Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Wypalony film działa tylko u jednej osoby na stacjonarnym DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/wypalony-film-dziala-tylko-u-jednej-osoby-stacjonarnym-dvd-37529/)

Robs 26.07.2004 22:49

f4llorak, dwa zdania:
1. kup TDK albo Verbatim
2. wypal ImgTool+DVDDecrypter (opis na mojej stronie)

nie wierzę, że ten "zestaw" nie pójdzie.

f4llorak 26.07.2004 20:06

No więc tak
ściągnołem to ci mi podałeś i nie wiem co dalej :) Z tego co czytałem to jest tylko coś z plikami *.bin, a ten jest *.exe. Jak już pisałem mam nagrywarke od wczoraj wiec wole sam się nie bawić. Jak możesz to napisz na forum co i jak z tym BIOSem. Jestem również na GG :5822717

B@rtek 26.07.2004 16:33

Cytat:

Napisany przez f4llorak
To jest do @iceman'a

A co do @barte_k:
Jeśli zrobie Update biosu to będe mógł potem zwrócić towar, czy trace gwarancje?? Aha i jeszcze mi powiedz jaki bios wgrać??.
Dzisiaj sobie kupie DVD-RW i bede testował wersie nero tylko dajce nowego BIOSA :)
Moje DVD żeby przeczytało DVD-RW musze spełnić te warunki:
płyty bez osłonki
płyty które można wyjąć z osłonki (Type 2 i 4)
Jednostronne 4,7GB
nagrywane przy użyciu wersji 1.1 Video Recording Format (w tym nie wiem o co chodzi)

Jak sciągniesz orginalny ze strony liteona lub nie z jakiejś innej ale do swojego modelu to nie tracisz gwarancji. Producent nawet każe wgrywać nowy. Tracisz ją wtedy jak będziesz kombinował z innymi biosami od innych modeli np. 812@832S. Wejdź na tą stronę http://www.liteonit.com/ODD/English/...odel=SHOW-812S i ściągnij ten plik, nastepnie go rozpakuj. Chyba wiesz co robić. Jak bedziesz miał problem to pisz. :papa:

f4llorak 26.07.2004 15:50

To jest do @iceman'a
Cytat:

Napisany przez f4llorak
Dodam jeszcze że na DVD na komputerze u każdego działa. Wypalałem i na DVD-R i na DVD+R

A co do @barte_k:
Jeśli zrobie Update biosu to będe mógł potem zwrócić towar, czy trace gwarancje?? Aha i jeszcze mi powiedz jaki bios wgrać??.
Dzisiaj sobie kupie DVD-RW i bede testował wersie nero tylko dajce nowego BIOSA :)
Moje DVD żeby przeczytało DVD-RW musze spełnić te warunki:
płyty bez osłonki
płyty które można wyjąć z osłonki (Type 2 i 4)
Jednostronne 4,7GB
nagrywane przy użyciu wersji 1.1 Video Recording Format (w tym nie wiem o co chodzi)

icemac 26.07.2004 13:09

a sprawdzales na kompie czy te plytki ci wogole dzialaja ??? bo jak na kompie nie dzialaja to z "go... bata nie ukrecisz"

B@rtek 26.07.2004 12:56

Wgraj nowy bios do nagrywary i uaktualnij nero to powinno pomóc :spoko: Wiem, że czasami to wina Nero. Czytając niemiecki Computer Bild był wykres procentowy tego typu, że było 30 odtwarzaczy dvd i nagrywary. I płytki nagrane liteonem programem sonic odtworzyło 47% odtarzaczy a Nero 6.1.3.10 już 60% więc wgraj 6.1.3.17 powinno być jeszcze lepiej.

f4llorak 26.07.2004 12:51

Pomoc

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt
motto : "nie płacz, szpital Ci pomoże" (M.Rodowicz)

No jakoś nie widze żeby ktokolwiek mi pomagał. Rozumiem że trzeba troszke poczekać ale jeśli do Piątku nie wypale filmu który pujdzie mi na stacjonarnym DVD to będe zmuszony oddać wypalarke i kupić CDRW

f4llorak 26.07.2004 09:47

oj wiem jak się wypala tylko było już późno i nie chciało mi się myśleć jak to napisać. Shreka miałem w dwuch katalogach które wypaliłem normalnie.

Jabba the Hutt 26.07.2004 03:10

Cytat:

Napisany przez f4llorak
Mój stacjonarny czyta DVD-/+R
Shrek'a miałem w katalogach VIDEO_TS i Audio_cośtam :) Wypaliłem "dysk z danymi" i mi nie działa.
LOTR'a 3 miałem obraz *.img i wypaliłem w Alcoholu "wypal obraz na dysk" i też nie działa (podkreślam że sąsiadowi działa, tzn jednemu tak, a jednemu nie, tyko drugi sobie jakoś zrobił shreka i już mu działa). Może coś z anyDVD, albo z tymi DVD-ROM, mam wypalarke od dzisiaj więc staracjie się używać słów które zrozumiem :)
Mineła 2:30 ide spać i mam nadzieje że jak wstane rano to będzie jakaś pomoc (tzn gdzieś po 12 :) )

PS. Mój Odtwarzacz stacjonarny to Panasonic SA-MT1

Jaki DYSK Z DANYMI ???? Wypala się w NERO DVD VIDEO FILES !!! On sam robi katalogi VIDEO_TS i AUDIO_TS. Pliki wrzucasz do VIDEO_TS, który to folder zrobił Nero a nie Ty.

Jabba

motto : "nie płacz, szpital Ci pomoże" (M.Rodowicz)

f4llorak 26.07.2004 02:30

Mój stacjonarny czyta DVD-/+R
Shrek'a miałem w katalogach VIDEO_TS i Audio_cośtam :) Wypaliłem "dysk z danymi" i mi nie działa.
LOTR'a 3 miałem obraz *.img i wypaliłem w Alcoholu "wypal obraz na dysk" i też nie działa (podkreślam że sąsiadowi działa, tzn jednemu tak, a jednemu nie, tyko drugi sobie jakoś zrobił shreka i już mu działa). Może coś z anyDVD, albo z tymi DVD-ROM, mam wypalarke od dzisiaj więc staracjie się używać słów które zrozumiem :)
Mineła 2:30 ide spać i mam nadzieje że jak wstane rano to będzie jakaś pomoc (tzn gdzieś po 12 :) )

PS. Mój Odtwarzacz stacjonarny to Panasonic SA-MT1

Jabba the Hutt 26.07.2004 02:05

Cytat:

Napisany przez f4llorak
Moje stacjonarne DVD nie czyta DVD-/+RW
Sąsiadowi się udało odtworzyć film wypalony przezemnie to ktoś inny też powinien wiedzieć jak to zrobić. A co do wypalarki to zabardzo nie chcem zmieniać ( już się przyzywczaiłem :) ) No chyba że dacie mi nazwe z modole i jest naprawde lepsza od mojej do 400zł

Powiem Ci tylko tyle - biorę płytę, palę Nero Express (zaznaczona opcja DVD Compatibility Mode przy Options nagrywarki). Wszystkie pliki vob,ifo,bup wrzucam do VIDEO_TS. Daję palenie x2, weryfikację i jadę.
Zakładam,ze masz prawidłowo skompresowany czy podzielony film DVD.

Ludzie tu mogą Ci doradzić palniki - Pioneer 107, NEC 2500A czy liteon 832. Bo u nich palą one płyty, które im się odtwarzają na stacjonarkach. Ale być może Twój player takich płyt nie czyta. Niezależnie od tego na czym nagrasz i czym nagrasz (program).

Zawsze warto przed zakupem palnika sprawdzić czy Twój stacjonarny player czyta płyty DVD-R czy DVD+R oraz jakim programem były te płyty wypalone. I czy były tylko z filmem (ONLY MOVIE) czy też pełne z orginalnym Menu albo z Menu robionym własnoręcznie przez wypalacza. Trochę może pomóc strona www.dvdrhelp.com, gdzie można poszukać swojego playera i zobaczyć co on czyta.

Jabba

f4llorak 26.07.2004 01:48

Moje stacjonarne DVD nie czyta DVD-/+RW
Sąsiadowi się udało odtworzyć film wypalony przezemnie to ktoś inny też powinien wiedzieć jak to zrobić. A co do wypalarki to zabardzo nie chcem zmieniać ( już się przyzywczaiłem :) ) No chyba że dacie mi nazwe z modole i jest naprawde lepsza od mojej do 400zł

Jabba the Hutt 26.07.2004 01:38

Cytat:

Napisany przez f4llorak
Nie chcem już próbować bo nie wypłace się za płyty. Jeśli ktoś zna jakiś wypróbowany sposób to niech da znać albo linka, no w ostateczności niech ktoś powie na jaką wypalarke mam zmienić do 400zł

A po ile ty te płyty kupujesz ? Są już dostepne verbatimy po 3,60-3,80 zł... Dobre nośniki i w sam raz do prób... Możesz też sprawdzać na DVD-RW.

Poza tym co z tego, jak Ci doradzą palnik inny. Jak i tak moze być tak,że nie wypalisz na nim płyty chodzącej w Twoim sprzecie. Choć jak masz możliwość wymiany to zmieniaj...

Jabba

f4llorak 26.07.2004 01:34

Nie chcem już próbować bo nie wypłace się za płyty. Jeśli ktoś zna jakiś wypróbowany sposób to niech da znać albo linka, no w ostateczności niech ktoś powie na jaką wypalarke mam zmienić do 400zł

Jabba the Hutt 26.07.2004 01:23

Może spróbuj palić najprostszym Nero Express.

Bywa tak,że niektóre playery stacjonarne nie czytają jakichś płyt (na przykład bez menu, albo palonych Decrypterem) a inne są mniej wybredne i czytają wszystko (no chyba,że są to wyjątkowo źle wypalone płyty z giełdy). Tolerancyjne są na przykład playery Pioneer (444).

Jabba

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:02.