![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Verbatim External Slimline CD/ DVD Writer USB 3.2 GEN 1 USB-C #43886
Zakupiłem zewnętrzną nagrywarkę pod USB-C marki Verbatim, model to: External Slimline CD/ DVD Writer USB 3.2 GEN 1 with USB-C Connection - KLIK. Wykonam kilka testów, oraz umieszczę parę fotek z rozpakowania.
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Też ostatnio zakupiłem , niestety już tylko LG . Ale za 369zł spoko daje radę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Ale Ty pewnie kupiłeś Blu-Ray, bo cena dość wysoka? Ja swoją kupiłem za 159zł. Zależało mi, aby napęd posiadał port USB-C. Wieczorem postaram się zapodać
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Wnętrze pudła:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Uwaga. Zauważyłem, że napęd jest bardzo wyczulony na źle obsadzoną płytę na tacy. Jeżeli nierówno nośnik zostanie złapany przez trzy łapki, to napęd szaleje i nie czyta płyty. Należy wówczas wypiąć płytę i z powrotem obsadzić ją na tacce, ale z mocniejszą siłą.
Na początku myślałem, że napęd pójdzie na zwrot, ale przypomniał mi się jeden komentarz związany z tym problemem. Czy ktoś wie, jaki sprzęt kryje się pod tym modelem? Ostatnio zmieniany przez SEBAW : 08.07.2025 o godz. 19:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
[QUOTE=SEBAW;1473814]Attention. I noticed that the drive is very sensitive to a poorly planted disk on the tray. If the carrier is caught unevenly by three paws, the drive goes crazy and does not read the disc. Then you should pull down the plate and back it on the tray, but with stronger force.
First I thought the drive would go to the return, but I was reminded of one comment related to this problem. Does anyone know what equipment is hidden under this model?[ /QUOTE] For the base model (without Blu-ray) inside there is a HL-DT-ST GUD1N drive with ROM version 1.00. It is a slim version of optical drive, connected via the USB-C controller bridge to mini SATA, based on the Via Labs VL716 chip (USB 3.2 gen 1 on SATA). Although the connector is USB-C, the VL716 does not support Power Delivery (PD), which is why some systems - especially the USB-C Thunderbolt ports on Apple Silicon computers - have problems with device detection. Using USB-A ports or hubs solves this problem. I managed to get the ODD drive ROM firmware and drop the VL716 memory - I can share them if necessary. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
[mini, cd, dvd, external, gen, slimline, test], usb, verbatim, writer |
|
|