Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.12.2004, 21:59   #16
DanielP
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 01.12.2004
DanielP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No tyle zeby kupic Neca, Pionka, Benqa czy Toshibe to mam.
Plexy to juz dla mnie za drogie, ale czytalem tez ze Plexy spadly na psy.
Ale wiadomo, ze chce sie pieniadze spozytkowac mozliwie najlepiej, aby nie zalowac.

Co do korekcji to zalezy mi na niej, bo wiadomo, ze nagrywarka DVD bedzie miala o wiele nowsze strategie odczytu niz te napedy ktore posiadam. Z pewnoscia odczyta poprawnie wiecej zabezpieczonych gierek. Ale jak korekcja bedzie kulawa, bo moze odczytac z bledami. Mialem tak kilka razy ze swoja stara nagrywarka Yamaha - z bledami odczytala nawet kilka idealnie nowych plytek i potem co to nagralem na CDRy nadawalo sie do kosza. A jak plyty byly choc lekko porysowane, to juz wogole mozna bylo zapomniec

A wlasciwie co to takiego dobrego w Benq'ach ? Wogole nie bralem tego napedu pod uwage, a chyba sporo ludzi je zachwala.
DanielP jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.12.2004, 00:15   #17
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez joolo
Taa, a potem w ch** tematów typu: help!! bo moj liteon.. (...).
Zapomniałeś dodać, że zaraz po tym pytaniu jest następne:

"A nie wiecie gdzie się go włącznik? Bo nie mogę znaleźć"

A chwilę przed tym pytaniem jest:

"Wczoraj tata kupił mi nagrywarkę" ^_^
VIZZARD jest offline  
Stary 03.12.2004, 00:19   #18
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Fantomas
No, ja też mam Toshibę SD-1712 z biosem J004 - niestety korekcja CD duuużo słabsza niż leciwej nagrywarki LG x16
I tu kolejny przykład na zależność od posiadanego egzemplarza

Ja nie mogę powiedzieć tego o swoim

Bardzo dobrze też radził sobie przy ripowaniu audio

Prawie tak samo dobrze jak Liteon 52327S
VIZZARD jest offline  
Stary 07.12.2004, 08:47   #19
DanielP
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 01.12.2004
DanielP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez darantus
Napisany przez DanielP
-Ale jak znam Toshibe, to korekcje bedzie miala nędzna -
czytałes w zyciu jakis test o sprzęcie optycznym... o Toshibie... jak to wyglada u niej korekcja błędów, raczej w kazdym znajdziesz coś pozytywnego w tej sprawie...zgadzam sie z VIZZARDEM -posiadam DVD Toshiby i jak pisałem gdzies wyzej czyta wszyskie płytki kazdej marki....
Czytalem i to nie jeden.
Prosze spojrzec jaka jest korekcja u Toshiby.

http://www.cdrinfo.pl/artykuly/Recen...AG/strona4.php

Toshiba jest jednym z najgorszych nagrywarek jesli chodzi o korekcje.
Tylko tak zachwalany tu NEC oraz TDK jest od niej jeszcze gorszy.
Co ciekawe najlepsza korekcje maja zjezdzane tu LiteOny

Po co mi nagrywarka, ktora nawet dobrze (bez bledu) nie bedzie potrafila plytki skopiowac, albo danych aidio zgrac ? A wiadomo ze stary naped CD nie przeczyta mi zabazpieczen gier i muzyki (wiec z niego nie bede zgrywal !).

Tylko mam nadzieje, ze w tym nowym modelu korekcje poprawia.
Ale to wyjdzie w testach, na ktore juz ie moge sie doczekac !
DanielP jest offline  
Stary 07.12.2004, 22:50   #20
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez DanielP
Co ciekawe najlepsza korekcje maja zjezdzane tu LiteOny
Dlatego tak ważne jest

Do czego ma służyć ta nagrywarka

Czy do super nagrywania

Czy do łamania zabezpieczeń

Czy do ...

Nie ma super uniwersalnej

Zawsze coś kosztem czegoś

Ci co mają np. Liteon DVD-ROM w kompie - stawiają na jakość zapisu

Bo zabezpieczeniami zajmuje się inne urządzenie

Jeżeli natomiast ma być to jedyny napęd w kompie

Trzeba logicznie i umiejętnie przestudiować całokształt atrybutów poszczególnych modeli

I na podstawie tej dopiero dokonać wyboru

Bo przecież co dobre i potrzebne jest dla jednego - dla drugiego wcale być nie musi
VIZZARD jest offline  
Stary 29.12.2004, 01:16   #21
laska83
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.09.2004
laska83 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
tak jedziecie po toshiibie ze 80% sprzetu CD/DVD kozysta z patentow tej firmy dlatego miedzy innymi napedow toshiby jest tak malo bo firma bez problemu utrzymoje sie ze sprzedazy tych patentow a co do samej firmy to ja mam cd z 1999r i nie dawno mi "padl" a przez ten okres czytal wszystkie plytki nawet taki ktorych inne firmy nie chcialy czytac wiec na korekcje nei nazekalem wogule no i malo ktory naped tyle wytrzyma (czesto uzywany),
potem porzyczalem rozne napedy od znajojmych a ostatnio nawet wpadlo mi w 'lapska" combo Toshiby i tu znowu mie ta firma zaskoczyla (pozytywnie) i nastepny naped jaki kupie to bedzie napewno Toshiba
PS
kolega z klasy tez ma nagrywarke tej firmy i ma takie samo zdanie jest adminem i widzial wiele napedow
pozdro
all fajne forum
laska83 jest offline  
Stary 29.12.2004, 09:52   #22
MERLIN82
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.12.2004
MERLIN82 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Najlepiej pożycz od kumpla i wtedy u siebie przetestuj. Ja zakupiłem Liteona 16 i nagrywał lecz potem nie chciał nagranych płytek czytać.wtedy zdecydowałem się dopłacić i wziąłem Pioneer 108 i jest wporzo. Nic nie szwankuje. A u kumpla ten Liteon działa bez problemu, paranoja. Jak widzisz ze sprzętem jest jak z kobietami- wszystko zależy od konfiguracji. Lepiej dopłać, niż później biegać z reklamacją.
MERLIN82 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: