![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Litek 160P6S i DVD-R
Mam nastepujacy problem z ta nagrywarka. Otoz dostalem w ramach wymiany starej zepsutej nagrywarki ten model. Pierwszy raz nie chcial nagrywac -. Po tygodniu wymienili mi jeszcze raz na nowy model tego samego typu. Znowu nie chce nagrywac minusow. Wgralem najnowszy bios wersja S09 z 24.03 i dalej to samo. Kazdy minus jest wypluwany po 4% jako incompatibilite media format. Sprawdzalem rozne plyty, rozne programy do wypalania i rozne predkosci. Podpinalem do innych tasm jako master, slave i nic. Programy rozpoznaja producenta plyty ale zauwazylem jedna rzecz w programie dvddecrypter otoz w okienku z informacja o plycie jest pole DISC ID i w minusach np Verbatima dostaje cos takiego 0@P-!-00, u innych producentow jest to samo albo inny ciag. Przy plusach Disc ID jest taki sam jak Manufacturer ID. Czy ktos kto ma ta sama nagrywarke moglby sprawdzic czy nagrywa mu minusy Verbatimy, TDK, Platinum, Esperanzy, bo juz nie mam sil i chyba zarzadam calkiem innego modelu.
Ostatnio zmieniany przez sho : 25.03.2006 o godz. 17:46 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|