Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DivX, Xvid, Matroska i inne

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 16.01.2008, 23:26   #1
jarbis
Bywalec

Data rejestracji: 29.08.2003
jarbis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jak skopiować film z komp, aby odtworzyć na

Hejka
Nigdy tego nie robiłem, ale zawsze jest jest ten pierwszy raz. Jak nagrać na płytę film w formacie dvdrip tak, aby odtwarzacz to czytał. Korzystałem z Nero, ale jaką opcję tam wybrać? Oto pytanie. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie, w szczególności stróżów prawa
jarbis jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.01.2008, 02:23   #2
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie ma takiego formatu...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2008, 09:05   #3
romanesco
Guru

Data rejestracji: 01.08.2007
romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
Nie ma takiego formatu...
No właśnie, nie ma. Kolega miał na myśli zapewne program do ripowania płyt DVD i zaszło małe nieporozumienie.
romanesco jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2008, 12:33   #4
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Bede zgadywal:
-najpewniej chodzi o format DIVIX taki do przelkoniecia dla stacjonarnego odtwarzacza.
I tu z pomoca przychodzi i nstrukcja do odtwarzacza, tam jest napisane jakie formaty odtwarza.
A divixy nagrywa sie "zywcem", jako dane, a nie jako film (+ew. napisy)
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2008, 23:40   #5
jarbis
Bywalec

Bardzo serdecznie dziękuję za próbę pomocy, ale to moja wina, bo jak zwykle chęć bycia konkretnym doprowadziła do braku zrozumienia. Wpisuję nazwę pliku, bo szczerze mówiąc , nie wiem , gdzie szukać inf. o formacie zapisu . Otóż takie są dane "dvdrip xvid m14ch0" Chcę to odtworzyć na bellwoodzie, który podobno wszystko czyta albo czytał. Nagrałem ten plik filmu jako dane i nie złapało. W jaki format i jak to najlepiej przekształcić, , [chyba na popularny divix], aby maszyna pozakomputerowa to odczytała?
Pozdrawiam i życzę duuuużo słońca i wiary w lepsze jutro
Stary 18.01.2008, 10:29   #6
yahol
Głupi Yasio

yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
"dvdrip xvid m14ch0"
Jakie dane?
Prawidlowo powinno byc:
np. Glupi.film.4.dvdrip.xvid.AVI
To co podales wyglada na kawalek jakiegos archiwum!
Podaj co za film i jak opsiany w nazwie - DOKLADNIE!
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Stary 18.01.2008, 11:00   #7
jarbis
Bywalec

Tytuł Pans Labitynth , czyli Labirynt fauna, już chyba wiem o co chodzi, te pliki w folderach CD1 i CD 2 są spakowane, więc to trzeba wypakować najpierw chyba

I na tych spakowanych plikach, których jest dużo, jest napisane "pl. b.p.x-mho". Pozdrawiam serdecznie
jarbis

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 18.01.2008 o godz. 13:36
Stary 18.01.2008, 12:18   #8
yahol
Głupi Yasio

Moze byc napisane, ale musze wiedzie co!
np. blebleble.pl.b.x-mho.avi
blebleble.pl.b.x-mho.vob
blebleble.pl.b.x-mho.rar
blebleble.pl.b.x-mho.zip
blebleble.pl.b.x-mho.mpg
blebleble.pl.b.x-mho.costamcostam
Ale trzeba wiedziec co to jest!
Stary 19.01.2008, 00:54   #9
jarbis
Bywalec

Słuchaj Glupi Yasio, wiem , że chcesz więcej wiedzieć, ale to wszystko , już nic więcej nie ma napisanego

To format avi, ale nie ma dźwięku. Czy coś tu można zrobić ,aby dźwięk pojawił się?

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 19.01.2008 o godz. 19:00
Stary 19.01.2008, 19:02   #10
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
We***378; przeczytaj info do tego pirata, albo przepu***347;***263; przez Gspota, ***380;eby sprawdzi***263; jakie jest audio. Jakbym mia***322; wr***243;***380;y***263; z fus***243;w, to np. nie masz filtr***243;w do obs***322;ugi ac3.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.01.2008, 22:26   #11
jarbis
Bywalec

Hm, dźwięk się pojawił, owszem, po zainstalowaniu vlc . Wydaje mi się, żę ten temat się wyczerpał i można go skasować- serdeczne dzięki za pomoc, pozdrowienia
jarbis
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: