![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.07.2004
![]() |
Jak podnienić napisy w AVI
Zapewne te pytanie się powtórzy.(Jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość)
Mam plik w formacie AVI (nie chce go zmieniać) i ma on napisy w jezyku angielskim, ale znalazłem tłumaczenie w formacie TXT. Czy istnieje sposób aby podmienić te napisy (Podkreślam nie chce zmieniać formatu filmu) Plik waży 695 MB chciałbym żeby po podmianie napisów mieścił się na CD-R. Jak ktoś wie jak sobie z tym poradzić to prosiłbym o dokładna instrukcje (bo jestem nowy w tych sprawach). |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Napisy w *txt to raptem pare/parenascie kB wiec na plyte wejdzie bez problemu. Te ang napisy masz w pliku z filmem czy jako oddzielny plik ktory wczytuje odtwarzacz? Jesli w filmie to jedynie mozesz w odtwarzaczu wczytac te polskie napisy i wtedy beda jedne i drugie na ekranie (nawet da sie ogladac), inaczej bez przerobki filmu sie nie obedzie. Co do ewent przerobki to w dziale dvd/vcd znajdziesz opisy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Mam te napisy już w filmie (więc jest tylko jeden plik AVI ). Wolałbym aby na ekranie były tylko te po polsku.
A tak w ogule to można przerobić ten AVI na inny ale bez najmniejszej straty na jakości obrazu i dzwięku ? Jeżeli tak to podeślij mi linki jak dokonać przerubki i podmienić napisy. Z góry dziękuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
imho nie da sie juz nic zrobic - napisy zostaly skompilowane z obrazem, sa jego czescia
latwiej by bylo zmienic sciezke dzwiekowa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Tak napisy raz wgrane są integralną częścia obrazu, i niestety nic z tym nie zrobisz,chba że wytniesz ten kawałek obrazu co nie jest dobrym pomysłem
![]() Ostatnio zmieniany przez gallus_anonim : 22.07.2004 o godz. 13:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Pozostaje mi oglądać z podwójnymi napisami chyba że znajde gdzieś oryginalny film ale w to bardzo wątpie.
A tak przy okazji to czy możecie mi powiedzieć czy zrobiłem dobry Autostart. Plik nazywa się. autorun.inf (a w nim) [autorun] open=Initial D - Battle Stage.avi open=start index.html chodzi mi tylko o to żeby sam wystartował. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie ma sensu - żeby wyciąć czy nałożyć napisy trzeba zrekompresować cały film, a tym samym jakość znacznie spadnie (a do tego zajmie sporo mocy obliczeniowej).
Najlepiej ustawić w playerku żeby napisy wyświetlane z pliku txt były na czarnym tle zasłaniającym napisy zaszyte na sztywno. Generalnie łapki bym ucinał ludziom zaszywającym napisy na sztywno i udostępniającym to (na własne potrzeby - wg. gustu, ale wypuszczanie takich filmów, to złośliwość).
![]() |
#8 |
Author
Zlotowicz
takiego wpisu szczerze nie rozumie - nie wyglada mi na poprawny
albo nagrasz na ta plyte plik programu do odtwarzania i wtedy [autorun] open=program.exe -film.avi albo (tylko windows nt od 2000 w gore) [autorun] shellexecute=film.avi to ostatnie otwiera w domyslnym programie w systemie |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Tak przy jeszcze jednej okazji to można jakoś nagrać plik AVI oraz TXT z dysku twardego do obrazu. ISO. (Kombinowałem przy użyciu UltraISO ale jakoś mi nie wychodziło) Ostatnio zmieniany przez Duch : 22.07.2004 o godz. 14:36 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Author
Zlotowicz
uzywsaz nero? zreszta kazdy progs ma taka opcje
nowa kompilacje... itd -> wybierasz jako nagrywarke IMAGE RECORDER -> jak dasz na burn to zapyta jak nazwac plik obrazu to z menu na dole wybierasz ISO no i podajesz nazwe i lokalizacje wsio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
Wielkie dzięki za pomoc już się nauczyłem, teraz pobawie się z wirtualnymi napędami w Daemon Tools.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
lub możes użyć WinISO, ale musisz posiadać pełną wersje (zakupioną
![]() Pozdro ![]() edit eh nie zdążyłem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
![]() |
Kurcze jaki powinien w kącu być wpis w autorun żeby to poprawnie wystartowało ?
tytuł filmu [Soldats] Initial D - Battle Stage.avi I tak właśnie wpisuje, a wywala mi się coś takiego. Podaje mu odtważacz kturego ma użyć (Allpleyer) a on muwi brak filmu ?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Bywalec
![]() |
Ok. jakoś rozwiązałem problem (wystarczyło nie stosować spacji pomiędzy nazwami). Ale czy istnieje możliwość zeby jednak zrobić nazwe ze spacjami która sie uruchomi. (Może coś w Nero poprzestawiać)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Author
Zlotowicz
allplayer ma opcje budowy autorunow, wtedy nazwa filmu, jego parametry i plik napisow przekazywane sa z pliku ini
w tym przypadku nazwa moze byc dowolna po szczegoly odsylam do zrodelka www.marbit.com.pl ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|