Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.01.2005, 17:52   #61
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez anasiza
Panowie
Nie Czytacie Mnie UwaŻnie
KaŻdy Film Po Przerobieniu Drdivx-em Chodzi Ok
WiĘc Moje Pytanie Jest Skierowane Do Przyczyn Kodowania
Qpel I Gmc Żaden Nie MiaŁ W Pierwotnym Kodowaniu
Wszystkie ByŁy Kodowane Divx-em V5.xx
Ja Po Prostu Szukam Przyczyn PoniewaŻ DuŻo FilmÓw Sam Koduje
DopÓki Nie MiaŁem Stacjonarnego To WydawaŁo Mi SiĘ Że Wszystko Jest Ok Vo Na Kompie ChodziŁy PrawidŁowo A Tera CzĘŚĆ Z Nich Mi SiĘ Zacina I MuszĘ Je PoprawiaĆ
Przyczyn jest wiele a raczej może być wiele. Dr.DivX teź koduje DivX 5.xx - tylko (w przeciwieństie do Ciebie) robi to dobrze.
Zajrzyj na www.divx.pl , www.napisy.org i temu podobne fora. Jak znam życie masz bardzo specjalistyczny problem i myślę, że tam szybciej znajdziesz rozwiązanie. 8 )

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.01.2005, 19:37   #62
hojlo1
Bywalec

Data rejestracji: 09.01.2005
hojlo1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
anasiza - teraz dopisujesz ,że "każdy" ( staram się czytac uważnie ) i moja odpowiedź jest i tak "niezmienna".
Opisałem np. fakt intrleave ( też moze być przyczyną i wtedy DrDivx zbędny).
Nie opisujesz , jak robiłeś swoje filmy , ale jak bys je robil np. DrDivx , to nie trzeba ,by przerabiać.....

esem - raczej PC ( i Xbox) , jeżeli film ewidentnie nie uszkodzony i nie jakiś HDTV .... to odtworzy na 100% , bo tam nawet sam odtwarzacz ma np.: pomijanie błędnych klatek itp. i sprzet z zapasem

W stacjonarce ( przypadek anasiza(i)], chodzi raczej o to co opisujesz z możliwoscią konkretnego DVD/Divx

Ps - pamiętem , jak np. na KISSie , gdy interleave bylo typowo ustawione w Virtualdubie , to film poszedł do ..8mej minuty i koniec ( nie mial "mocy" na korekcję audio ,z video - szybka zmiana parametrów i film ..ok.
hojlo1 jest offline  
Stary 16.01.2005, 21:31   #63
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez hojlo1
Lan nie jest wymagany( by odtwarzać wszystko), ale uważam ,że to obowiązek
Masz racje, ale w moim przypadku LAN bylby dosc klopotliwy w instalacji, bowiem PC znajduje sie w zupelnie innym miejscu a ewentulany XboX bylby pietro nizej w salonie, ciagniecie kabla do konsoli MS bedzie juz pewnym problemem, chyba ze jesli to mozliwe LAN bezprzewodowy

Cytat:
Napisany przez hojlo1
Ps - audio słucham na sprżecie audio ( typowym stereo) , a mp3 i wma z podpiętego pod niego sprzetu - wrażenia odsluchowe inne , ale jak zainwestujesz w porżadny amplituner i zestaw kolumn , to ...czemu nie ( jednak w Xboxie - wiatraczek szumi, wiec do np. klasycznej muzyki się nie nadaje).
Wiatraczek można zwalniać programowo nawet do 10% obrotów (inni zmieniają na cichszy) - mnie nie przeszkadza, ale...
wlasnie o sluchanie muzyki oprocz ogladnia filmow mi chodzi... sprzet audio mam wysokiej klasy HIFI amplituner+kolumny... czuje ze szumiacy wiatrak XboXa bylby pewna przeszkoda, czyz nie mozna zalozyc jakiegos radiatora jedynie?

Zastanawiam sie tez nad jednym... czy kupowanie XboXa ma sens? skoro mam w domu 2 komputery, kupujac tansza (uzywana) karte graficzna z wyjsciem na TV, mialbym to samo co oferuje mi XboX a nawet wiecej... poniewaz soft na PC jest jednak lepsza alternatywa niz XBMC

Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 17.01.2005 o godz. 08:17
Ormianin jest offline  
Stary 16.01.2005, 22:40   #64
anasiza
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 10.02.2004
anasiza zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zastanawiam sie tez nad jednym... czy kupowanie XboXa ma sens?

wydaje mi się że kupmo było by wielką głupotą
chyba że nie wiem co z kasą zrobić i mam jej za dużo za 2-3 miesięcy znowóż się coś pojawi lepszego
a swoją drogą to kase lepiej przeznaczyć na modernizacje kompa
Każdy odtwarzacz DVD czy recorder siądzie po około 2-3 lat i do śmieci
Piszę tak ponieważ od 1995 roku miałem odtwarzacze CD potem kompa różne czytniki wszystko siada czy to firmowe czy tańsze
na początku inwestowałem w markowy sprzęt teraz w najtańszy który ma najlepsze parametry
A jak pierdyknie coś to jak idę po piwo to go wyrzuicam na śmieci i kupuję nowy
znowusz mam gwarancję 2 lata itd.
anasiza jest offline  
Stary 17.01.2005, 09:16   #65
hojlo1
Bywalec

Data rejestracji: 09.01.2005
hojlo1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ormianin - masz problem ( praktycznie ..jak kazdy).
Musisz go sam rozwiązać ( każdy indywidualnie podchodzi).
Jeżeli podchodzisz do Xboxa, jako kolejnego PC - absolutnie nie ma sensu kupować,..... zas , jak go potraktujesz , jako DVD/divx ( a właściwie centrum multimedialne ) , na dzisiaj tylko on ...bezproblemowy.
Dla mnie sprzet następnej generacji - musi miec lan , czyli wyjście na świat , Po wielu bojach to chciałbym mieć np. ( na dzisiaj )DVD/Divx na wzór KISSA DP500( rozbudowanego na max) ,ale z funkcjonalnością minimum Xboxa ( wybranie najlepszych cech z każdego sprżętu).

anasiza - dla mnie ( po prawie 2letnich testach różnego rodzaju DVD/divx i śledzenia na bieżąco róznych "for" ) - kupowanie obecnych DVD/Divx jest wlaśnie wielką głupotą.
Różnica miedzy mną ( odkąd mam Xboxa) a posiadaczami Boewoodow/Cyberhomów/Mant /Wiw...jest taka,że ja jestem użytkownikiem tego sprzętu, czyli "ogladaczem" , Wy zaś stanowicie ( w dalszym ciągu ..i to jest smutne) rzeszę "betatesterów" ....co Wam pójdzie , co nie.
Dla mnie - gdy z Żoną wymyślimy o 20:00 oglądnięcie "cos naszego" - to siadamy "przy lampce wina"( w "salonie").... i tak jest ( mlodsze pokolenie , w tym czasie np. szaleje na PC w internecie i.... kazdy się jest zadowolony ).
Ty zas, w tym czasie - DrDivx włączasz , by film przerobić.
Mam sprzet do oglądania i jak bym mial robic , to co opisujecie na swoich "forach"....to zostaję przy PC (choć teraz nie muszę , bo Xbox to wszystko robi).
Ps -ostatni naszym domowym hitem na Xboxie - jest " domowy pokaz slajdów" z podkładem muzycznym w tle .....ze zdjęć zrobionych cyfrówką.
Pokaz ( z: przenikaniem, powiększaniem, przesuwaniem itp..zawsze na pełnym ekranie) - robi sam Xbox .
Kto nie widział Xboxa w dzialaniu , nie może go porównac do zwykłego DVD/Divx - bo ...to bezproblemowe Centrum Multimedialne ( ubogie, bo poczatek , ale uważam ,ze taki kierunek będzie....juz nawet nowy sprzet tak zaczyna mieć).

Ormianin - własnie XBMC wyznaczyl standard ( nawet Microsoft , to przyznal....choć nie wprost , bo nie może i szykuje do PC własna wersję systemu opartą na XBMC( Windows Media Center )... z pilotem itp ( w xboxie 2 ma to podobno byc fabrycznie )...np.http://www.winsupersite.com/reviews/...ediacenter.asp
XBMC - to obsługa pilotem jak w zwykłej stacjonarce ..tylko ładniej i po polsku... .

anasiza - jak u Ciebie z np. .mpg/.dat/.rmvb/.... do tego z napisami?
Jak z wielkoscią liter/liniejek tekstu....proporcjami filmu i dopasowaniem do ekranu?.....
(te problemy można mnożyć... - ja ich nie mam )
Ps - oczywiście jest to ..moja droga.. a innym życzę , by ich sprzęt przynajmniej zachowywal się jak ...Xbox.

Ostatnio zmieniany przez hojlo1 : 17.01.2005 o godz. 15:33
hojlo1 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: