![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() |
Toshiba SD-R2612-Szukam Firmware'u,Problem z odczytem.
Witam.
Od jakiegoś czasu poszukuje firmwear'u do napędu SD-R2612. Jest to nagrywarka COMBO Toshiby. Być może ktoś z Szanownego grona użytkowników tego forum wie gdzie takowy firmware można znaleźć. Napęd ten został ostatnio zamontowany prze ze mnie w Toshibie 1800-452E. Generalnie komputer wykrywa napęd, czyta płyty, ale zdaża się że po włożeniu do napędu płyty nie zostanie ona przeczytana. Po restarcie komputera problem przeważnie ustępuje. Ostatnio przeczytałem na Allegro że do tej nagrywarki musi być dopasowany firmware. Nie wiem czy to dobrze zrozumiałem ale najwidoczniej różnie ona działa w różnych notebookach. W związku z powyższym nie wiem czy bios który obecnie posiadam pasuje do tego modelu Toshiby. Może istniej jakaś lista kompatybilności ( firmware - notebook ). Z góry dziękuje za pomoc. graucho@poczta.fm ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|