Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Wypalony film działa tylko u jednej osoby na stacjonarnym DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/wypalony-film-dziala-tylko-u-jednej-osoby-stacjonarnym-dvd-37529/)

Mirek-1977 28.07.2004 14:34

Przyspieszony kurs wypalania filmów DVD w NERO dla f4llorak - cz.1.

Ilość załączników: 1
instalujesz i uruchamiasz program NERO 6.x.x.x
(Start/Programy/Nero/Nero 6 Cośtam Edition/Nero Burning ROM)
i wybieracz na rozwijanej liście (1) DVD następnie projekt DVD-Video (2) i klikasz na Nowy (New)

icemac 28.07.2004 14:26

Cytat:

Napisany przez f4llorak
Oj @icemac ale jesteś "very funny", jeśli danemu sklepowi zależy na sprzedaży to oni zrobią wszystko żeby sprzedać. I jak nie tak z dupy sobie wymyśliłem to tylko znam osoby które tak kupiły wypalarki, więc hmmm....
@icemac zonk

nie wiem gdzie mieszkasz ze masz taki sklep, zeby wszyscy tak chcieli
P.S. zaden zonk :piwo:

f4llorak 28.07.2004 14:15

Cytat:

Napisany przez icemac
chlopie z tym wypalaniem to sie urwales chyba z zeszlorocznej choinki, moze jeszcze powiedz zebi ci zrobili kopie zapasowe calych zbiorow wypozyczalni i wtedy juz nie bedziesz musial kupowac DVD-RW

Oj @icemac ale jesteś "very funny", jeśli danemu sklepowi zależy na sprzedaży to oni zrobią wszystko żeby sprzedać. I jak nie tak z dupy sobie wymyśliłem to tylko znam osoby które tak kupiły wypalarki, więc hmmm....
@icemac zonk

icemac 28.07.2004 13:19

Cytat:

Napisany przez f4llorak
przecież nie będe kupował na Allegro, jak ją kupie, a moje stacjonarne DVD znowu nie będzie czytać to co zrobie?? Czekać 100 lat żeby to zwrócić, nie ma sensu. Skocze do sklepu i podam im 3 nazwy nagrywarek, powiem żeby na każdej z nich wypalili mi film na dvd i jak któryś zadziała to wybiore tą nagrywarke. Podajcie mi jesio 2 modele dobrych wypalarek do 400zł. Narazie biore NEC 2500A, może coś z LG?? Ja daje LG 90% że moje DVD odczyta, ale jaki model??

chlopie z tym wypalaniem to sie urwales chyba z zeszlorocznej choinki, moze jeszcze powiedz zebi ci zrobili kopie zapasowe calych zbiorow wypozyczalni i wtedy juz nie bedziesz musial kupowac DVD-RW

f4llorak 28.07.2004 13:11

przecież nie będe kupował na Allegro, jak ją kupie, a moje stacjonarne DVD znowu nie będzie czytać to co zrobie?? Czekać 100 lat żeby to zwrócić, nie ma sensu. Skocze do sklepu i podam im 3 nazwy nagrywarek, powiem żeby na każdej z nich wypalili mi film na dvd i jak któryś zadziała to wybiore tą nagrywarke. Podajcie mi jesio 2 modele dobrych wypalarek do 400zł. Narazie biore NEC 2500A, może coś z LG?? Ja daje LG 90% że moje DVD odczyta, ale jaki model??

B@rtek 28.07.2004 12:45

Tutaj jest NEC 2500A za 299zł http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28701328 :)

f4llorak 28.07.2004 11:56

A czym się różni NEC 2500A od 2500?? Ja znalazłem tylko NEC "ND" 2500A czy jakoś tak, to ND to ma być czy zły model znalazłem?? A co do ceny to gdzie widziałeś za 299zł??
http://sklep.tweak.pl/index2.php?id2...DVDRWNEND2500A

Tutaj jest ten "ND" za dużo więcej jak dla mnie :) Ale mieści się do 400zł :)

B@rtek 28.07.2004 08:19

Cytat:

Napisany przez f4llorak
Dobra, ja już nie mam siły. Wypaliłem film na wszystkie sposoby, tzn: na te z waszych postów i na moje własne. Niestety z każdym jest to samo, tzn PLAY i po 2sec zmienia się na STOP i bez obrazu.
Jestem gotowy na wymiane wypalarki, tylko...
po 1: Tą którą będe chciał zapewne nie będzie w skolepie
po 2: Wiem że jedna osoba z którą rozmawiałem przez GG ma to samo kino domowe i ma wypalarke LG i nie ma żadnych problemów. Doszłem do wniosku że moje kino nie czyta płyt wypalonych nagrywarkami Lite-On i Samsung (taką ma mój sąsiad). Jeśli będe mógł to na co radzicie zmienić w cenie do 400zł??. Tylko prosze o konkrety, tzn firma i model bo ja jestem leszczem w tych sprawach. W czwartek jade z samego rana więc czekam na wasze posty przez całą środe.

Jak chcesz wymienić na inną to weź NECa 2500A za 299zł lub 2510A ale jest droższa :)

f4llorak 28.07.2004 01:55

tzn na odtwarzaczu pisze SA-MT1, nie wiem jaki model jest tego kina bo się nie interesuje tym, ja chcem oglądać filmy w ładniej jakości, a nie w najlepszym dźwięku :) Mój odtwarzacz napewno czyta: DVD-/+R, DVD-RW i DVD-ROM, reszta mało ważna.

Mirek-1977 28.07.2004 01:08

podałeś że twoje kino to SA-MT1
a jakie jest oznaczenie samego odtwarzacza DVD?

f4llorak 27.07.2004 23:29

Dobra, ja już nie mam siły. Wypaliłem film na wszystkie sposoby, tzn: na te z waszych postów i na moje własne. Niestety z każdym jest to samo, tzn PLAY i po 2sec zmienia się na STOP i bez obrazu.
Jestem gotowy na wymiane wypalarki, tylko...
po 1: Tą którą będe chciał zapewne nie będzie w skolepie
po 2: Wiem że jedna osoba z którą rozmawiałem przez GG ma to samo kino domowe i ma wypalarke LG i nie ma żadnych problemów. Doszłem do wniosku że moje kino nie czyta płyt wypalonych nagrywarkami Lite-On i Samsung (taką ma mój sąsiad). Jeśli będe mógł to na co radzicie zmienić w cenie do 400zł??. Tylko prosze o konkrety, tzn firma i model bo ja jestem leszczem w tych sprawach. W czwartek jade z samego rana więc czekam na wasze posty przez całą środe.

f4llorak 27.07.2004 22:43

Kupiłem DVD-RW Verbatim
Zainstalowałem najnowszego BIOS'a
Zgrałem najnowsze NERO
i wypaliłem film, niestety ale jest to samo co wcześniej. Teraz spróbuje ImgTool i DVDDecrypter.

f4llorak 27.07.2004 02:49

no nareście ktoś powiedział co i jak. Raczej nie jestem taki niekumaty jak ty to piszesz, ja poprostu nie włączałem tego programu bo czeski film nagrywarki DVD dla mnie.

Mirek-1977 27.07.2004 00:41

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez f4llorak
No więc tak
ściągnołem to ci mi podałeś i nie wiem co dalej :) Z tego co czytałem to jest tylko coś z plikami *.bin, a ten jest *.exe. Jak już pisałem mam nagrywarke od wczoraj wiec wole sam się nie bawić. Jak możesz to napisz na forum co i jak z tym BIOSem. Jestem również na GG :5822717

skoro nie radzisz sobie z plikiem exe to z bin tym bardziej sobie nie poradzisz

wyłącz wszystkie aplikacje które mogłyby kożystać z napędu - oprócz Windows'a
uruchom aplikację (ten plik exe)
naciśnij na przycisk Update (ale nie szukaj go na klawiaturze)
dostaniesz informację o zakończeniu operacji i propozycję restartu skożystaj z niej

:P

PS:
oczywiścia mam inny typ nagrywary ale zasada obowiązuje ta sama

f4llorak 27.07.2004 00:22

Cytat:

Napisany przez Robs
2. wypal ImgTool+DVDDecrypter (opis na mojej stronie)

Żeby wypalić tym programem będe potrzebował filmów *.ISO, a ja posiadam *.img. Ale postaram się tak zrobić tylko dajcie znać jak mam updatować biosa bo ja mam plik *.exe i nie wiem co trzeba z nim zrobić. Jutro mi brat na bank kupi DVD-RW więc będe testował tylko o co chodzi z "nagrywaine przy użyciu wersji 1.1 Video Recording Format" To jest normalne nagrywanie w Nero czy coś innego??

Z góry wielkie dzięki

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:55.