![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() |
esperanza dvd +/-r
Witam,
kupiłem liteona 411s rozpocząłem nagrywanie "pokrojonych" filmów (nero 6.0.0.0)i problemy... 5 płyt pod rząd i wszystkie chodzą do ok. 80%. Zmieniałem płyty, szukałem. Zmieniłem firmware i ... też problem. Płyta nagrywa się ok, a po wszystkim i tak nie czyta się w całości. Nagrałem płytę z danymi - działa... Zmieniłem program do nagrywania i tu eureka! Płyty się nagrały i odczytują. Może u innych to coś podobnego. Ps. kiedyś miałem coś podobnego tylko dla CD R AUDIO i WinOnCD (nie pamiętam które) z nagrywarką Ricoha 6200S (jakoś tak) - do audio używałem wtedy Easy CD. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#17 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.06.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
#18 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.02.2004
![]() |
Witam!
Ja mialem problem tego typu: - kupilem na gieldzie 10pack DVD-R Esperanza i po wlozeniu do nagrywarki poazalo sie ze moge nagrywac je tylko z predkoscia 1X! Natomiast po upgrade firmwaru na FSOJ zaczely palic z predkoscia 4X... i chodza bez problemu... |
|
|
|
|
#19 |
|
Toshiba... :>
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
qrde qpilem sobie esperanze DVD-RW x2 i jajo nagralem na nia cos kilka razy i juz sie nie da odczytac ni skaskowac poprostu sie zepsula esperanza suxxxxxxxxxxxxxxxxxx mam tazke DVD-RW z akkosa x1 i dziala bez zarzutow...
|
|
|
|
|
#20 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.01.2004
![]() |
Mam ten sam problem z Esperanza DVD-RW x2 niby widzi ale nic nie moge nagrać zmieniłem biosa i niepomogło.Esperanza DVD+RW x4 przed jak i po zmianie biosu nagrywa max 2,4X.Do bani ta firma chyba że do bani LITEON 411S.pozdr.paju
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Cytat:
Kod:
Esperanza DVD+RW 4x: Unique Disc Identifier : [DVD+RW:NANYA-DRW-00] Disc Type : [DVD+RW] Esperanza DVD-R 4x: Unique Disc Identifier : [DVD-R:AN31] Disc Type : [DVD-R] Esperanza DVD-R 2x: Unique Disc Identifier : [DVD-R:TDKG02000000] Disc Type : [DVD-R] Esperanza DVD-R 4x: Unique Disc Identifier : [DVD-R:PRINCO] Disc Type : [DVD-R] Esperanza DVD+R 4x: Unique Disc Identifier : [DVD+R:AML-001-00] Disc Type : [DVD+R] |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2002
![]() |
Cytat:
Ja mam pionka 106D i miałem to samo z esperanzami RW 4x zgłaszały się różnie, x2,4 i x4 mimo że były x4. Ostatnio miałem problem też z DVD-R x4 esperanzy kilka miało zaniżoną pojenmość do 4,1G jeśli materiał nagrywany miał więcej to nagrywara nie zamykała sesji i następował zwis , a kilka nagrałem i nagranie z pozoru przebiegło ok, zamkneła sie sesja ale płytki sie się tną pod koniec. Moje zdanie jest takie ESPERANZA TO NAJGORSZY SYF Ile ja zdrowia straciłem na ten badziew. R2 ps. wydaje mi się że RW+x4 jak było nowe to zgłaszło się 4X a popierwszym nagraniu już 2,4 ale to teraz tak mi wpadło do głowy musze to sprawdzić.
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Toshiba... :>
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
ile zdrowia ... heh a wiesz ile moj qzyn na to kasy wydal
chyba z 80 zl poszlo... =]
|
|
|
|
|
#24 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2002
![]() |
Kasa zecz nabyta a o zdowie trzeba dbać.
Ja też pare groszy wywaliłem niestety. Mądry polak po Esperanzie. R2 |
|
|
|
|
#25 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
ja nagralem 12 szt na ESPERANZA "pudelko" ale na dvd-r moja nagrywarka to litek 451s i wszystkie dzialaja na stacjonarnym dvd i wypalalem wszystkie w 4x
POZZZDROOO aa kupilem w MEDIA MARKT za 5,99 za szt.
|
|
|
|
|
#26 |
|
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Esperanza -slim DVD+Rx4 -4,30PLN na ta chwile okolo 20 sztuk- wszystkie bezproblemowo się czytają.
Na 851S. Dla ciekawosci trafilem juz na 1TDK+R w VIDEO box-ie oczywiście x4 i mimo iż "niby" wypalała się x4, nawet neron tak wypisywal palila sie chyba x1 trwalo to 2:30 godziny.Inne TDK w klasycznych pudełkach zawsze były dobre Naszczęście jest dobra prometeusz
|
|
|
#27 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
Esperanza x4 wer w podełkach po 5pln w wawie koło giełdy w podziemiach palą sie i czytaja za***ioza 8) i sa tam tez Platinium po 5pln i tez sie pala oka...
to nie była reklama to jest fakt
|
|
|
#28 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
Cytat:
ale są i na "--" tylko ze tańsze
|