Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.05.2010, 13:43   #1
boskar
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 05.05.2010
Posty: 7
boskar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wirtualna nagrywarka

Witam forumowiczów!
Pozwolicie państwo (panowie? że odkopię sprawę która była już poruszana - potrzebuję programu, który miałby robić za _Wirtualną Nagrywarkę DVD_ (tzn była widziana przez wszystkie programy do nagrywania płyt jako urządzenie pozwalające na zapis płyt, a sam zapis leciałby do do iso/czegkolwiek z czym da się cokolwiek zrobić).
Większość programów do nagrywania ma opcję "nagraj do iso", są Nero Virtual Recorder itd, ale gdyby o to mi chodziło to bym tu nie pisał - chodzi mi o to, żeby program do tworzenia dysków Recovery dla mojego netbooka wykrył "nagrywarkę" i nagrał do niej. Próbowałem przenalizować jego działanie, oczywiście program sam sobie tworzy iso, które ma kilka GB a potem w jakiś sposób je zapisuje, natomiast ten plik ma takie uprawnienia systemowe, że NIE DA RADY się do niego dobrać, oczywiście istnieje tylko w trakcie nagrywania którego nie bardzo da się przerwać itd.

O sprawie pisano tutaj (lata temu :
forum.cdrinfo.pl /f2/czy-istnieje-emulator-cd-rw-16797/
forum.cdrinfo.pl /f15/wirtualna-nagrywarka-dvd-34552/

niedawno, ale mogło przejść niezauważone:
forum.cdrinfo.pl /f2/nero-image-recorder-inne-zastosowania-48953/

(wybaczcie nieklikalność, za mało postów mam)

Dorzucę jeszcze, że płytkę dla bardzo podobnego netbooka zrobiłem podpinając napęd DVD-RW (Samsung) ATAPI via mostek USB-ATA (SATA/PATA/PATA2,5"), a następnie z niej zrobiłem iso... No ale taka metoda boli, że się tak wyrażę, zawsze to ryzyko jakiegoś błędu, a przecież nikt mi nie da md5 oryginału żeby to sprawdzić itd, stąd wolałbym metodę z wirtualną nagrywarką. Zwłaszcza że koncepcja jest w sumie prosta, i nie wiem dlaczego taki program miałby nie istnieć.

Pozdr i wybaczcie że odkopuję - trochę czasu jednak minęło...
boskar jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.05.2010, 15:49   #2
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,116
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Wirtualnych nagrywarek nie ma, a przynajmniej ja o takich nie słyszałem.

Do backupu całej, jednej/kilku partycji mogę polecić Clonezilla'ę. Darmowa i prosta, a jak chcesz coś w kolorowym gui i z dobrą marką to Acronis True Image. To jest chyba jedyne sensowne wyjście w Twojej sytuacji jeśli za wszelką cenę nie chcesz nagrywać płyt.

Po za tym ja tam zawsze wywalam te śmiecie, razem z ukrytymi partycjami. Sam kłopot z tym tylko. I Tobie też to polecam.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.05.2010, 18:01   #3
boskar
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 05.05.2010
Posty: 7
boskar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dzięki, z backupem partycji nie mam problemów, zwyczajowo robię to Ghostem w DOS mode z Hirens Boot CD lub uniksowym dd.
Frustruje mnie natomiast fakt, że ten obraz powstaje jako iso, ale nie da się do niego dostać ani skierować nigdzie indziej niż na fizyczny nośnik.

Ja właśnie też niekoniecznie chcę trzymać partycję recovery, kiedy się eksperymentuje w linuksami to zawodne rozwiązanie, stąd chcę zrobić płytę pozwalającą przywrócić lapka do stanu fabrycznego i pozbyć się śmieci. Nie mam innej licencji z windowsem niż OEM a po co to piracić jak w sumie nie trzeba
boskar jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.05.2010, 18:20   #4
grzeniu
XV1100
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika grzeniu
 
Data rejestracji: 19.02.2002
Posty: 27,261
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
W DriveImage można było zapisać obraz w innej lokalizacji niż na fizycznej płytce.
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem twój problem, ale zerknij do artykułu: http://dyski.cdrinfo.pl/artykuly/driveimage/
__________________
Pozdr./Grzeniu
grzeniu jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.05.2010, 18:53   #5
boskar
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 05.05.2010
Posty: 7
boskar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie chcę tworzyć żadnego obrazu żadnej partycji. Istnieje program acer eRecovery który zajmuje się masteringiem płytki i jej wypalaniem za pomocą jakiegoś chorego programu, a ja chcę z tego iso, zatem jedynym rozwiązaniem jakie widzę jest podstawienie wirtualnego napędu który zapisywałby to do iso.
boskar jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.05.2010, 19:40   #6
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,116
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez boskar Podgląd Wiadomości
Dzięki, z backupem partycji nie mam problemów, zwyczajowo robię to Ghostem w DOS mode z Hirens Boot CD lub uniksowym dd.
Ghost bywa zawodny, a dd nie kompresuje. ;]

W takim razie po co Ci te iso tych płyt? One naprawdę nie zawierają niczego innego/magicznego niż to co masz na tych partycjach.


Wg. mnie chcesz z igły zrobić widły.
Piszesz, że ten "firmowy program" robi iso a potem wypala, po wypaleniu zaś kasuje? To mam taką kiepską poradę: podczas nagrywania, brutalnie wyłącz w tym momencie laptopa, potem włącz i sobie przenieś te pliki gdzie chcesz. Pewnie ktoś poleci zaraz unlockera, ale u mnie rzadko kiedykolwiek coś uwolnił czego potrzebowałem. ;]
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.05.2010, 19:53   #7
boskar
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 05.05.2010
Posty: 7
boskar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Ghost bywa zawodny, a dd nie kompresuje. ;]

W takim razie po co Ci te iso tych płyt? One naprawdę nie zawierają niczego innego/magicznego niż to co masz na tych partycjach.


Wg. mnie chcesz z igły zrobić widły.
Piszesz, że ten "firmowy program" robi iso a potem wypala, po wypaleniu zaś kasuje? To mam taką kiepską poradę: podczas nagrywania, brutalnie wyłącz w tym momencie laptopa, potem włącz i sobie przenieś te pliki gdzie chcesz. Pewnie ktoś poleci zaraz unlockera, ale u mnie rzadko kiedykolwiek coś uwolnił czego potrzebowałem. ;]
Są tym, co sprzedaje producent za kilkadziesiąt zł, są bootowalne, klikane, nie wymagają zewnętrznego softu, zawierają to samo co na partycjach ale w lepszej, bo mniej podatnej na uszkodzenia, formie.

Też mi przyszło do głowy go wyłączyć, i dorwać się do tego .iso z poziomu jakiegoś bootable linux, bowiem nie wierzę żeby nagle pod windowsem user zyskał do niego uprawnienia tylko dlatego że komp został uruchomiony ponownie. Ale to nieeleganckie rozwiązanie, wymaga popsucia płytki, wyłączenia lapka na twardo w trakcie pracy, a tak naprawdę to nie wiadomo jak zareaguje oprogramowanie do obsługi tej partycji na taką operację, a jak coś działa w takich trybach jak acer eRecovery (na wstępie zagląda do biosu po numer seryjny lapka) to średnio mi się takie widzi.

Ale jest to jakieś rozwiązanie.
boskar jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.05.2010, 20:15   #8
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,116
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Dlatego napisałem, że kiepska porada. Oczywiście mówimy o brutalnym wyłączeniu, a nie trzymaniu przycisku odpowiedzialnego za wł/wył. - bo wtedy odpalił by pewnie normalne zamykanie systemu, a nie o to nam chodzi. Sądzę, że plik byłby dostępny dla administratora systemu i co ważne nie używany przez żaden inny proces, który mógłby go blokować.

Acronis też robi bootowalne. I nie wiem skąd u Ciebie przekonanie, że są "w lepszej, bo mniej podatnej na uszkodzenia, formie". Też są kompresowane, zapewne innymi algorytmami, ale nie wierzę aby w obu nie było żadnych sum kontrolnych, jakiś danych naprawczych etc.


Obchodzisz się z tym jak z jajkiem zamiast po męsku wziąć zrobić obraz albo nagrać na płyty i zaorać to dziadostwo.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.05.2010, 21:29   #9
boskar
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 05.05.2010
Posty: 7
boskar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Generalnie nie o to chodzi żeby sobie podyskutować które płyty są lepsze, wszysztko ma wady i zalety. Do użytku i przywracania systemu jak coś się skopie mam obraz w stylu ghosta skonfigurowany i poustawiany, itd, a obraz taki z płytki ma to do siebie że windows nie jest do końca zainstalowany, nie ma stworzonych kont użytkowników na przykład, jest bardziej dziewiczy ;D

I właśnie chciałem taką dziewiczą wersję możliwie najpewniejszą sobie zrobić. Pewnie znów nagram płytkę a potem zrobię z niej iso, skoro taki soft nie istnieje. Choć koncepcja jest w miarę prosta - wirtualne urządzenie z opcją zapisu i już. Nie wydaje mi się żeby to było arcyskomplikowane do napisania, ale nie jestem programistą
boskar jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2010, 13:30   #10
boskar
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 05.05.2010
Posty: 7
boskar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dobra. Pogooglałem, poszukałem, i znalazłem.
Informuję zatem, że wirtualna nagrywarka ISTNIEJE.

www virtualcd-online com

www virtualcd-online com /vcd/apps/overview/original.cfm?lg=0

Cytat:
Virtual Burner included

The Virtual CD program not only lets you create virtual drives-you can create virtual burners, too. A VCD virtual burner can be used with any Windows application just like a physical CD/DVD/BluRay burner. You can put together your choice of CD content, even video DVD material, and burn it on a virtual CD. This is a great way to test the results without wasting a physical blank. And that's just one example of the possibilities.
The extensive compatibility and high speed of the Virtual CD burner makes it ideal for a broad range of application scenarios.
Przetestuję, dam znać jakie efekty.
boskar jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2010, 13:38   #11
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 34,201
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Szkoda tylko, że kosztuje aż 30 euro - za tyle to można "prawdziwą" nagrywarkę kupić.
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2010, 16:23   #12
boskar
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 05.05.2010
Posty: 7
boskar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nagrywarki raczej wszyscy jakieśtam mamy

Dają triala 30 dniowego - zainstalowałem, zrobiłem co miałem zrobić, usunąłem, parę śmieci w rejestrze zostało, trudno. Pozostaje mi tylko zgłosić, że program działa dobrze, spełnił swoje zadanie, oszukał Acer eRecovery, to zabezpieczone ISO miało 3 655 688 192 bajtów, plik wynikowy po "nagraniu" ma 3 655 696 384 bajty, jest bootowalny itd.

Gdyby ktoś jeszcze potrzebował takiego programu,to przynajmniej wiadomo czego użyć, choć przydałoby się coś lżejszego - krowa to jest niezła, dodaje sporo shell extension itd.

A, i OFC obsługuje Bluray w pełni.
boskar jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2011, 08:54   #13
Alixolson
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 01.02.2011
Posty: 1
Alixolson w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
To mi nic nie daje, bo moge nagrac wirtualne DVD (ISO) wprost z Nero Burning Rom, ale ja potrzebuję "nagrać" to wirtualne DVD prosto z Nero Vision. Na drugim kompie mam nagrywarje DVD i wszysko jest ok. ALE: na tym drugim kompie nie chcę robić filmu, bo zazwyczaj jest zajęty poważniejszymi rzeczami, a po drugie nagrywarka DVD jest w nim non-stop potrzebna, także podpięcie jej pod ten pierwszy komp nie wchodzi w grę. Może jest jakiś mały programik, który emuluje nagrywarkę DVD (żeby oszukać m. in. Nero Vision) i robiłby obraz ISO.
__________________
70-270 HP0-Y30 642-262 1z0-451
Alixolson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2011, 15:07   #14
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,181
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Tak namieszales ze nie wiadomo o co tobie chodzi. Ale z tego co rozumiem to nie chcesz tworzyc obrazu iso tylko chcesz go wypalic w nero. Jesli chcesz wypalic iso to nero tez to potrafi od dawien dawna.
http://forum.cdrinfo.pl/f2/nero-i-nagrywanie-iso-5134/
Akurat ten temat byl poswiecony temu aby jakis program potrafil udac wirtualna nagrywarke kiedy program nie pozwala zapisac do iso - wiekszosc softow firmowych do tworzenia kopii systemu na laptopach
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.03.2011, 11:58   #15
liro
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 01.03.2011
Posty: 1
liro w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez boskar Podgląd Wiadomości
Informuję zatem, że wirtualna nagrywarka ISTNIEJE.
VirtualCD
Wielkie Dzięki !
Tym bardziej, że na wielu forach twierdzi się, że programu emulującego wirtualną nagrywarkę nie ma.
Faktycznie VirtualCD tworzy domyślnie dwa napędy odtwarzacza i nagrywarki.
Oba napędy widzi i netbook i program fabryczny do tworzenia kopi zapasowej acer recovery management.
Po załadowaniu w VirtualCD pustego nośnika (blank DVD_R-ISO) acer recovery nagrywa obraz iso, ktory można bez problemu przenieść na dysk usb lub przez sieć na inny komp.
Wersja Demo dziala 30dni.
Do pobrania np z "dobrych programow"

oraz od nas: pobierz Wirtualna nagrywarke

Ostatnio zmieniany przez Misiek4 : 22.04.2011 o godz. 17:23 Powód: link do downloadu
liro jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
iso, obraz, windows, wirtualna, wirtualna nagrywarka

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Czy to oznacze ze nagrywarka "Padla"?? irekzbr Napędy optyczne CD 9 01.06.2004 17:17
wirtualna nagrywarka dvd lygi Napędy optyczne DVD 7 08.05.2004 22:25
nagrywarka liteon i obrazy z dysku... seba79 Napędy optyczne CD 6 09.11.2003 20:20
Problem z nagrywarka LiteOn LTR-40125S tomik23 Napędy optyczne CD 1 29.10.2003 17:48
Znikajaca nagrywarka TEAC W540E - pomozcie! Cacek Napędy optyczne CD 8 04.07.2002 14:38


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.