![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Nigdy nie podważam testów napędów jednakowo ocenianych. Oczywiście mam uzasadnione wnioski do np. jakości testowanych płytek. Mimo dobrej strategii wyniki mogą być skrajnie inne i w tym przypadku test w/g mnie nie jest obiektywny. Z jakością BenQ należy się pogodzić. Wszystkie Serwisy tematyczne mówią jednym głosem. Tak jest dzisiaj. Czy jutro też tak będzie. Zobaczymy... ![]() |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 | ||
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Zobacz, tutaj np. http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...1953&PageId=27 cdrinfo.com testuje booktype. Moze nastepny test Chipa bedzie polegal na tescie mozliwosci zmiany bitsetingu. Wtedy pewnie ten test bedzie OK, o ile Benq 1640 bedzie na 1. miejscu ![]() Wiem ze Twoj sentyment do Chipa jest prawie tak wielki jak do Benq, ale ja go nie podzielam. Dla mnie nie ma tu miejsca na sentymenty. Zarowno w przypadku testow, jak i napedow. Licza sie konkrety. |
||
![]() |
![]() |
#33 |
Guru
![]() ![]() |
Sentyment jak sentyment. Czytam różne magazyny.
Warto znać opinie innych, nie mam monopolu na wiedzę. BenQ to przemyślana konstrukcja i metoda zapisu. Choć nie wszystko ma na max to ogólna ocena wśród obecnie produkowanych napędów jest najwyższa. Takie są fakty. Pojawi się lepszy... będą następne testy. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Panowie
![]() ![]()
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
#35 |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Hmm co do Chipa to w ich testy zawsze jakoś odstawały od innych czasopism jak np. ENTER,PC WORLD i były mało merytoryczne (czepianie się detali nie mających wpływu na jakość techniczną produktu, albo wytykanie czegoś jednemu produktowi, a drugiemu nie pomimoi takich samych "braków") przyznam si, że nie kupuję-czytam Chipa od ponad 3lat ale wydaje mi się, że nic się nie zmieniło w tej materii, co do BenQ'a ... to już nic nie powiem
![]()
#36 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
moim zdaniem test jest do kitu (bynajmniej nie dlatego ze mam sd-r5372 ktore wypadlo fatalnie bo mam tez GSA-4163
![]() 1. Nie uzyli najnowszych biosow. SD-R 5372 z najnowszym biosem potrafi nagrywac DVD-R DL. 2. Od kiedy SD-R5372 nie obsluguje RAW-DAO (!!! to nawet nagrywarki 16x CD-RW potrafia!) 3. Wynik testu zalezy chyba tylko od ilosci dolaczonych srubek i predkosci zapisu - nie ma prawie nic o jakosci a to jest przeciez najwazniejsze. Roznice w wynikach sa w wiekszosci testow nieznaczne (np 3,900 vs 4,000) a roznica w punktacji ogromna. Dla przecietnego uzytkownika te 100kB/s nie ma najmniejszego znaczenia. Takie wnioski wyciagnalem z ogladania tego przez 2 minuty. Gdybym znal lepiej pozostale spawarki to pewnie cos by sie jeszcze znalazlo ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Guru
![]() ![]() |
![]() Toshiba SD-R5372 słabo oceniona. I słusznie. Potwierdzenie: http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...2232&PageId=24 ocena: 20/30. Oceny napędów zbieżne. Tak w testach bywa z biosami. BenQ też nie był testowany na najnowszym biosie BSLB z obsługą SolidBurn. ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.11.2003
![]() |
Może i test jest do kitu ale jest!
Od dłuuuuuuuuuuuugiego już czasu czekam na wyniki testów LG GSA-4163B i LiteOn SOHW-1693S. Czekałem, czekałem ... aby wybrać sobie nagrywarkę. Nie doczekałem się i ostatnio kupiłem LG GSA-4163B. Jestem całkowicie zadowolony i nie interesuje mnie ile i jakich błędów będzie miała płyta po nagraniu. Interesuje mnie tylko to, aby płyta po nagraniu się odtwarzała a napęd zbytnio nie hałasował no i oczywiście aby nie był awaryjny. Pozostałe parametry i testy pozostawiam pasjonatom których kręci to ile błedów pi czy innych jest po nagraniu. Dla mnie (przeciętnego użytkownika nagrywarka ma nagrywać i się nie psuć. Ostatnio zmieniany przez anoni.m : 15.09.2005 o godz. 21:29 Powód: poprawa literówki |
![]() |
![]() |
#39 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
aa własnie przypomniałem sobie kiedy TEST LG 4163B na cdrinfo ??
![]() ![]() pozdrawiam
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
#40 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#41 | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#42 | |
Gość
Data rejestracji: 12.12.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#43 | ||||
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przecież przykładowo patrząc na niedawną recenzję Samsunga TS-H552U, nie gdzie indziej tylko na CDRinfo mamy oddzielny punkt ***8222;Odczyt CDSpeed***8221;. Mierzona jest tam prędkość odczytu, która według Ciebie nie jest żadnym testem, więc po co to wszystko ?. Widaomo, że jako jedyne kryterium wchodzące w skład oceny byłoby nieobiektywne, ale jest to ważna część, która tworzy całość. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#44 | ||||
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
w praktyce wygląda to jednak tak, jak ostatnio ktoś na forum pisał, że na tłoczonej płytce audio miał kilka tysięcy błędów C1 a płytka chodziła pierwsza klasa np.: KProbe pokazuje u mnie co chwilę różne wyniki na tym samym nośniku i nie mam pojęcia od czego to zależy, wszystko działa oczywiście super sam stosuję przy nagrywaniu DVD zasadę markowych płyt (Verbatim, TDK) i tych, których po zapisie nie mogłem odczytać było uwaga 0 ! sztuk, a nagrywam dosyć dużo dlatego zacząłem już od pewnego czasu dochodzić do ogólnie znanego wniosku, że teoria to jedno, a praktyka drugie ... a może mam takie szczęście ? pozdrawiam
![]() |
![]() |
#45 | |||
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i ... zobacz ile mozna powiedziec na postawie takiego testu w cdrinfo.com (choc potraktowalismy go i tak bardzo pobieznie odnoszac sie tylko do gwiazdek), a ile o napedzie mozesz powiedziec po tescie chipa ?? |
|||
![]() |
![]() |
|
|