![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
No tyle zeby kupic Neca, Pionka, Benqa czy Toshibe to mam.
Plexy to juz dla mnie za drogie, ale czytalem tez ze Plexy spadly na psy. Ale wiadomo, ze chce sie pieniadze spozytkowac mozliwie najlepiej, aby nie zalowac. Co do korekcji to zalezy mi na niej, bo wiadomo, ze nagrywarka DVD bedzie miala o wiele nowsze strategie odczytu niz te napedy ktore posiadam. Z pewnoscia odczyta poprawnie wiecej zabezpieczonych gierek. Ale jak korekcja bedzie kulawa, bo moze odczytac z bledami. Mialem tak kilka razy ze swoja stara nagrywarka Yamaha - z bledami odczytala nawet kilka idealnie nowych plytek i potem co to nagralem na CDRy nadawalo sie do kosza. A jak plyty byly choc lekko porysowane, to juz wogole mozna bylo zapomniec ![]() A wlasciwie co to takiego dobrego w Benq'ach ? Wogole nie bralem tego napedu pod uwage, a chyba sporo ludzi je zachwala. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
"A nie wiecie gdzie się go włącznik? Bo nie mogę znaleźć" ![]() A chwilę przed tym pytaniem jest: "Wczoraj tata kupił mi nagrywarkę" ^_^ |
|
![]() |
![]() |
#18 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Ja nie mogę powiedzieć tego o swoim ![]() Bardzo dobrze też radził sobie przy ripowaniu audio ![]() Prawie tak samo dobrze jak Liteon 52327S ![]() |
|
![]() |
![]() |
#19 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
Cytat:
Prosze spojrzec jaka jest korekcja u Toshiby. http://www.cdrinfo.pl/artykuly/Recen...AG/strona4.php Toshiba jest jednym z najgorszych nagrywarek jesli chodzi o korekcje. Tylko tak zachwalany tu NEC oraz TDK jest od niej jeszcze gorszy. Co ciekawe najlepsza korekcje maja zjezdzane tu LiteOny ![]() Po co mi nagrywarka, ktora nawet dobrze (bez bledu) nie bedzie potrafila plytki skopiowac, albo danych aidio zgrac ? A wiadomo ze stary naped CD nie przeczyta mi zabazpieczen gier i muzyki (wiec z niego nie bede zgrywal !). Tylko mam nadzieje, ze w tym nowym modelu korekcje poprawia. Ale to wyjdzie w testach, na ktore juz ie moge sie doczekac ! |
|
![]() |
![]() |
#20 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Do czego ma służyć ta nagrywarka ![]() Czy do super nagrywania Czy do łamania zabezpieczeń Czy do ... Nie ma super uniwersalnej ![]() Zawsze coś kosztem czegoś Ci co mają np. Liteon DVD-ROM w kompie - stawiają na jakość zapisu Bo zabezpieczeniami zajmuje się inne urządzenie ![]() Jeżeli natomiast ma być to jedyny napęd w kompie Trzeba logicznie i umiejętnie przestudiować całokształt atrybutów poszczególnych modeli I na podstawie tej dopiero dokonać wyboru ![]() Bo przecież co dobre i potrzebne jest dla jednego - dla drugiego wcale być nie musi ![]() |
|
![]() |
![]() |
#21 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
tak jedziecie po toshiibie ze 80% sprzetu CD/DVD kozysta z patentow tej firmy dlatego miedzy innymi napedow toshiby jest tak malo bo firma bez problemu utrzymoje sie ze sprzedazy tych patentow a co do samej firmy to ja mam cd z 1999r i nie dawno mi "padl" a przez ten okres czytal wszystkie plytki nawet taki ktorych inne firmy nie chcialy czytac wiec na korekcje nei nazekalem wogule no i malo ktory naped tyle wytrzyma (czesto uzywany),
potem porzyczalem rozne napedy od znajojmych a ostatnio nawet wpadlo mi w 'lapska" combo Toshiby i tu znowu mie ta firma zaskoczyla ![]() PS kolega z klasy tez ma nagrywarke tej firmy i ma takie samo zdanie jest adminem i widzial wiele napedow pozdro all fajne forum |
![]() |
![]() |
#22 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.12.2004
![]() |
Najlepiej pożycz od kumpla i wtedy u siebie przetestuj. Ja zakupiłem Liteona 16 i nagrywał lecz potem nie chciał nagranych płytek czytać.wtedy zdecydowałem się dopłacić i wziąłem Pioneer 108 i jest wporzo. Nic nie szwankuje. A u kumpla ten Liteon działa bez problemu, paranoja. Jak widzisz ze sprzętem jest jak z kobietami- wszystko zależy od konfiguracji. Lepiej dopłać, niż później biegać z reklamacją.
|
![]() |
![]() |
|
|