![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.09.2004
![]() |
LiteOn SOHW-832S - problem z upgreadem firmware'u
Witam, kupiłem LiteOn SOHW-832S i wgrałem firmware'a DR8VS08. Ukazał sie niedawno najnowszy soft - DR8VS0A. Ściągnąłęm go, rozpakowałem i uruchomiłem, wyskoczyło mi okieno błędu. Takie sam błąd wyskakuje mi przy każdej próbie wgrania jakiegokolwiek innego firmware'u
![]() Co jest nie tak? W czym problem? Jak temu zaradzić? Proszę o pomoc...
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html
sprobuj zarzucic biosik z powyzszej stronki, powinno dzialac |
![]() |
![]() |
#3 |
Registered
Data rejestracji: 26.08.2004
![]() |
albo wrzuc z podanej wyzej strony jakiegos starszego firmwara (np vs08) i potem sprobuj uaktualnic tym oryginalnym do VS0A - u mnie to dziala, wiele razy taki myk przeprowadzalem, zeby wgrac sobie firmowego VS0A na jakiegos nowszego, patchowanego
pozdrawiam, ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Mam wrażenie, że nie tylko nie masz pojęcia o komputerach ![]() Ale i twoja edukacja stoi na bardzo niskim poziomie ![]() Napisałeś, że uaktualniłeś bios firmware DR8VS08 A coś mi się zdaje, że na obrazku jak wół stoi B, a nie 8 B od 8 to nawet dziecko potrafi odróżnić ![]() Czy nie czas może powtórzyć podstawówkę? A teraz On Topic Jeżeli masz wgrany bios VS0B - to niestety, ale biosem w postaci .exe nie zdowngrade'ujesz do niższej wersji biosu ![]() Pozostaje ci banalnie ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Wizar, to nie jest do konca prawda. VS0B jest biosem nieoficjalnym i nie mozna go zamienic na inny oficjalny. Trzeba wgrać inny nieoficjalny a dopiero potem mozna ten sam ale oficjalny (firmowy).Można z wyższego na niższy i działa. Wiele razy tak robiłem i nie było problemów. To samo przy przeróbce na SONY RDU 700a
może to być .exe ale potraktowany omniptherem. ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
@soldier no co ty bez omni sobie nie poradzisz
![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 16.09.2004 o godz. 23:52 |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Ale ja mówiłem o biosach oficjalnych Tych od Liteona ![]() A co do tego, że nie można VS0B zamienić na inny oficjalny To poczekaj aż wyjdzie np. VS0C od Liteona - wtedy się przekonamy ![]() Cytat:
![]() Jest to także nie do końca prawda ![]() Firmowy sprawdza tylko czy oznaczenie aktualnego biosu spawarki jest niższe od wgrywanego I czy ma do czynienia z właściwym modelem napędu Po czym pakuje się do spawarki tak miło jak listonosz do domu pod nieobecność męża ![]() |
||
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
VIZZARD --> Dziękuje za zwrócenie uwagi, ale przykro też, że naskakujesz na ludzi piszących prawde, a w twoim mniemaniu bzdury. Co do wykształcenia to "każdy mówi na własnym przykładzie", w samej biblii napisane jest "nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni". Ale przecież Ty jesteś nieomylny... Zapewne nigdy też sam nie prosiłeś nikogo o pomoc, sam wiedząc wszystko od początku do końca. A może tak zmienisz nick na "wyrocznia", co Ty na to ?
#9 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Lecz niestety czytając to co napisałeś - miałem wrażenie, że nie wiesz co piszesz Sam zresztą na zamieszczonym przez siebie screenie mogłeś znależć odpowiedź na swoje pytanie ![]() Jeżeli chodzi o Biblię, to w Księdze Psalmów jest też napisane: "Pomnijcie, głupcy w narodzie! Kiedy zmądrzejecie, bezrozumni?" Nie to żebym coś sugerował ![]() Po prostu tak tam jest napisane ![]() Przymioty którymi mnie obdarzasz lub chcesz obdarzyć Nie dla mnie niestety ![]() Nigdy nie byłem nieomylny w myśl reguły: "Człowiekiem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce" A ponadto bardzo lubię swój nick ![]() Więc na razie zrezygnuję z twoich propozycji Ale gdyby ci się jeszcze kiedyś coś nasunęło - to wal jak w dym ![]() Jeśli zbyt mocno cię uraziłem - to przepraszam Nie to było moim celem ![]() Ze swojej strony obiecać mogę, że było to przedostatni raz ![]() No i na koniec już W ramach mojej skruchy i wyjaśnienia postępowania Zapytać chciałem, czy znasz jeszcze inne powiedzenie: "Kto wiatr sieje ten burzę zbiera" Tak więc skoro zasiałeś .... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
Już wszystko działa. Dziekuję za pomoc. Martwi tylko fakt, że niektórzy oprócz pomocy potrafią człowiekowi nawrzucać. "Błądzćc jest rzeczą ludzką"
|
|