![]() |
mogłem wziasć teaca alebo pionniera .fuck.
|
Weź wgraj najnowszy bios do tego napędu. Chyba w nowym biosie powinny być zapisane nowe nośniki.
|
Princo i Esperanaza zaliczają się do najgorszych nośników z DVD. Więcej opini możesz przeczytać o nich w dziale DVD/VCD Forum. Jeśli te płyty chcesz zachować dla siebie to niestety jedynie najlepszych producentów można polecić czyli Verbatim i TDK, natomiast z Princo czy Esperanzami ludzie na forum mieli różne kłopoty, np. znikały dane z płytek po jakimś czasie przechowywania, filmy zaczynały się zacinać i różne takie. Na krótką metę płyty Esperanza i Princo wystrczą, jednak na dłuższy okres nie polecałbym.
|
wiem wiem że esperanaza jest do bani.ale wieększosc opini jest popaerta ich wersjami CD bo sam miałem te shity ale na DVD esperanza jest ok no princo niestety nie, oczywiśnie nie licze w tej konkurencji na TDK i VERbatima bo one są poza kolejką.ale chodzi mi tylko aby nagrać cosna nie i zeby leżało nie bede ich urzywał , głuwnie chodzi o to ze by nagrywała 4x
|
Cytat:
|
Tu masz bios: http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=1633
I to chyba będzie bios oznaczony jako 1033 |
updatowałem ale to nic nie dało .walnałem kolejno te firmwarey ale niestety.mam pytanie bo tam są łaty do 1031 i 1033 a ja mam ten 1033 i moze ta łata mi cośda??tylko czy to jest łata do tego biosu czy wogule do czegoś innego?? bo nie wiem
|
Ale ta łata odblokują tylko kod regionalny w napędzie.
Chyba będziesz musisał poczekać na kolejny bios. :spoko: |
oooooo men no nic bede szukał dalej jak byś coś kiedyś znalazł przypadkiem to miłe podesłanie.naarzie .szczęśliwego nowego roku
|
Nagrywarka Toshiba SD-R 5112
Ma problem z nagrywara toshiba sd-r 5112
Nagrywarka ma wypalać płytki dvd-r z prędkością x4 CHodzi mi o to że wypala je x1 mimo że nero pokazuje żę nagrywana jest z prędkością x4.Czas również pokazuje ta jak by była nagrywana x4 15 min.a w rzeczywistości wypala płytkę 53 min.Stosowane przez mnie płytki: Giga master x4 esperanza x4 prico x4 itd. |
Cytat:
mam ten sam model i niestety toshiba jest uczulona na esperanze, na verbatimie x4 poszło w 15min tak jak powinno być, a esperanza pokazuje x4 a pali w 55min. |
Witam
A może by ktoś z użytkowników tej nagrywarki napisł na jakich nosnikach nagrywa i z jakimi prędkościami się to udaje :) Chodzi o Toshibe 5112 ? Pozdrawiam |
ja mialem wczesniejsza wersje 5002 i ten sam problem. z max predkoscia palila tylko verbatimy, tdk i sigmy (ktore sa juz praktycznie nie do dostania).
cala wina lezy po stronie toshiby, poniewaz to ich firmware nie obsluguje tanszych plytek (tzn. obsluguje, ale tylko x1). na sieci znalazlem jakis dziwny programik to tej nagrywarki, w ktorym wpisywales media id danego nosnika, on patchowal firmware i po wgraniu mialo nagrywac ta plytke z max predkoscia. efekt taki, ze owszem, jakas tam esperanze udalo mnie sie puscic x2, ale platinuma (ktorego mialem cos kolo 50 sztuk) nic nie ruszalo. nie mialem ochoty czekac na wypalenie prawie 1,5h (wypalenie i sprawdzenie), wiec ja oddalem do zyda i kupilem sobie liteona 451. teraz wszystkie te problemy zniknely :D swoja droga to troche dziwne podejscie do klienta. to ja, placac za produkt, powiniennem podejmowac ryzyko, czy palic gowniana plytke z max predkoscia, narazajac sie na gorsza jakosc, czy poczekac 2x dluzej i miec troche lepiej. a tak dostalem ograniczenie z gory. wniosek jest taki, ze toshiba nie poszaleje na rynku wypalarek dvd (co innego czytnikow). tak wiec rowniez radze zmiane wypalarki, jezeli czas sie liczy |
ten objaw jest normalny dla toshiby 5112 mam ten palnik i mimo ze wypala mi płytki x1 to i tak jestem z niego zadowolony.na 50 wypalonych płytek zadnej nie zwalił nagrywam nero 6.0.23 lub dvdxcopy platinium.pLytki były sprawdzane na wielu dvd stacjonarnych i wszysko ok tdk wypala x4 giga master x2 werbatim nie sprawdzałem ale napewno wypali x4 firmware nic nie pomoże
|
Cytat:
i jest ZA***. Co do 5112 to w Vobis kosztuje już 399zł. hehee chyba towaru się pozbywają |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:55. |