![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.04.2004
![]() |
Dodawanie napisów do filmów AVI
Mam pytanie do osób zorientowanych w powyzszej tematyce.
Otóż próbuje przy pomocy programu Subtitle Workshop dodac napisy do samodzielnie nakręconych filmików, niestety zawsze gdy odtwarzam film z dodanymi napisami przed każdym napisem wyświetla mi się również czas trwania danego napisu (a ściślej czas w którym ten napis znika). Wygląda to np. tak: 00 , 00:00:06:00 , i w tym miejscu dopiero napis Chyba nie muszę mówić jak bardzo jest to denerwujące, zwłaszcza, że już 2-gi dzień próbuję znaleźć w ustawieniach programu opcję odpowiedzialną za ten defekt - jak dotąd bezskutecznie.(Do odtwarzania plików AVI używam BestPlayera). Z góry dziękuję za ewentualne podpowiedzi. |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
moze w zlym formacie je zapisujesz
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zapisuj napisy w formacie MicroDVD. BestPlayer rozpoznaje twoje napisy jako format czasowy (w którym nie ma czasu zakończenia wyświetlania).
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.04.2004
![]() |
Zapisywałem je m.in. w formacie MicroDVD właśnie, z tym że dopiero teraz zauważyłem, że ten format oprócz rozszerzenia .sub (w którym program Subtitle Workshop domyślnie te napisy mi zapisywał) chyba może mieć również rozszerzenie .txt (w oknie dialogowym - Zapisz jako: *.sub,*.txt)
Po zapisaniu z rozszerzeniem .txt rzeczywiscie jest OK. Dzięki za szybką pomoc. |
|
|
|
![]() |
|
|