![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.05.2005
![]() |
![]()
Mam nagryware Samsung TS-H552B i winshita XP sp2. Problem mialem juz na samym poczatku gdzu zmienilem windowsa na xpsp2, nie dzialaly mi zadne cdroomy nawet wirtualne. Jakos to naprawilem, pozniej wpadlem na genijalny pomysla ze zaisntaluje soeie nowszy firmware [pomyslalem nowszy - moze bedzie lepiej chodzic]. Zrobilem upgrade z wersji TS04 na TS10 i cdroom przestal dzialac! :/ No to sobie pomyslalem jak mi na tymTS10 nie smiga poprawnie to zmienie na standard jak ibyl czyli TS04 i znow zrobilem flasha na TS04... W dlaszym ciagu problem z cdroomem jets mianowicie nawed bez plyty moge wejsc zobaczyc co jets na plycie (wiecie nie pluje sie by wlazyc plytke) a gdy juz wloze cd to jets to sam owchodzew cdroom a tu nic nie ma (nawet nie zareagowal na wlozana plyte)
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Po instalacji SP2 czasem zdarzało się że niknęły napedy wirtualne i jesynym rozwiazaniem byla ich ponowna instalacja (Alkohol czy też Daemon). Spróbuj usunac kanały EIDE i zainstalowac je ponownie moze coś pomoze.
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
Dziadek
Zlotowicz
Hm... a kiedy przestał Ci czytac ten naped przed upgradem czy dopiero później?
Spróbuj odłączyć napęd i usunąć kanały EIDE. Następnie zainstaluja je ponownie. I podłącz jeszcze raz napęd. Zobacz co jest może trochę zwariowała winda po Twoic zabawach. Byc może to jednak uszkodzony naped.
czechoj APLIKATOR _ REKULTYWATOR ![]() Ostatnio zmieniany przez czechoj : 03.05.2005 o godz. 11:48 |
![]() |
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() Po upgradzie tak mi zwariowal |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Dziadek
Zlotowicz
A przed upgrade sprawdzałeś nr:
"TS-H552B Global distribution firmware TS10 Tarket model : - Model : TS-H552B - Byuer : WBHA,WBBH,WBCH,WBDH,WBEH,WEFH,WBGH, WBHH, WBIH,WBJH,WRAH,WRBH,WRCH,WRDH,WREH,WRFH WRGH,WRHH,WRIH - Byuer check : On the label printed serial number => TS-H552B/**** (**** = Buyer) "
#7 |
Nowy na forum
![]() |
nie nie sprawdzalem niczego oprocz modelu jaki mam czyli tsst ts-h552b i od tego znalazlem firmaware i program do flashowania. Zrobilem ten update TS10 i lipa, pozniej chcialem cofnac update i zrobilem upgrade na wczesniejsza wersje co mialem na poczatku TS04. Upewnilem sie ze to nie jets wina windowsa bo bylem u znajomego i ma tak jak ja tzn wykrywa naped jednak bez wzgledu na to czy plyta jets wlozona czy nie to i tak zawsze wejdzie i nic nie widzi tzn sie widzi ale nic tam nie ma. Brak jakiejkolwiek reakcji rozruchowej po wlozeniu cd
![]() Czy uszkodzilem do konca? Da sie to naprawic? Czy jestem w stanie sam to naprawic?Czyoddac do service o ile jest mozliwosc naprawy ![]() Dziekuje za cala pomoc |
![]() |
![]() |
|
|