![]() |
Ilość załączników: 1
|
SAMSUNG SH-224GB
|
wymiana opu
Ja mam z kolei dylemat, czy lepiej kupić używanego liteon ihas-x24 ver B czy np. takiego samsunga sh-224GB uzywanego.
Założenie jest takie ze oba napędy były uzywane chodź samsung jest młodszy wieć "może być" mniej wyekplatowany. Z drugiej strony ihas-x24 ver B można już tanio kupić i wymienić w nim opu ( https://forum.cdrinfo.pl/f15/wymiana...o-kroku-93814/) kolejne pytanie: skąd wziąść dobre opu (czy majfrendy to dobre źródło? cena ~10USD) czy cześci zamienne? |
LiteOn iHAS B wszystko ma lepsze od TSST SH-224 GB..mechanikę , chipset najlepszy jaki MediaTek zrobił ....dla CD i DVD , dobry laser Sanyo ... to najlepsza zdecydowanie konstrukcja PLDS jaką udało im się zaprojektować ...
Na lasery do iHAS B w net trzeba uważać ...bardzo dużo podrobionych... fatalnej jakości i mocy.. |
Cytat:
|
Cytat:
|
z0nk w 2018 kupiłem ponad 10szt. iHAS124B i jego pochodnych do 50zł
z miesiąca na miesiąc jest coraz mniejsze zainteresowanie głównie przez XBOXA bo on wywindował ceny modelu "B" do absurdalnej ceny. jak iHAS B ma wypalone 1k. płyt to i laser i mechanika jest zużyta dziś trafiłem Pioneer`a DVR 215BK za 50zł z przesyłką :-) |
Właśnie o to mi chodziło że ihas-x24B ma kosmiczną cenę, ale poniekąd taką ustalił rynek (popyt). Szukałem czegoś dla siebie co "dobrze pali", "dobrze czyta", nie ma problemów z zabezpieczeniami (zapis), jest możliwa zmiana booktype oraz overburn - i tak padło na ihas-x24B, przy czym ceny mnie zwaliły z nóg i korzystając z FAQ znalazłem klona i dziś kupiłem (20zł). Spodziewam się, że przyjdzie "lekko zuzyta" dlatego odrazu myślę o wymianie OPU. Jeśli chodzi o mechanikę to podejrzewam że z racji klonu może być mniej zuzyta (chodź jeszcze nie wiem jak sprawdzić przebieg, chyba nagram DVD i zrobie test jakości - co mi powie co do wymiany). Jak mi dojdzie to spodziewam się wymiany OPU.
Jak by ktoś miał sprzedać OPU w przystępnej cenie proszę o PM. Jeśli do tego by doszła mechanika gdzie można ją dostać/z czego może pasować? |
Ilość załączników: 1
|
Cytat:
niestety próbowałem go przeflashować do wersji 624 po przejściówce USB Unitek - tu już wiecie co się stało. Jutro będę go ratował podłączeniem bezpośrednio do sata i dosflashem. Na szczeście mam kopie flash'a i eeprom. Dziękuję za pomoc w wyborze starego napędu i za porady!:spoko: |
iHAS 124 B za 10zł :-)
https://www.olx.pl/oferta/naped-nagr...tml#707f023b82 |
iHAS 124 B za 50zł
https://www.olx.pl/oferta/nagrywarka...tml#67a94bcd0e |
Ilość załączników: 2
dzisiejsze paczki :-)
Pioneer 116DBK - September 2008r. NEC 4551A - December 2005r. NEC 3551A - January 2006r. Załącznik 132192 Załącznik 132193 |
|
Ilość załączników: 3
no to dziś strzał za 10pkt. :D
2x Plextory za 68zł z przesyłka DPD stan pierwszy właściciel plomby nie ruszone Załącznik 132606 Załącznik 132607 Załącznik 132608 obudowa ATX ładna + Athlon 512MB RAM zasilacz 400w. GPU AT AGP dodatkowe 5x USB na PCI 2x HDD 10 i 20GB oddam za darmo jak ktoś chce włącza się sprawny |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:55. |