualnie podchodzi). ![]() Jeżeli podchodzisz do Xboxa, jako kolejnego PC - absolutnie nie ma sensu kupować,..... zas , jak go potraktujesz , jako DVD/divx ( a właściwie centrum multimedialne ) , na dzisiaj tylko on ...bezproblemowy. Dla mnie sprzet następnej generacji - musi miec lan , czyli wyjście na świat , Po wielu bojach to chciałbym mieć np. ( na dzisiaj )DVD/Divx na wzór KISSA DP500( rozbudowanego na max) ,ale z funkcjonalnością minimum Xboxa ( wybranie najlepszych cech z każdego sprżętu). anasiza - dla mnie ( po prawie 2letnich testach różnego rodzaju DVD/divx i śledzenia na bieżąco róznych "for" ) - kupowanie obecnych DVD/Divx jest wlaśnie wielką głupotą. Różnica miedzy mną ( odkąd mam Xboxa) a posiadaczami Boewoodow/Cyberhomów/Mant /Wiw...jest taka,że ja jestem użytkownikiem tego sprzętu, czyli "ogladaczem" , Wy zaś stanowicie ( w dalszym ciągu ..i to jest smutne) rzeszę "betatesterów" ....co Wam pójdzie , co nie. Dla mnie - gdy z Żoną wymyślimy o 20:00 oglądnięcie "cos naszego" - to siadamy "przy lampce wina"( w "salonie").... i tak jest ( mlodsze pokolenie , w tym czasie np. szaleje na PC w internecie i.... kazdy się jest zadowolony ). Ty zas, w tym czasie - DrDivx włączasz , by film przerobić. Mam sprzet do oglądania i jak bym mial robic , to co opisujecie na swoich "forach"....to zostaję przy PC (choć teraz nie muszę , bo Xbox to wszystko robi). Ps -ostatni naszym domowym hitem na Xboxie - jest " domowy pokaz slajdów" z podkładem muzycznym w tle .....ze zdjęć zrobionych cyfrówką. Pokaz ( z: przenikaniem, powiększaniem, przesuwaniem itp..zawsze na pełnym ekranie) - robi sam Xbox . Kto nie widział Xboxa w dzialaniu , nie może go porównac do zwykłego DVD/Divx - bo ...to bezproblemowe Centrum Multimedialne ( ubogie, bo poczatek , ale uważam ,ze taki kierunek będzie....juz nawet nowy sprzet tak zaczyna mieć). Ormianin - własnie XBMC wyznaczyl standard ( nawet Microsoft , to przyznal....choć nie wprost , bo nie może i szykuje do PC własna wersję systemu opartą na XBMC( Windows Media Center )... z pilotem itp ( w xboxie 2 ma to podobno byc fabrycznie )...np.http://www.winsupersite.com/reviews/...ediacenter.asp XBMC - to obsługa pilotem jak w zwykłej stacjonarce ..tylko ładniej i po polsku... . anasiza - jak u Ciebie z np. .mpg/.dat/.rmvb/.... do tego z napisami? Jak z wielkoscią liter/liniejek tekstu....proporcjami filmu i dopasowaniem do ekranu?..... (te problemy można mnożyć... - ja ich nie mam ) Ps - oczywiście jest to ..moja droga.. a innym życzę , by ich sprzęt przynajmniej zachowywal się jak ...Xbox. ![]() Ostatnio zmieniany przez hojlo1 : 17.01.2005 o godz. 15:33 |
![]() |
![]() |
|
|