Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.07.2004, 00:58   #1
f4llorak
Bywalec

Data rejestracji: 26.07.2004
f4llorak w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Wypalony film działa tylko u jednej osoby na stacjonarnym DVD

Witam
Właśnie się zarejestrowałem
Szukam już od 00:00 na tym forum odpowiedzi na moje pytanie i nic
A oto i pytanko:
Dzisiaj brat kupił Lite-On DVDRW SOHW-812S
Wypaliłem sobie "Shrek 1" i "LOTR: ROTK" (razem 3 DVD). Wypalałem NERO. Wsadzam płytki do stacjonarnego DVD i w Shrek'u 1 pisze coś o złym formacie płytki, natomiast w LOTR3 jest READING i nagle PLAY, patrze na TV, a tu nie ma obrazu, spoglądam jeszcze raz na DVD, a tu STOP no to naciskam PLAY, a tu zaraz STOP i nie ma obrazu. Ide do sąsiada podemną, włączam na stacjonarnym DVD i u niego bez żadnych problemów działa. Myśle sobie "pewnie mam zwalone DVD" i ide do sąsiada obok. U niego też nie czyta, ale...
Sąsiad obok wzioł shreka i wypalił w jakiś magiczny sposób i nagle mu działa, niestety ludzkie hamstwo nie zna granic i mówi że sam nie wie jak to zrobił. Może Wy mi pomożecie?? Proszę Was bardzo, brat powiedział że odda nagrywarke jak jutro mu nie wypale filmu tak żeby działał.
Dodam jeszcze że na DVD na komputerze u każdego działa. Wypalałem i na DVD-R i na DVD+R. Proszę dajcie mi jakąś odpowiedz albo chociaż linka gdzie moge coś znaleść na takim temat.
Jeszcze raz sorki jeśli już ten temat był ale nic nie moge znaleść, jesteście moją ostatnią deską ratunku.

PS. Może jednak wymienić wypalarke?? Jeśli TAK to dajcie znać na jaką do 400zł. Ale najpierw powiedźcie mi czemu u mnie nie działają płytki wypalane.

Ostatnio zmieniany przez f4llorak : 26.07.2004 o godz. 01:07
f4llorak jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.07.2004, 01:23   #2
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Może spróbuj palić najprostszym Nero Express.

Bywa tak,że niektóre playery stacjonarne nie czytają jakichś płyt (na przykład bez menu, albo palonych Decrypterem) a inne są mniej wybredne i czytają wszystko (no chyba,że są to wyjątkowo źle wypalone płyty z giełdy). Tolerancyjne są na przykład playery Pioneer (444).

Jabba

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline  
Stary 26.07.2004, 01:34   #3
f4llorak
Bywalec

Nie chcem już próbować bo nie wypłace się za płyty. Jeśli ktoś zna jakiś wypróbowany sposób to niech da znać albo linka, no w ostateczności niech ktoś powie na jaką wypalarke mam zmienić do 400zł
f4llorak jest offline  
Stary 26.07.2004, 01:38   #4
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez f4llorak
Nie chcem już próbować bo nie wypłace się za płyty. Jeśli ktoś zna jakiś wypróbowany sposób to niech da znać albo linka, no w ostateczności niech ktoś powie na jaką wypalarke mam zmienić do 400zł
A po ile ty te płyty kupujesz ? Są już dostepne verbatimy po 3,60-3,80 zł... Dobre nośniki i w sam raz do prób... Możesz też sprawdzać na DVD-RW.

Poza tym co z tego, jak Ci doradzą palnik inny. Jak i tak moze być tak,że nie wypalisz na nim płyty chodzącej w Twoim sprzecie. Choć jak masz możliwość wymiany to zmieniaj...

Jabba

SITH LORD
Stary 26.07.2004, 01:48   #5
f4llorak
Bywalec

Moje stacjonarne DVD nie czyta DVD-/+RW
Sąsiadowi się udało odtworzyć film wypalony przezemnie to ktoś inny też powinien wiedzieć jak to zrobić. A co do wypalarki to zabardzo nie chcem zmieniać ( już się przyzywczaiłem ) No chyba że dacie mi nazwe z modole i jest naprawde lepsza od mojej do 400zł
f4llorak jest offline  
Stary 26.07.2004, 02:05   #6
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez f4llorak
Moje stacjonarne DVD nie czyta DVD-/+RW
Sąsiadowi się udało odtworzyć film wypalony przezemnie to ktoś inny też powinien wiedzieć jak to zrobić. A co do wypalarki to zabardzo nie chcem zmieniać ( już się przyzywczaiłem ) No chyba że dacie mi nazwe z modole i jest naprawde lepsza od mojej do 400zł
Powiem Ci tylko tyle - biorę płytę, palę Nero Express (zaznaczona opcja DVD Compatibility Mode przy Options nagrywarki). Wszystkie pliki vob,ifo,bup wrzucam do VIDEO_TS. Daję palenie x2, weryfikację i jadę.
Zakładam,ze masz prawidłowo skompresowany czy podzielony film DVD.

Ludzie tu mogą Ci doradzić palniki - Pioneer 107, NEC 2500A czy liteon 832. Bo u nich palą one płyty, które im się odtwarzają na stacjonarkach. Ale być może Twój player takich płyt nie czyta. Niezależnie od tego na czym nagrasz i czym nagrasz (program).

Zawsze warto przed zakupem palnika sprawdzić czy Twój stacjonarny player czyta płyty DVD-R czy DVD+R oraz jakim programem były te płyty wypalone. I czy były tylko z filmem (ONLY MOVIE) czy też pełne z orginalnym Menu albo z Menu robionym własnoręcznie przez wypalacza. Trochę może pomóc strona www.dvdrhelp.com, gdzie można poszukać swojego playera i zobaczyć co on czyta.

Jabba

SITH LORD
Stary 26.07.2004, 02:30   #7
f4llorak
Bywalec

Mój stacjonarny czyta DVD-/+R
Shrek'a miałem w katalogach VIDEO_TS i Audio_cośtam Wypaliłem "dysk z danymi" i mi nie działa.
LOTR'a 3 miałem obraz *.img i wypaliłem w Alcoholu "wypal obraz na dysk" i też nie działa (podkreślam że sąsiadowi działa, tzn jednemu tak, a jednemu nie, tyko drugi sobie jakoś zrobił shreka i już mu działa). Może coś z anyDVD, albo z tymi DVD-ROM, mam wypalarke od dzisiaj więc staracjie się używać słów które zrozumiem
Mineła 2:30 ide spać i mam nadzieje że jak wstane rano to będzie jakaś pomoc (tzn gdzieś po 12 )

PS. Mój Odtwarzacz stacjonarny to Panasonic SA-MT1

Ostatnio zmieniany przez f4llorak : 26.07.2004 o godz. 02:41
f4llorak jest offline  
Stary 26.07.2004, 03:10   #8
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez f4llorak
Mój stacjonarny czyta DVD-/+R
Shrek'a miałem w katalogach VIDEO_TS i Audio_cośtam Wypaliłem "dysk z danymi" i mi nie działa.
LOTR'a 3 miałem obraz *.img i wypaliłem w Alcoholu "wypal obraz na dysk" i też nie działa (podkreślam że sąsiadowi działa, tzn jednemu tak, a jednemu nie, tyko drugi sobie jakoś zrobił shreka i już mu działa). Może coś z anyDVD, albo z tymi DVD-ROM, mam wypalarke od dzisiaj więc staracjie się używać słów które zrozumiem
Mineła 2:30 ide spać i mam nadzieje że jak wstane rano to będzie jakaś pomoc (tzn gdzieś po 12 )

PS. Mój Odtwarzacz stacjonarny to Panasonic SA-MT1
Jaki DYSK Z DANYMI ? Wypala się w NERO DVD VIDEO FILES !!! On sam robi katalogi VIDEO_TS i AUDIO_TS. Pliki wrzucasz do VIDEO_TS, który to folder zrobił Nero a nie Ty.

Jabba

motto : "nie płacz, szpital Ci pomoże" (M.Rodowicz)

SITH LORD
Stary 26.07.2004, 12:51   #9
f4llorak
Bywalec

Unhappy Pomoc

Cytat:
Napisany przez Jabba the Hutt
motto : "nie płacz, szpital Ci pomoże" (M.Rodowicz)
No jakoś nie widze żeby ktokolwiek mi pomagał. Rozumiem że trzeba troszke poczekać ale jeśli do Piątku nie wypale filmu który pujdzie mi na stacjonarnym DVD to będe zmuszony oddać wypalarke i kupić CDRW
f4llorak jest offline  
Stary 26.07.2004, 12:56   #10
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wgraj nowy bios do nagrywary i uaktualnij nero to powinno pomóc Wiem, że czasami to wina Nero. Czytając niemiecki Computer Bild był wykres procentowy tego typu, że było 30 odtwarzaczy dvd i nagrywary. I płytki nagrane liteonem programem sonic odtworzyło 47% odtarzaczy a Nero 6.1.3.10 już 60% więc wgraj 6.1.3.17 powinno być jeszcze lepiej.

Ostatnio zmieniany przez B@rtek : 26.07.2004 o godz. 13:02
B@rtek jest offline  
Stary 26.07.2004, 09:47   #11
f4llorak
Bywalec

oj wiem jak się wypala tylko było już późno i nie chciało mi się myśleć jak to napisać. Shreka miałem w dwuch katalogach które wypaliłem normalnie.
f4llorak jest offline  
Stary 26.07.2004, 13:09   #12
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a sprawdzales na kompie czy te plytki ci wogole dzialaja bo jak na kompie nie dzialaja to z "go... bata nie ukrecisz"
Stary 26.07.2004, 15:50   #13
f4llorak
Bywalec

Question

To jest do @iceman'a
Cytat:
Napisany przez f4llorak
Dodam jeszcze że na DVD na komputerze u każdego działa. Wypalałem i na DVD-R i na DVD+R
A co do @barte_k:
Jeśli zrobie Update biosu to będe mógł potem zwrócić towar, czy trace gwarancje?? Aha i jeszcze mi powiedz jaki bios wgrać??.
Dzisiaj sobie kupie DVD-RW i bede testował wersie nero tylko dajce nowego BIOSA
Moje DVD żeby przeczytało DVD-RW musze spełnić te warunki:
płyty bez osłonki
płyty które można wyjąć z osłonki (Type 2 i 4)
Jednostronne 4,7GB
nagrywane przy użyciu wersji 1.1 Video Recording Format (w tym nie wiem o co chodzi)

Ostatnio zmieniany przez f4llorak : 26.07.2004 o godz. 16:17
f4llorak jest offline  
Stary 26.07.2004, 16:33   #14
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez f4llorak
To jest do @iceman'a

A co do @barte_k:
Jeśli zrobie Update biosu to będe mógł potem zwrócić towar, czy trace gwarancje?? Aha i jeszcze mi powiedz jaki bios wgrać??.
Dzisiaj sobie kupie DVD-RW i bede testował wersie nero tylko dajce nowego BIOSA
Moje DVD żeby przeczytało DVD-RW musze spełnić te warunki:
płyty bez osłonki
płyty które można wyjąć z osłonki (Type 2 i 4)
Jednostronne 4,7GB
nagrywane przy użyciu wersji 1.1 Video Recording Format (w tym nie wiem o co chodzi)
Jak sciągniesz orginalny ze strony liteona lub nie z jakiejś innej ale do swojego modelu to nie tracisz gwarancji. Producent nawet każe wgrywać nowy. Tracisz ją wtedy jak będziesz kombinował z innymi biosami od innych modeli np. 812@832S. Wejdź na tą stronę http://www.liteonit.com/ODD/English/...odel=SHOW-812S i ściągnij ten plik, nastepnie go rozpakuj. Chyba wiesz co robić. Jak bedziesz miał problem to pisz.

Ostatnio zmieniany przez B@rtek : 26.07.2004 o godz. 16:38
B@rtek jest offline  
Stary 26.07.2004, 20:06   #15
f4llorak
Bywalec

No więc tak
ściągnołem to ci mi podałeś i nie wiem co dalej Z tego co czytałem to jest tylko coś z plikami *.bin, a ten jest *.exe. Jak już pisałem mam nagrywarke od wczoraj wiec wole sam się nie bawić. Jak możesz to napisz na forum co i jak z tym BIOSem. Jestem również na GG :5822717

Ostatnio zmieniany przez f4llorak : 26.07.2004 o godz. 20:09
f4llorak jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: