![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.09.2002
![]() |
Jak "zmniejszyć " film?
Cześć, jestem jeszcze zielony jeśli chodzi o zabawy z kompresją filmów i stąd moje pytanie.
Mam film, skompresowany DivX, ma jakieś 740 MB i nie chce mi wleźć na płytkę 700 MB. Moja nagrywarka nie łyka płytek 870 MB. Jak można jeszcze bardziej "upakować" ten film (w tej chwili to już nawet 2 filmy), aby wlazł mi na 700 MB płytkę. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i linki, a najbardziej za te właściwe ![]() Pozdrawiam, mummle
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Parafrazujac gwiezdne wojny powiem
"uzyj virtual dub'a mummle" ![]()
![]() |
#3 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Nie zmniejszaj tylko podziel i nagraj na dwie plyty.
Po co tracic na jakosci. A niestety kompresujac film(bo tylko w ten sposob zmniejszysz jego objetosc) stracisz i to wiele. Podzielic mozna virtualdubem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() A poza tym, chyba potrzeba jednak trochę miejsca na dysku, którego ja niestety nie mam. Jest jakieś wyjście?
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
![]()
Metoda szybka - bez starty jakości - przycinanie napisów końcowych:
![]() 1) Otwierasz film (File -> Open file) 2) W zakładkach Audio i Video wybierasz: Direct stream copy 3) Na dole przesuwasz wśkaźnik na początek napisów końcowych 4) Naciskasz klawisz: Home (te 6 klawiszy w nad strzałkami) 5) Przesuwasz wskaźnik na koniec filmu. 6) Naciskasz klawisz: End 7) Naciskasz klawisz: Del 8| Zapisujesz film pod inną nazwą (File -> Save as AVI...) I to wszystko w tym temacie ![]() Ostatnio zmieniany przez Fraxiu : 02.02.2003 o godz. 11:30 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki wielkie. Naprawdę.
A czy może wiecie gdzie można znaleźć polski opis do VirtualDub?
![]() |
#7 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.05.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
|
|