![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#256 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.10.2003
![]() |
a może tkos ma pod ręką jakiś fajny i wypróbowany bios?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#257 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
TDK 440 to jest NEC 2500 o ile dobrze pamiętam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Nowy na forum
![]() |
niestety to nec 1300
|
![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Wymiatacz
![]() |
Racja, 880 to jest nec 2500. Zerknij tu http://etna.rpc1.org/nec/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Nowy na forum
![]() |
z tym ze to sapliki binarne a ja za holere nie wiem jak togo użyc do tej pory używałem fleschera z pod windowsa
|
![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Wymiatacz
![]() |
przecież jest tam opis i flasher dla dosa
|
![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Nowy na forum
![]() |
hi hi poradziłem sobie nie trzebabyło zmieniać biosu tylko nie moze być zainstalowany na kompie nero i pinacje studio został nero i problem sie skończył
|
![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.11.2004
![]() |
problem z wypalaniem oryginalnych tdk???
[QUOTE=Marcodemon]Nie będe się upierał, mam oba napedy i jestem pewien ze wymiana bios-u nic nie daje NEC jest dobrym napedem i TDK na poziomie bios-u może i jest zgodny ale TDK to inna konstrukcja, duzo lepsza, a najlepszym przykładem jest nagranie filmu na płytce Msonic DVD-R i okazuje się że z NEC-a czyta tylko w kompie, a z TDK czyta bez problemu na wybrednym stacjonarnym Marantz-u, po za tym nagrywanie tak szmelcowej płytki w NEC-u to niezapomniane wrazenia słuchowe ( cały komputer sie trzesie ) no i nagrywało się 13 minut, a na TDK cichutko i nagrywało sie 9,5 minuty, wiec widze ze konstrukcja TDK jest duzo lepsza do nagrywania taniego szmelcu.
Czy mozna jakos testowac płytki bez posiadania Litka w kprobe ?[/QUOTE mam inne doswiadczenia a mianowicie wypalilem na tdk1616n kilka filmow na nosnikach tdk dvd+r x4 i podczas ich odtwarzania strasznie halasuja w przeciwienstwie do oryginalnego filmu nie wiem od czego to zalezy jestem w szoku i szukam jakiejs rady aha a wypalilem jeden z tych filmow na verbatimie dvd+rw x4 i jest git znaczy sie chodzi cichutko jak oryginalny film. z tego wynika ze jest to wina nosnikow tdk ale przeciez to k.... oryginaly wiec powinno byc git czekam na jakiekolwiek porady thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Problem z TDK440N
Mam pewien problem , po zmianie płyty głównej moja roczna nagrywarka nie chce nagrywac płytek dvd-r x4 , tylko x2 , ale co dziwne płytki na PS2 nagrane z prędkością x2 strasznie się tną w PeSie a o filmach już nie wspomnę.Przy próbie nagrywania x4 nagrywarka zaczyna pracę by po kilkunastu sekundach wyrzucic płytkę(płyta do wyrzucenia),dla sprawdzenia nagrałem jedną płytkę dvd+rw x2.4 i o dziwo chodzi dobrze.
Płyta główna to abit nf7 s poprzednia to gigabyte ga7 vaxp Czyżby nagrywarka padała ? A , nagrywam na verbatimach i tdk , więc to chyba nie jest problem nośników, zresztą przedtem nagrywałem na tych samych płytkach (dosłownie z tej samej szpuli) i nie było problemów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
Ten nowy Abit jest na chipsecie NForce i ważne jest aby nie instalować w sterownikach do płyty głównej sterów do kontrolera IDE od nvidi tylko standardowe windowsa. Poza tym ASPI 4.60 i powinno grać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Nowy na forum
![]() |
A da się odinstalowac stery nvidi , bo niestety już je zainstalowałem ?
Swoją drogą nvidia znów dała ciała . |
![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
Da się bez problemu. Uruchom Panl Sterowania > Dodaj usuń > kliknij NVidia Drivers i zaznacz co ma usunąć. Po restarcie zainstaluje Winda swoje stery.
Lub w menadżerze urządzeń usuń kontroler IDE i potem resecik. Efekt powinien być ten sam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Nowy na forum
![]() |
Wielkie dzięki .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Nowy na forum
![]() |
Niestety nie pomogło , odinstalowałem stery ide nvidi,zainstalowałem aspi 4.60,i teraz owszem nagrywarka zaczyna nagrywac dvd-r x4 ale po czas nagrywania z 15min przeskakuje na 30min i płytka tak nagrana jest do niczego.
Pożyczyłem od kolegi jego nagrywarkę pioneer'a 105 , i ta nagrywa bez problemu płytki z prędkością x4 i płytki chodzą jak trzeba.Co dziwne zauważyłem ,że przy nagrywarce TDK jak nagrywa cały czas pali się dioda od hdd a przy pionku tego nie ma,przedtem na starej płycie też tego nie było. Może to jakiś konflikt programów bo mam zinstalowane nero , instant copy8 , record now deluxe7,sam już nie wiem . |
![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Nowy na forum
![]() |
Dziś oddaję ją do serwisu , po przegranej walce stwierdziłem ,że to jednak wina nagrywarki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Philips DVDRW 2,4 \ 4 \ 8 \ 16 \ 18 \ 20 \ 22 \ 24 | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 7 | 26.12.2015 10:50 |
Podróbki Tdk Dvd+r ?? | tomkow | Nośniki optyczne | 30 | 08.10.2005 22:29 |
TDK A040212N kontra Pioneer A06 | dj_anion | Napędy optyczne DVD | 6 | 02.02.2004 07:47 |
tdk dvdrw + _ | kkc | Napędy optyczne DVD | 11 | 16.11.2003 23:14 |