Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DivX, Xvid, Matroska i inne

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 22.07.2004, 12:21   #1
Duch
Bywalec

Data rejestracji: 19.07.2004
Duch w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak podnienić napisy w AVI

Zapewne te pytanie się powtórzy.(Jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość)
Mam plik w formacie AVI (nie chce go zmieniać) i ma on napisy w jezyku angielskim, ale znalazłem tłumaczenie w formacie TXT. Czy istnieje sposób aby podmienić te napisy (Podkreślam nie chce zmieniać formatu filmu) Plik waży 695 MB chciałbym żeby po podmianie napisów mieścił się na CD-R.
Jak ktoś wie jak sobie z tym poradzić to prosiłbym o dokładna instrukcje (bo jestem nowy w tych sprawach).
Duch jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.07.2004, 12:46   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Napisy w *txt to raptem pare/parenascie kB wiec na plyte wejdzie bez problemu. Te ang napisy masz w pliku z filmem czy jako oddzielny plik ktory wczytuje odtwarzacz? Jesli w filmie to jedynie mozesz w odtwarzaczu wczytac te polskie napisy i wtedy beda jedne i drugie na ekranie (nawet da sie ogladac), inaczej bez przerobki filmu sie nie obedzie. Co do ewent przerobki to w dziale dvd/vcd znajdziesz opisy.
Stary 22.07.2004, 13:13   #3
Duch
Bywalec

Mam te napisy już w filmie (więc jest tylko jeden plik AVI ). Wolałbym aby na ekranie były tylko te po polsku.
A tak w ogule to można przerobić ten AVI na inny ale bez najmniejszej straty na jakości obrazu i dzwięku ?

Jeżeli tak to podeślij mi linki jak dokonać przerubki i podmienić napisy.
Z góry dziękuje.
Stary 22.07.2004, 13:30   #4
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
imho nie da sie juz nic zrobic - napisy zostaly skompilowane z obrazem, sa jego czescia
latwiej by bylo zmienic sciezke dzwiekowa ale moze sie myle i jakis format kodowania uwzglednia oddzielenie napisow - generalnie ja o takim nie slyszalem i nie daje Ci za duzych szans
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.07.2004, 13:49   #5
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Tak napisy raz wgrane są integralną częścia obrazu, i niestety nic z tym nie zrobisz,chba że wytniesz ten kawałek obrazu co nie jest dobrym pomysłem

Ostatnio zmieniany przez gallus_anonim : 22.07.2004 o godz. 13:52
gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.07.2004, 13:59   #6
Duch
Bywalec

Pozostaje mi oglądać z podwójnymi napisami chyba że znajde gdzieś oryginalny film ale w to bardzo wątpie.
A tak przy okazji to czy możecie mi powiedzieć czy zrobiłem dobry Autostart.
Plik nazywa się.
autorun.inf (a w nim)
[autorun]
open=Initial D - Battle Stage.avi
open=start index.html
chodzi mi tylko o to żeby sam wystartował.
Stary 22.07.2004, 14:00   #7
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Nie ma sensu - żeby wyciąć czy nałożyć napisy trzeba zrekompresować cały film, a tym samym jakość znacznie spadnie (a do tego zajmie sporo mocy obliczeniowej).
Najlepiej ustawić w playerku żeby napisy wyświetlane z pliku txt były na czarnym tle zasłaniającym napisy zaszyte na sztywno.
Generalnie łapki bym ucinał ludziom zaszywającym napisy na sztywno i udostępniającym to (na własne potrzeby - wg. gustu, ale wypuszczanie takich filmów, to złośliwość).
Stary 22.07.2004, 14:03   #8
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
takiego wpisu szczerze nie rozumie - nie wyglada mi na poprawny
albo nagrasz na ta plyte plik programu do odtwarzania i wtedy
[autorun]
open=program.exe -film.avi
albo (tylko windows nt od 2000 w gore)
[autorun]
shellexecute=film.avi
to ostatnie otwiera w domyslnym programie w systemie
Stary 22.07.2004, 14:31   #9
Duch
Bywalec

Cytat:
Napisany przez Wawelski
Generalnie łapki bym ucinał ludziom zaszywającym napisy na sztywno i udostępniającym to (na własne potrzeby - wg. gustu, ale wypuszczanie takich filmów, to złośliwość).
Niestety filmie jest z Japoni więc wieki by minęły zanim bym to rozszyfrował. Więc chwła za grupy fansub-owskie. A tłumaczenie na PL zrobiłem sam i myślałem że uda się to podmienić.

Tak przy jeszcze jednej okazji to można jakoś nagrać plik AVI oraz TXT z dysku twardego do obrazu. ISO. (Kombinowałem przy użyciu UltraISO ale jakoś mi nie wychodziło)

Ostatnio zmieniany przez Duch : 22.07.2004 o godz. 14:36
Stary 22.07.2004, 14:40   #10
nimal
Author
Zlotowicz

uzywsaz nero? zreszta kazdy progs ma taka opcje
nowa kompilacje... itd -> wybierasz jako nagrywarke IMAGE RECORDER -> jak dasz na burn to zapyta jak nazwac plik obrazu to z menu na dole wybierasz ISO no i podajesz nazwe i lokalizacje
wsio
Stary 22.07.2004, 14:56   #11
Duch
Bywalec

Wielkie dzięki za pomoc już się nauczyłem, teraz pobawie się z wirtualnymi napędami w Daemon Tools.
Stary 22.07.2004, 14:58   #12
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
lub możes użyć WinISO, ale musisz posiadać pełną wersje (zakupioną ) i wtedy twożysz nowy obrazdo którego dodajesz pliki które chesz aby zawierał wciskasz zapisz podajesz nzwe i jaki format i czekasz chwile i mas gotowy obraz CD, który możesz sobie później wypalić.
Pozdro
edit
eh nie zdążyłem

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.07.2004, 15:25   #13
Duch
Bywalec

Kurcze jaki powinien w kącu być wpis w autorun żeby to poprawnie wystartowało ?
tytuł filmu
[Soldats] Initial D - Battle Stage.avi
I tak właśnie wpisuje, a wywala mi się coś takiego.
Podaje mu odtważacz kturego ma użyć (Allpleyer) a on muwi brak filmu ?!
Dołączone obrazki
-przechwycenie.jpg 
Stary 22.07.2004, 16:20   #14
Duch
Bywalec

Ok. jakoś rozwiązałem problem (wystarczyło nie stosować spacji pomiędzy nazwami). Ale czy istnieje możliwość zeby jednak zrobić nazwe ze spacjami która sie uruchomi. (Może coś w Nero poprzestawiać)
Stary 22.07.2004, 16:52   #15
nimal
Author
Zlotowicz

allplayer ma opcje budowy autorunow, wtedy nazwa filmu, jego parametry i plik napisow przekazywane sa z pliku ini
w tym przypadku nazwa moze byc dowolna
po szczegoly odsylam do zrodelka www.marbit.com.pl no i do opcji w programie
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: