![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#106 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 14.03.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.09.2003
![]() |
A próbowałeś Toshibe w wersji sama na drugiej taśmie jako master, a dodatkowo odinstalować całkowicie Nero i zainstalować na nowo np. 6.6.0.3?
|
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Nagrywarki samej nie moge zainstalowac bo nie mam wolnego juz gniazda IDE. Pod 1 mam podpiete dwa dyski . Pod dwojeczke naped i nagrywarke. Nie moge ich pomieszac, tzn naped z jednym dyskiem a nagrywarka z drugim - za dużo zabawy - krótkie taśmy. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Pluginy
OK, mam Nero 6.6.0.3 i wszystko działa prawidłowo. Przypadkiem jednak wpadłem na powód mojego wczesniejszego zgryzika. Winą jak się okazało nie była wersja nero, ani tym bardziej sama Toshiba.
Zawiniły pluginy które wgrałem. Najpierw wgrałem Nero Mega Plugin Pack i do tej pory wszystko działało. Później przyprawiłem nerona dodatkowymi pluginami które gdzieś kiedyś ściągnąłem ( taki zestaw 33 wtyczek ) i właśnie to powaliło wszystko. Po usunięciu tych ostatnich wszystko wróciło do normy i działa prawidłowo. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#110 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 15.06.2003
![]() |
Przeproś Toshibkę
bo ja ją właśnie kupiłem i mnie zestresowałeś . Bios w wersji TU31 i narazie nie aktualizuje ze względu na nieciekawe doświadczenie jednego z kolegów z forum w kwestii aktualizacji.
|
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Ja bios wgrałem TU53. Narazie nie widze problemów Jednak tym razem będę powściągliwy z oceną. Z czym po wgraniu biosu miał problem nasz kolega? Wybaczcie nie chce mi sie szukać. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.06.2004
![]() |
czy to prawda ze toshiba ta jest robiona przez samsunga
|
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Cytat:
Podsumowując z kombinacjami z tym npędem trzeba się wstrzymać do czasu, jak wyjdzie oprogramowanie umożliwiające reanimację sprzętu, a na to trzeba czasu i spopularyzowania Toshiby. Pozdr. P.S. Wyobraźcie sobie, nowy napęd , nawet nie zdążyłem nagrać żadnej płyty i taki numer. Ze względu na kulturę nie napiszę ile i jakich słów używałem.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" Ostatnio zmieniany przez madmax2 : 31.12.2004 o godz. 15:34 |
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
Bywalec
![]() |
Coś tam pisze na naklejce toshiba samsung blablabla mam nadzieje ze samsung robił tylko oobudowe
|
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.06.2004
![]() |
czyli ta toshiba jest bardzie samsung czy samsung bardziej toshiba bo jak to pierwsze to raczej niezadobrze dla toshiby . w takim wypadku to chyba wybiore nec'a a miala byc toshiba
|
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() Mnie się udało - instalacja przebiegła pomyślnie. Wypaliłem już parę płyt i wszystko gra OBY TAK DALEJ. ... a właśnie ? ... wczoraj skopałem dwie płytki 800MB. Więcej nie próbowałem. Ciekawe czy to ma związek z biosem ? Narazie nie wiem. Płytki były dobre - TDK. Co do instalacji biosu to gdzieś przeczytałem że napęd do którego wgrywamy bios powinien być podpięty sam, pod jedną taśmę jako master, pod drugi kontroler IDE. No dobrze jest mieć jakiś UPS na wypadek nagłego zaniku prądu - no ale o tym to wszyscy chyba wiedzą. |
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
Bywalec
![]() |
JA jeszcze nic na niej nie nagrywałem dzisiaj mysle zrobic jakies pierwsze nagrywanie na dvd, niestety z płyt udało mi się dopaść tylko platinium x8 wolał bym jakies verbatimy. Jakie macie doświadczenia z platinium dvd x8 na toshibie?
|
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 01.10.2003
![]() |
Cytat:
doświadzcenia super ,DVD+R u mnie widac nawet jako 12X(biosTU53) ale to juz inny temat o prędkosci nagrywania.... Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
Bywalec
![]() |
No nagrałem pierwszą cd platinium na toshibie, nagrało ładnie(ocena na oko
)Owszem troche czasu jej zajmuje "zatrybienie" nośnika ale nie jest to rzecz upierdliwa po tym jak przesiadłem się z zabytkowej nagrywarki TEAC CD-W54E, ale gdy już załapie płytkę to przeglądanie jej zawartości jest bardzo szybkie . Rozumiem ze na toshibie nie da sie sprawdzić jakości nagranej płyty? Napęd faktycznie cichy nie wydaje z siebie żadnych dziwnych dźwięków. Tyle mogę powiedzieć po 2 wypaleniach nośnika oraz oglądnieciu 3 filmów dvd. Ostatnio zmieniany przez picasso : 31.12.2004 o godz. 23:16 |
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Toshiba Satellite A100-294 problem SD i aparat cyfrowy | zene_k | Off topic | 12 | 07.03.2007 10:08 |
| Toshiba SD M1712-problem | Adam72 | Napędy optyczne DVD | 1 | 25.12.2005 00:03 |
| Martwa Toshiba SD R5372B | madmax2 | Napędy optyczne DVD | 1 | 28.12.2004 01:37 |
| Toshiba SD R5272 nie chce wypalać filmów! | Marcin Sakowski | Napędy optyczne DVD | 2 | 06.08.2004 09:31 |
| Toshiba sd r2102-nieudana zmiana biosu | colourman | Napędy optyczne CD | 0 | 27.01.2004 14:42 |