![]() |
Cytat:
Nec ma raczej słabszą korekcję niż Pioneer, a filmy z wypożyczalni są nieraz tak zniszczone, że powodzenia jeśli coś 2500A zrzucisz :taktak: W tej gestii bezapelacyjnie najlepiej spisze się 812S/832S, a patrząc na wyniki wypalania na biosie VS0A staje się faktem, że Litek coraz bardziej dogania czołówkę nagrywania :tak!: |
A wiec jesli chodzi o filmy to pionerem 107 badz neciem 2005 nie zwojuje?
Jedynie co to Liteon 832 ?? |
Cytat:
Zdecydowana większość filmów jest wydawana na dwuwarstwowych i to już od wielu, wielu lat! latet |
Ps. To jesli bym kupil ta 832 to bede musial jeszcze sie z biosami bawic i nagrywac okreslonymi plytkami?
Basfy chyba nie sa tanie :( myslalem raczej o plytach z nizszej polki :) |
Tearaz to jestem przez Was w konsternacji ???
Wiec uwazacie ze Liteon bedzie lepszy od Pionnera dla mnie ? Praktycznie cena w sklepach jest podobna miedzy 832 a 107, no moze Lite o 10 drozszy i niby jest dwuwarstwowy :) A filmy sa juz na dwuwarstwowych? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Poza tym nie wiem skąd ta krótka żywotnoąść Liteona 812S/832S się wzięła :wow: Przecież do tej pory nikt go nie zajeździł, a tylko od zabaw z biosami coś niecoś rozkalibrować ^_^ A nawet jeśli .... to serwis Liteona jest tak sprawny, że możesz spokojnie oddać stary model, a ćwiknąć nowy (nowszy - lepszy :D) |
Barte_k to uwazasz ze lepszy bylby Liteon ( w zasadzie 832 jest o 10 zl drozszy :) )
Prosze pamietac iz bedzie to glowny i jedyny naped w kompie nic innego nie mam :) jedynie smutek po moim kochanym Teac'oo Intersuje mnie raczej nagrwyanie filmow (robienie image i zgrywanie na dvd) |
Cytat:
|
Cytat:
Dwusystemowość - to możliwość zapisywania w formacie - i + Oczywiście, że Pionek jest nagrywarką dwusystemową, ale jak do tej pory nie wspiera DL Pokaż no mi gdzie ja takie bluźnierstwa wypisywałem, że Pionek DL nagrywa .....:O |
Cytat:
Wiadomo jelsi podliczyc jakos/cena jest krolowa nagrywarek. Piszesz ze Pionner nie ma DL ?? (chodzi o nagrywanie dwuwarstwowe) Na innym twoim poscie przeczytalem ze pionner to dobra nagrywarka Dl - tzn ze pionek jzu w standardzie dl + nie nagrywa? |
Cytat:
Trudno wyczuć jaka jest żywotność. Jedni mielą napędy codziennie nawet filmy na nich oglądając, inni tylko sporadycznie. Zależy to także od samego egzemplarza - niektóre już po roku zaczynają szwankować, a inne starczają na dwa, trzy lata .... Jeżeli to będzie twój jedyny napęd - to nie bierz Neca tylko Pioneera z tych dwóch Dlaczego? Zobacz między innymi TU, TU i TU A może Litek 832S, bo Pioneer nie ma DL? Resztę dopowiedzą koledzy :D |
Nagrywarka DVD kupic ale jaka PROSZE o POMOC
Nie bede pisal ze jestem laikiem, bo to chyba oczywiste, innaczej bym nie pisal.
Na forum dostrzeglem ze polecacie dwa modele nagrywarki DVD Pioneer DVR-107D DVD+/-RW Nec ND-2500A Czy mozecie mi doradzic ktora wybrac? Interesuje mnie przegrywanie filmow (z image, nie mam zadnego napedu DVD wiec kopiowanie CD to CD jest nie mozliwe) Interesowalo mnie tez aby nagrywalo plytki RW i oczywiscie te standardy + i - OK Moze to glupio zabrzmi, no ale po to jest forum by pytac: Czy nagrywarki DVD te co wymienilem pozwalaja czytac i nagrywac zwykle CD ??? A i ostatnia sprawa, jaka jest zywotnosc tych nagrywarek? Bo tylko jej bede uzywal bo innego napedu w kapie juz nie mam i bedze on jedyny (moj Teac CDRW poszedl do nieba) pozdrawiam |
Popieram...sam mam Pioneer-a 107 i nie mam najmniejszych problemow z nagrywaniem a nagralem w ciagu niecalych 2 m-cy okolo 90 plyt z filmami , zczego 85 szt to Mediastory po 3 zl/szt i wszystkie nagrane idealnie...(a szykuje sie do zakupu nastepnych 40-50 szt z powodu promocji w Geant 1,99/szt)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:43. |