![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.09.2004
![]() |
Zdjecia z DVD
Witam....
Zaczne od poczatku.... pewna pani wydala miesiac temu corke za maz. Chciala profesjonalnie uwiecznic cala uroczystosc weselna korzystajac z uslug zawodowego fotografa-filmowca. Calosc jednak wyszla mizernie. Z weseliska udal sie tylko film na DVD... Z racji ze troche raczkuje w fotografii cyfrowej Pani ow poprosila mnie czy nie mozna zrobic zdjec z filmu na DVD jak to kiedys robilo sie z filmu VHS poprzez SNAPPY. Mam wiec pytanie: Czy jest taka mozliwosc zrobienia zdjec z filmu DVD? Pozdrawiam. |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.08.2002
![]() |
ja zabardz az sie na tym nie znam ale wiem ze sie da zrobic fotki tylko beda one slabszej jakosci ( tu zalezy od kamery jaka bylo nagrywane)
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
Witam ponownie.
Jak juz pisalem robilem zdjecia z filmow VHS poprzez SNAPPY i faktycznie zalezalo to od jakosci filmu. Co sie zas tyczy DVD to rzadza tutaj chyba inne metody...tylko jakie? Dzieki za poczatek dyskusji. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#5 |
|
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
power DVD 5 ,ma taka funkcjie mozesz cykac zdjecia do woli !!!
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
Witam ponownie....
Wielkie dzieki za pomoc. Faktycznie ten program (PowerDVD 5.0) ma te funkcje. Poszperalem trochu w internecie w tym temacie i natrafilem na opis wersji 4.0 (czesniejsza), ktora to ma bardzo praktyczne zakladki jak np. regulacje kolorow itd. oraz jest w wersji polsko-jezycznej. Tego nie mogle doszukac sie w wersji 5.0. Czy robie cos nie tak? Pozdrawiam |
|
|
|
|
#7 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z doswiadczenia wiem ze jakosc takich zdjec jest najczesciej mizerna, bo wiekszosc filmow z imprez masowych ma przeplot :-(...
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
![]() |
[B][I]Witam ponownie.....
Wiem, wiem, ale lepszy rydz jak nic :-) |
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.11.2003
![]() |
Witam.
Oczywiście, że jest taka możliwość. Ja to robiłem kiedyś tak: z avi-ka w AP 6.5 "wycinam" klatkę która mnie interesuje, potem w Photoshopie z zakładki "filtry" wybieram "usuń przeplot" i gotowe .Niestety takie zdjęcie ma rozdzielczość 720x576 czyli tyle co PAL. Do druku to ono się nie specjalnie nadaje niestety .Pozdrawiam . |
|
|
![]() |
|
|