Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DivX, Xvid, Matroska i inne

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 21.02.2006, 19:06   #1
skoczek_rules
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.01.2006
skoczek_rules w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak odzyskaś hasło na film w allplayerze??

Mam taki głupi problem, a mianowicei moja siostra pozakładała mi hasła na filmy w allplayerze i oczywiście je zapomniała i tu zaczyna się moje pytanie:

Jak można obejść, odzyskać to hasło, albo zrobić co kolwiek innego ( oczywiście poza ściągnieciem filmów od nowa ) żebym mógł obejżeć te filmy ??

Proszę o pomoc
skoczek_rules jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.02.2006, 00:37   #2
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Przed chwilą kombinowałem, z tym hasłem i udało mi się odblokować film...

Stworzyłem dwie kopie pliku video, jedną z nich zabezpieczyłem hasłem a drugą pozostawiłem bez zmian.
otwarłem obydwa pliki za pomocą Hex Workshop-a i zauważyłem, że nagłówki plików są różne - zabezpieczony plik posiada nagłówek
Kod:
ALL1............&...
a plik bez hasła
Kod:
RIFF....AVI LIST&...
skopiowałem nagłówek z pliku nieposiadającego hasła i zamieniłem nim nagówek pliku zabezpieczonego następnie zapisałem zmodyfikowany plik i ku mojemu zdziwieniu odpaliłem go bez podawania hasła
:EDiT:
hmm, ale niestety po skopiowaniu nagłówka z innego pliku avi film nie uruchamia się no to dalej problem pozostaje nierozwiązany...
:EDiT:
A jednak, skopiowałem nagłówek z innego pliku avi film sie nie uruchamiał, ale VirtualDubMod okazał sie niezawodny - otworzył plik z błędnym nagłówkiem, a wtedy możnabyło skorzystać już z opcji direct stream copy i zapisać naprowiony plik na hdd

Ostatnio zmieniany przez gallus : 25.02.2006 o godz. 01:09
gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2006, 01:38   #3
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A próbowałeś ten "zahasłowany" plik otworzyć w virtualdubmod bez podmiany nagłówka?

Może też by sobie poradził?
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2006, 01:48   #4
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou
A próbowałeś ten "zahasłowany" plik otworzyć w virtualdubmod bez podmiany nagłówka?

Może też by sobie poradził?
Próbowałem, ale nie dał rady

Jestem pewien na 99,9%, że jeżeli znalazł by się dośc dobry programista to napisał by programik odczytujący hasło z pliku.
gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: