![]() |
f4llorak, dwa zdania:
1. kup TDK albo Verbatim 2. wypal ImgTool+DVDDecrypter (opis na mojej stronie) nie wierzę, że ten "zestaw" nie pójdzie. |
No więc tak
ściągnołem to ci mi podałeś i nie wiem co dalej :) Z tego co czytałem to jest tylko coś z plikami *.bin, a ten jest *.exe. Jak już pisałem mam nagrywarke od wczoraj wiec wole sam się nie bawić. Jak możesz to napisz na forum co i jak z tym BIOSem. Jestem również na GG :5822717 |
Cytat:
|
To jest do @iceman'a
Cytat:
Jeśli zrobie Update biosu to będe mógł potem zwrócić towar, czy trace gwarancje?? Aha i jeszcze mi powiedz jaki bios wgrać??. Dzisiaj sobie kupie DVD-RW i bede testował wersie nero tylko dajce nowego BIOSA :) Moje DVD żeby przeczytało DVD-RW musze spełnić te warunki: płyty bez osłonki płyty które można wyjąć z osłonki (Type 2 i 4) Jednostronne 4,7GB nagrywane przy użyciu wersji 1.1 Video Recording Format (w tym nie wiem o co chodzi) |
a sprawdzales na kompie czy te plytki ci wogole dzialaja ??? bo jak na kompie nie dzialaja to z "go... bata nie ukrecisz"
|
Wgraj nowy bios do nagrywary i uaktualnij nero to powinno pomóc :spoko: Wiem, że czasami to wina Nero. Czytając niemiecki Computer Bild był wykres procentowy tego typu, że było 30 odtwarzaczy dvd i nagrywary. I płytki nagrane liteonem programem sonic odtworzyło 47% odtarzaczy a Nero 6.1.3.10 już 60% więc wgraj 6.1.3.17 powinno być jeszcze lepiej.
|
Pomoc
Cytat:
|
oj wiem jak się wypala tylko było już późno i nie chciało mi się myśleć jak to napisać. Shreka miałem w dwuch katalogach które wypaliłem normalnie.
|
Cytat:
Jabba motto : "nie płacz, szpital Ci pomoże" (M.Rodowicz) |
Mój stacjonarny czyta DVD-/+R
Shrek'a miałem w katalogach VIDEO_TS i Audio_cośtam :) Wypaliłem "dysk z danymi" i mi nie działa. LOTR'a 3 miałem obraz *.img i wypaliłem w Alcoholu "wypal obraz na dysk" i też nie działa (podkreślam że sąsiadowi działa, tzn jednemu tak, a jednemu nie, tyko drugi sobie jakoś zrobił shreka i już mu działa). Może coś z anyDVD, albo z tymi DVD-ROM, mam wypalarke od dzisiaj więc staracjie się używać słów które zrozumiem :) Mineła 2:30 ide spać i mam nadzieje że jak wstane rano to będzie jakaś pomoc (tzn gdzieś po 12 :) ) PS. Mój Odtwarzacz stacjonarny to Panasonic SA-MT1 |
Cytat:
Zakładam,ze masz prawidłowo skompresowany czy podzielony film DVD. Ludzie tu mogą Ci doradzić palniki - Pioneer 107, NEC 2500A czy liteon 832. Bo u nich palą one płyty, które im się odtwarzają na stacjonarkach. Ale być może Twój player takich płyt nie czyta. Niezależnie od tego na czym nagrasz i czym nagrasz (program). Zawsze warto przed zakupem palnika sprawdzić czy Twój stacjonarny player czyta płyty DVD-R czy DVD+R oraz jakim programem były te płyty wypalone. I czy były tylko z filmem (ONLY MOVIE) czy też pełne z orginalnym Menu albo z Menu robionym własnoręcznie przez wypalacza. Trochę może pomóc strona www.dvdrhelp.com, gdzie można poszukać swojego playera i zobaczyć co on czyta. Jabba |
Moje stacjonarne DVD nie czyta DVD-/+RW
Sąsiadowi się udało odtworzyć film wypalony przezemnie to ktoś inny też powinien wiedzieć jak to zrobić. A co do wypalarki to zabardzo nie chcem zmieniać ( już się przyzywczaiłem :) ) No chyba że dacie mi nazwe z modole i jest naprawde lepsza od mojej do 400zł |
Cytat:
Poza tym co z tego, jak Ci doradzą palnik inny. Jak i tak moze być tak,że nie wypalisz na nim płyty chodzącej w Twoim sprzecie. Choć jak masz możliwość wymiany to zmieniaj... Jabba |
Nie chcem już próbować bo nie wypłace się za płyty. Jeśli ktoś zna jakiś wypróbowany sposób to niech da znać albo linka, no w ostateczności niech ktoś powie na jaką wypalarke mam zmienić do 400zł
|
Może spróbuj palić najprostszym Nero Express.
Bywa tak,że niektóre playery stacjonarne nie czytają jakichś płyt (na przykład bez menu, albo palonych Decrypterem) a inne są mniej wybredne i czytają wszystko (no chyba,że są to wyjątkowo źle wypalone płyty z giełdy). Tolerancyjne są na przykład playery Pioneer (444). Jabba |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:02. |