![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.01.2004
![]() |
Ttg01
Witam!
Dziś, w Auchan w W-wie, kupiłem na próbę płytkę TDK -4. Opakowanie z nalepką promocyjną, bez napisu "Made in". Po rozpakowaniu, okazało się że płytka ma w środkowym, przeźroczystym krążku, pęcherzyki powietrza, zatopione między warstwami. Czy jest to poważna wada? ----------- P.S. Nie bijcie, wytłumaczcie, to mój pierwszy post. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.09.2003
![]() |
Mogę się spytać, bo żadko tu bywam, dlaczego nie CMC i czy taka sytuacja jest też przy CD-r?
|
![]() |
![]() |
#33 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
CMC to nie TTG. Kiedys chodzily plotki ze CMC to TTG, ale TTG to TDK Corporation (produkuje niektore DVDRy TDK i CDRy TDK D-View oraz troche CDRow TDK Metalic) |
|
![]() |
![]() |
#34 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Pytam się bo nagrywam TDK Metallic od CMC (właśnie dziś zauważyłem) z wieżyczki. I to jest już drugie 25.
|
![]() |
![]() |
#35 | |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#36 |
Stały bywalec ;)
![]() |
A duża różnica w jakości. (nagrywam na 24x)
|
![]() |
![]() |
#37 |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Naprawde trudno mi teraz powiedziec bo CDRy to pale BAAAAAAAAAAAAARDZO rzadko.
|
![]() |
![]() |
#38 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.10.2004
![]() |
Witam.
Mnie spotkal nastepujacy problem. Pare miesiecy temu zaopatrzylem sie na gieldzie w nosniki TDK DVD-R x4 (7-8zl) Made in Japan, kod kreskowy 4 902030 180706. Jakis czas pozniej dostalem od siostry plytki kupione w MM, ale produkowane juz bez napisu Made in Japan i moja nagrywarka Lite-On 811S mogla juz nagrywac tylko x2. Nie pomogl takze najnowszy BIOS. Bylem ostatnio na gieldzie i rozmawialem z gosciem co mie sie przydarzylo, potwierdzil ten fakt, poczym dal mi identyczne nosniki, mowiac, ze te sa OK, ale nie sa, bo dalej moge nagrywac na nich tylko x2. Stara i nowa wersja plyt rozni sie glownie okladka: wnetrzem awersu i tylem reversu. Znacie moze ten przypadek? --- Stare plytki: -------------------------------------------------------------------------- Unique Disc Identifier : [DVD-R:TYG01] -------------------------------------------------------------------------- Disc Type : [DVD-R] Manufacturer ID : [TYG01] Manufacturer Name : [Taiyo Yuden Co. Ltd.] Disc Application Code : [Unrestricted Use : Consumer Purpose] Recording Speeds : [1x , 2x , 4x] (8x Cannot Be Detected) Blank Disc Capacity : [2,298,496 Sectors = 4,489.3MB = 4.38GB (4.71GB)] -------------------------------------------------------------------------- Nowe plytki: -------------------------------------------------------------------------- Unique Disc Identifier : [DVD-R:TTG01] -------------------------------------------------------------------------- Disc Type : [DVD-R] Manufacturer ID : [TTG01] Manufacturer Name : [TDK Corp.] Disc Application Code : [Unrestricted Use : Consumer Purpose] Recording Speeds : [1x , 2x , 4x] (8x Cannot Be Detected) Blank Disc Capacity : [2,298,496 Sectors = 4,489.3MB = 4.38GB (4.71GB)] -------------------------------------------------------------------------- Ostatnio zmieniany przez mStef : 09.10.2004 o godz. 17:35 |
![]() |
![]() |
#39 |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Te nowsze sa gorsze ale x4 powinny sie palic.
Moze update BIOSa na 811 HSOP mod4 ?? |
![]() |
![]() |
#40 |
Nowy na forum
![]() |
Walnalem blad, oczywiscie mam nagrywarke Lite-On 811S i bios HS0R, a wypalam Nero 6.3.1.6. Co to za bios - mod4, czy to jakas eksperymenlatna wesja?
|
![]() |
![]() |
#41 | |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#42 |
Nowy na forum
![]() |
Sprawdzilem w OmniPatcher, ze nie ma w biosie definicji dla TTG01. Jest jakas mozliwosc, zeby skopiowac TYG01 do TTG01?
|
![]() |
![]() |
#43 |
Nowy na forum
![]() |
Moze jednak ktos wie?
|
![]() |
![]() |
#44 |
Nowy na forum
![]() |
Na stronie kowanskiego nie znalazlem zadnego biosu do mojej nagrywarki, a problem nadal jest nierozwiazany
![]() |
![]() |
![]() |
|
|