![]() |
Hmmmm coś mój 1693 nie chce czytać płyt dvd-rw, Widzi płyte, ale nie widzi nic na niej...... Płytki nagrane na litku 812, na paru innych dvd odczytywane bez problemu. Jak sprawa wygląda u Was ?? Jakieś doświadczenia z dvd-rw / dvd+rw ??
|
w moim Stragardzkim Tesco kupuje w szpindlu 10szt. po 19.99, a za taką cenę to bym nawet nie przechodził obok tych howk'ów ;)
|
kosztowaly cos kolo 1.65zl w gorzowskim TESCO (co jest dla mnie absurdalne, biorac pod uwage, ze za jakies 60 groszy wiecej mam juz TDK)...szczerze mowiac, liczylem na cos podobnego i kupilem je tylko do testowego wypalenia ;)
|
Dzięki Xavery za test x8 (bios od SONY :) ) ale to chyba nie ma wpływu na odczyt (a może ma ?) wychodzi na to że w litkach 1673s te płyty nie wypadają najlepiej, te hawki to rzeczywiście LOL (nośnik może i orginalny ale pewnie zakupili odpady z fabryki taiyo yuden:) ) ja takich wynalazków nie kupuję szkoda kasy.
|
wypalilem dzisiaj plytke CD-R firmy BENQ 700MB x32
Przetestowalem w kProbe na predkosciach od x8 do x24 i zadnych bledow nie wykryto. Bledy zaczely sie pojawiac a dokladnie kolo 70 przy predkosci x32 al to tak dla sprawdzenia. |
Prosze bardzo. Wykres na 8x mozesz zobaczyc tutaj.
Wczoraj dostalem tez pare DVD-R by Hawk - dedykowane dla predkosci 4x, jednak nagrywarka zezwolila na 8x. Zdziwilem sie odnosnie manufacturera - Taiyo Yuden? Jednak skany mowia wyraznie, ze to fake Taiyo Yuden ;) - palona na 8x, palona na 4x. Po prostu LOL :D |
Co do sprawy tego dlugiego wykresu, to MOZE twoj palnik niepoprawnie wykrywa koniec plyty. Mialem taka sytuacje na jednym z LiteOnow (chyba 411S). Potem jak mialem 1633 to bylo OK.
|
@Xavery wykresik okey, ale mam malutką prośbę czy mógłbyś zrobić test tej płyty ale z prędkością x8 ?, jest pewien problem z tymi płytami --> http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=53728
i chciałbym porównać ze swiomi wynikami i @karela48 dzięki |
Cytat:
Oj, nie nie. Ja jestem z mińska,a Alex z warszawy a patrząc na sytuację to obaj jesteśmy poszkodowani :D Więc powinno być minsk mazowiecki & warszawa -KONTRA- kanzas :boks: PS Coś czuję, że tak jak ja pierwsze co robisz to patrzysz na avatar i to wprowadziło Cię w błąd :P Sam zobacz że to nie ja "pożyczyłem" obrazek tylko bazyss który obecnie ma taki sam jak ja ;) Looknij jeszcze raz dla pewności || |
Cytat:
:boks: Minsk Mazowiecki -KONTRA- Warszawa :boks: |
Cytat:
|
OMG bazyss ^_^
Najfajniejsze jest to że czytając posty pierwsze co robie to patrze na avatar :D Smiesznie się czyta coś czego nie napisałeś a jesteś prawie pewien że to Ty :P Już myślałem że mi ktoś hasełko logowania podkradł :) PS Mogłeś się chociaż zapytać o copyrights i te sprawy bo jak tak dalej pójdzie to moje dzieło bezkarnie rozniesie się po całej globalnej wiosce, a tego przecież nie chcemy? :D:D ;) |
Ilość załączników: 1
jakby ktos byl zainteresowany - TDK 8x, palone na 8x, w OmniPatcher wybralem "Apply Recommended Media Tweaks" - wypalane takim firmwarem w wersji KS09
|
Cytat:
I panienki coraz bliżej ... :ja_chce: :mruga: |
Cytat:
Driver :SPTI na ASPI i wogole wgraj sobie jakies przyzwoite ASPI (moze z seri force) i testuj dalej zmien bios na najnowszy czy po proboj roznych jesli takowe istniej dla tego modelu ;) pobaw sie OmniPatcher for LiteOn |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:43. |