![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() |
esperanza dvd +/-r
Witam,
kupiłem liteona 411s rozpocząłem nagrywanie "pokrojonych" filmów (nero 6.0.0.0)i problemy... 5 płyt pod rząd i wszystkie chodzą do ok. 80%. Zmieniałem płyty, szukałem. Zmieniłem firmware i ... też problem. Płyta nagrywa się ok, a po wszystkim i tak nie czyta się w całości. Nagrałem płytę z danymi - działa... Zmieniłem program do nagrywania i tu eureka! Płyty się nagrały i odczytują. Może u innych to coś podobnego. Ps. kiedyś miałem coś podobnego tylko dla CD R AUDIO i WinOnCD (nie pamiętam które) z nagrywarką Ricoha 6200S (jakoś tak) - do audio używałem wtedy Easy CD. Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.06.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#18 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.02.2004
![]() |
![]()
Witam!
Ja mialem problem tego typu: - kupilem na gieldzie 10pack DVD-R Esperanza i po wlozeniu do nagrywarki poazalo sie ze moge nagrywac je tylko z predkoscia 1X! Natomiast po upgrade firmwaru na FSOJ zaczely palic z predkoscia 4X... i chodza bez problemu... |
![]() |
![]() |
#19 |
Toshiba... :>
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
qrde qpilem sobie esperanze DVD-RW x2 i jajo nagralem na nia cos kilka razy i juz sie nie da odczytac ni skaskowac poprostu sie zepsula esperanza suxxxxxxxxxxxxxxxxxx mam tazke DVD-RW z akkosa x1 i dziala bez zarzutow...
|
![]() |
![]() |
#20 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.01.2004
![]() |
Mam ten sam problem z Esperanza DVD-RW x2 niby widzi ale nic nie moge nagrać zmieniłem biosa i niepomogło.Esperanza DVD+RW x4 przed jak i po zmianie biosu nagrywa max 2,4X.Do bani ta firma chyba że do bani LITEON 411S.pozdr.paju
|
![]() |
![]() |
#21 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Cytat:
Kod:
Esperanza DVD+RW 4x: Unique Disc Identifier : [DVD+RW:NANYA-DRW-00] Disc Type : [DVD+RW] Esperanza DVD-R 4x: Unique Disc Identifier : [DVD-R:AN31] Disc Type : [DVD-R] Esperanza DVD-R 2x: Unique Disc Identifier : [DVD-R:TDKG02000000] Disc Type : [DVD-R] Esperanza DVD-R 4x: Unique Disc Identifier : [DVD-R:PRINCO] Disc Type : [DVD-R] Esperanza DVD+R 4x: Unique Disc Identifier : [DVD+R:AML-001-00] Disc Type : [DVD+R] |
|
![]() |
![]() |
#22 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2002
![]() |
Cytat:
Ja mam pionka 106D i miałem to samo z esperanzami RW 4x zgłaszały się różnie, x2,4 i x4 mimo że były x4. Ostatnio miałem problem też z DVD-R x4 esperanzy kilka miało zaniżoną pojenmość do 4,1G jeśli materiał nagrywany miał więcej to nagrywara nie zamykała sesji i następował zwis ![]() nagrałem i nagranie z pozoru przebiegło ok, zamkneła sie sesja ale płytki sie się tną pod koniec. Moje zdanie jest takie ![]() ![]() Ile ja zdrowia straciłem na ten badziew. R2 ps. ![]() pierwszym nagraniu już 2,4 ale to teraz tak mi wpadło do głowy musze to sprawdzić. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#23 |
Toshiba... :>
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
ile zdrowia ... heh a wiesz ile moj qzyn na to kasy wydal
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2002
![]() |
Kasa zecz nabyta a o zdowie trzeba dbać.
Ja też pare groszy wywaliłem niestety. Mądry polak po Esperanzie. ![]() R2 |
![]() |
![]() |
#25 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
ja nagralem 12 szt na ESPERANZA "pudelko" ale na dvd-r moja nagrywarka to litek 451s i wszystkie dzialaja na stacjonarnym dvd i wypalalem wszystkie w 4x
POZZZDROOO ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Esperanza -slim DVD+Rx4 -4,30PLN na ta chwile okolo 20 sztuk- wszystkie bezproblemowo się czytają.
Na 851S. Dla ciekawosci trafilem juz na 1TDK+R w VIDEO box-ie oczywiście x4 i mimo iż "niby" wypalała się x4, nawet neron tak wypisywal palila sie chyba x1 trwalo to 2:30 godziny.Inne TDK w klasycznych pudełkach zawsze były dobre Naszczęście jest dobra prometeusz
#27 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
Esperanza x4 wer w podełkach po 5pln w wawie koło giełdy w podziemiach palą sie i czytaja za***ioza 8) i sa tam tez Platinium po 5pln i tez sie pala oka...
to nie była reklama to jest fakt ![]()
#28 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
Cytat:
ale są i na "--" tylko ze tańsze
![]() |
|
|