Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 02.07.2004, 08:15   #15
tosli
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.09.2003
tosli w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez latet
Co wtedy robilem? - brałem płytkę do pracy i bez problemów ripowałem na napędzie COMBO firmy... LiteON :-)
latet
LiteOn'y mają lepszą korekcję odczytu, ale przy nagrywarkach DVD nie chodzi bardziej o jakość odczytu ale o jakość zapisu.
LiteOn idzie już na ilość sprzedanych egzemplarzy, a nie na jakość.
Jeżeli coś tańsze od konkurencji to nie jest to tylko różnica w marce za którą trzeba dopłacić, są to też tańsze "bebechy" urządzenia.
Dlaczego inni producenci wykorzystują "bebechy" LiteOn'a ?
Na pewno nie dlatego że jest lepszy, ale dlatego że mogą obniżyć koszty produkcji i być konkurencyjni na rynku.

Cytat:
Napisany przez pykson
liteon to dobra firma, a problemy na z jej produktami sa tak widoczne, poniewaz znakomita wiekszosc palnikow uzywanych przez forumowiczow to wlasnie liteon. statystycznie: wieksza ilosc produktow danej firmy musi implikowac wiecej problemow z liteonem zglaszanych przez userow na forum
Niby racja, ale Mercedesów też sprzedaje się dużo, ale nie ma z nimi takich problemów jak fiatami czy polonezami, nie ? A przecież i to samochód i to samochód. Ale chodzi o tę różnicę w technologii. Pionek czy Nec dążą do lepszej jakości a nie do miliona sprzedanych sztuk miesięcznie.
A że są droższe, przecież Mercedesa na chodzie nie kupisz za 3000 zł a poloneza już tak.
Jeżeli już ktoś wysupła 300 zł to i znajdzie sposób na wysupłanie jeszcze 100 zł aby kupić coś lepszego.
Sam też nie miałem pełnej kwoty na moją nagrywarkę, ale pozostałą część wziąłem na raty i mogę się cieszyć czymś lepszym niż LiteOn i nie będę płakał na forum że mój Litek nie nagrywa, że pali mi płyty itp. itd.

Cytat:
Napisany przez sajo10
LiteOn cieszy sie popularnoscia z jeszcze jednego powodu Pokaz mi naped który mozna tak przerabiac jak Litka i taki z powodu ktorego producenci oprobramowania co chwila zmieniaja sposoby zabezpieczenia swoich produktow (sd doczekal sie juz wersji 2.9) to mowi samo za siebie
A od kiedy możliwość łamania zabezpieczeń jest priorytetem przy zakupie palnika DVD i wyznacznikiem jego jakości ?
Prawie zawsze można sobie pomóc odpowiednim programem do łamania zabezpieczeń.

Ostatnio zmieniany przez tosli : 02.07.2004 o godz. 08:43
tosli jest offline  

Twoje uprawnienia: