Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.07.2004, 22:49   #1
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 01.06.2003
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
f4llorak, dwa zdania:
1. kup TDK albo Verbatim
2. wypal ImgTool+DVDDecrypter (opis na mojej stronie)

nie wierzę, że ten "zestaw" nie pójdzie.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.07.2004, 00:22   #2
f4llorak
Bywalec

Data rejestracji: 26.07.2004
f4llorak w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Exclamation

Cytat:
Napisany przez Robs
2. wypal ImgTool+DVDDecrypter (opis na mojej stronie)
Żeby wypalić tym programem będe potrzebował filmów *.ISO, a ja posiadam *.img. Ale postaram się tak zrobić tylko dajcie znać jak mam updatować biosa bo ja mam plik *.exe i nie wiem co trzeba z nim zrobić. Jutro mi brat na bank kupi DVD-RW więc będe testował tylko o co chodzi z "nagrywaine przy użyciu wersji 1.1 Video Recording Format" To jest normalne nagrywanie w Nero czy coś innego??

Z góry wielkie dzięki
f4llorak jest offline  
Stary 27.07.2004, 00:41   #3
Mirek-1977
Pentium4ever

Data rejestracji: 06.12.2003
Mirek-1977 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez f4llorak
No więc tak
ściągnołem to ci mi podałeś i nie wiem co dalej Z tego co czytałem to jest tylko coś z plikami *.bin, a ten jest *.exe. Jak już pisałem mam nagrywarke od wczoraj wiec wole sam się nie bawić. Jak możesz to napisz na forum co i jak z tym BIOSem. Jestem również na GG :5822717
skoro nie radzisz sobie z plikiem exe to z bin tym bardziej sobie nie poradzisz

wyłącz wszystkie aplikacje które mogłyby kożystać z napędu - oprócz Windows'a
uruchom aplikację (ten plik exe)
naciśnij na przycisk Update (ale nie szukaj go na klawiaturze)
dostaniesz informację o zakończeniu operacji i propozycję restartu skożystaj z niej

PS:
oczywiścia mam inny typ nagrywary ale zasada obowiązuje ta sama
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-clipboard02.jpg  
Mirek-1977 jest offline  
Stary 27.07.2004, 02:49   #4
f4llorak
Bywalec

no nareście ktoś powiedział co i jak. Raczej nie jestem taki niekumaty jak ty to piszesz, ja poprostu nie włączałem tego programu bo czeski film nagrywarki DVD dla mnie.
f4llorak jest offline  
Stary 27.07.2004, 22:43   #5
f4llorak
Bywalec

Angry

Kupiłem DVD-RW Verbatim
Zainstalowałem najnowszego BIOS'a
Zgrałem najnowsze NERO
i wypaliłem film, niestety ale jest to samo co wcześniej. Teraz spróbuje ImgTool i DVDDecrypter.
f4llorak jest offline  
Stary 27.07.2004, 23:29   #6
f4llorak
Bywalec

Lightbulb

Dobra, ja już nie mam siły. Wypaliłem film na wszystkie sposoby, tzn: na te z waszych postów i na moje własne. Niestety z każdym jest to samo, tzn PLAY i po 2sec zmienia się na STOP i bez obrazu.
Jestem gotowy na wymiane wypalarki, tylko...
po 1: Tą którą będe chciał zapewne nie będzie w skolepie
po 2: Wiem że jedna osoba z którą rozmawiałem przez GG ma to samo kino domowe i ma wypalarke LG i nie ma żadnych problemów. Doszłem do wniosku że moje kino nie czyta płyt wypalonych nagrywarkami Lite-On i Samsung (taką ma mój sąsiad). Jeśli będe mógł to na co radzicie zmienić w cenie do 400zł??. Tylko prosze o konkrety, tzn firma i model bo ja jestem leszczem w tych sprawach. W czwartek jade z samego rana więc czekam na wasze posty przez całą środe.

Ostatnio zmieniany przez f4llorak : 28.07.2004 o godz. 00:07
f4llorak jest offline  
Stary 28.07.2004, 08:19   #7
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez f4llorak
Dobra, ja już nie mam siły. Wypaliłem film na wszystkie sposoby, tzn: na te z waszych postów i na moje własne. Niestety z każdym jest to samo, tzn PLAY i po 2sec zmienia się na STOP i bez obrazu.
Jestem gotowy na wymiane wypalarki, tylko...
po 1: Tą którą będe chciał zapewne nie będzie w skolepie
po 2: Wiem że jedna osoba z którą rozmawiałem przez GG ma to samo kino domowe i ma wypalarke LG i nie ma żadnych problemów. Doszłem do wniosku że moje kino nie czyta płyt wypalonych nagrywarkami Lite-On i Samsung (taką ma mój sąsiad). Jeśli będe mógł to na co radzicie zmienić w cenie do 400zł??. Tylko prosze o konkrety, tzn firma i model bo ja jestem leszczem w tych sprawach. W czwartek jade z samego rana więc czekam na wasze posty przez całą środe.
Jak chcesz wymienić na inną to weź NECa 2500A za 299zł lub 2510A ale jest droższa

B@rtek jest offline  
Stary 28.07.2004, 01:08   #8
Mirek-1977
Pentium4ever

Data rejestracji: 06.12.2003
Mirek-1977 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
podałeś że twoje kino to SA-MT1
a jakie jest oznaczenie samego odtwarzacza DVD?
Mirek-1977 jest offline  
Stary 28.07.2004, 01:55   #9
f4llorak
Bywalec

tzn na odtwarzaczu pisze SA-MT1, nie wiem jaki model jest tego kina bo się nie interesuje tym, ja chcem oglądać filmy w ładniej jakości, a nie w najlepszym dźwięku Mój odtwarzacz napewno czyta: DVD-/+R, DVD-RW i DVD-ROM, reszta mało ważna.
f4llorak jest offline  
Stary 28.07.2004, 11:56   #10
f4llorak
Bywalec

A czym się różni NEC 2500A od 2500?? Ja znalazłem tylko NEC "ND" 2500A czy jakoś tak, to ND to ma być czy zły model znalazłem?? A co do ceny to gdzie widziałeś za 299zł??
http://sklep.tweak.pl/index2.php?id2...DVDRWNEND2500A

Tutaj jest ten "ND" za dużo więcej jak dla mnie Ale mieści się do 400zł

Ostatnio zmieniany przez f4llorak : 28.07.2004 o godz. 12:14
f4llorak jest offline  
Stary 28.07.2004, 12:45   #11
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Tutaj jest NEC 2500A za 299zł http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28701328

B@rtek jest offline  
Stary 28.07.2004, 13:11   #12
f4llorak
Bywalec

przecież nie będe kupował na Allegro, jak ją kupie, a moje stacjonarne DVD znowu nie będzie czytać to co zrobie?? Czekać 100 lat żeby to zwrócić, nie ma sensu. Skocze do sklepu i podam im 3 nazwy nagrywarek, powiem żeby na każdej z nich wypalili mi film na dvd i jak któryś zadziała to wybiore tą nagrywarke. Podajcie mi jesio 2 modele dobrych wypalarek do 400zł. Narazie biore NEC 2500A, może coś z LG?? Ja daje LG 90% że moje DVD odczyta, ale jaki model??

Ostatnio zmieniany przez f4llorak : 28.07.2004 o godz. 13:14
f4llorak jest offline  
Stary 28.07.2004, 13:19   #13
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez f4llorak
przecież nie będe kupował na Allegro, jak ją kupie, a moje stacjonarne DVD znowu nie będzie czytać to co zrobie?? Czekać 100 lat żeby to zwrócić, nie ma sensu. Skocze do sklepu i podam im 3 nazwy nagrywarek, powiem żeby na każdej z nich wypalili mi film na dvd i jak któryś zadziała to wybiore tą nagrywarke. Podajcie mi jesio 2 modele dobrych wypalarek do 400zł. Narazie biore NEC 2500A, może coś z LG?? Ja daje LG 90% że moje DVD odczyta, ale jaki model??
chlopie z tym wypalaniem to sie urwales chyba z zeszlorocznej choinki, moze jeszcze powiedz zebi ci zrobili kopie zapasowe calych zbiorow wypozyczalni i wtedy juz nie bedziesz musial kupowac DVD-RW
Stary 28.07.2004, 14:15   #14
f4llorak
Bywalec

Cool

Cytat:
Napisany przez icemac
chlopie z tym wypalaniem to sie urwales chyba z zeszlorocznej choinki, moze jeszcze powiedz zebi ci zrobili kopie zapasowe calych zbiorow wypozyczalni i wtedy juz nie bedziesz musial kupowac DVD-RW
Oj @icemac ale jesteś "very funny", jeśli danemu sklepowi zależy na sprzedaży to oni zrobią wszystko żeby sprzedać. I jak nie tak z dupy sobie wymyśliłem to tylko znam osoby które tak kupiły wypalarki, więc hmmm....
@icemac zonk
f4llorak jest offline  
Stary 28.07.2004, 14:26   #15
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez f4llorak
Oj @icemac ale jesteś "very funny", jeśli danemu sklepowi zależy na sprzedaży to oni zrobią wszystko żeby sprzedać. I jak nie tak z dupy sobie wymyśliłem to tylko znam osoby które tak kupiły wypalarki, więc hmmm....
@icemac zonk
nie wiem gdzie mieszkasz ze masz taki sklep, zeby wszyscy tak chcieli
P.S. zaden zonk

Twoje uprawnienia: