![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.05.2006
![]() |
![]()
Od dawna kombinowałem jak zastąpić magnetowid przy nagrywaniu (czasem ciekawych) progsów z Canal+
Próbowałem kart TV - najpierw opartych na chipie 848 (?), a pozniej WinFasta TV2000. Uzywałem najpierw małostratnych kodeków, a potem kodowałem to do divx. Proces był dluuuugi i nie gwarantował sukcesu. Trzeba bylo usuwac przeplot - pierwsza strata jakosci), potem kompresja - druga strata. Plus "nietrzymanie" 25 klatek/s przez programy do zrzutu obrazu. Plus częste rozjazdy obrazu z dzwiękiem. No i problem z wycinaniem reklam jesli nagrywałem cos tam do mpg na TV2000. No i sama jakosc obrazu ... kiepskawa ... Sytuacja zmienila sie , kiedy kupilem stacjonarna nagrywarkę Pioneera - model 433 z HD. Wszystkie powyzsze problemy zniknely. Nie musze juz dekodera podpinac kablami do kompa przez cały pokój i wreszcie mam OBRAZ NA 5! Wycinam reklamy z dokladnoscią do 1 klatki i nie ma zadnych padów synchronizacji obrazu z dzwiekiem! Co za ulga. Tego mi bylo trzeba... Film mam zaraz po nagraniu go z dekodera. Jesli sie spoznie na poczatek, to moge zaczac ogladac pozniej, a on w dalszym ciągu bedzie sie nagrywal w tle. WRESZCIE mogę sensownie zrobic kopie starych kaset VHS. Genialna sprawa ![]() I to z jakoscia z jaką karty TV NIGDY tego ne zrobią. Reasumując - polecam gorąco. Nie żąłuję ani grosza wydanego na ten sprzęt. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|