![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.11.2005
![]() |
filmy Dvix ?!!!
Wiem, że na forum wiele osób pyta o podobne sprawy lecz w moim przypadku muszę skorzystać z waszej pomocy indywidualnie ponieważ inne odpowiedzi ni wyjaśniają mi sprawy.
Mój problem polega na tym, że nie potrafię wypalić filmu Dvix tak, aby widział go wraz z napisami mój stacjonarny DVD ( mam nowy model, który podobno widzi wszystko ! ). Słyszałem, że powinny być dwa katalogi: avi + txt i powinny one mieć identyczną nazwę co spowoduje, że napisy w filmie będą widoczne. Gdy w ten sposób wypalam płytę ( prog. NERO - utwórz CD z danymi ) to nic mi to nie daje - stacj. DVD i tak widzi dwa katalogi oddzielnie i startuje tylko z katalogu z zawartością avi co powoduje, że z napisów nici ! Nie wiem co robić - bardzo proszę o radę i pomoc. Mam niechęć do programów w obcych językach ponieważ nic nie rozumiem i nie wiem do końca co robię pryz ich użyciu więc proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu w inny sposób - jeżeli to możliwe. Z GÓRY DZIĘKUJĘ . |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.02.2005
![]() |
A jesteś pewien że twój odtwarzacz odczytuje pliki tekstowe txt, a nie srt
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
jest to najnowsza KODA - widzi wszystko - tak podają
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.08.2005
![]() |
Nie katalogi tylko pliki.
Dla filmu np. Cube.avi powinieneś mieć plik Cube.txt Przy starcie spróbuj załadować najpierw napisy a potem film.
|
|
|
|
#5 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
spróbuję i dam znać - na razie dziękuję !
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
a tak przy okazji to jak przerobić taki właśnie dvix z napisami na VCD lub DVD z napisami ? - ja nie rozumiem o czym mówią inni !
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
lepiej podaj model tego DVD, a będziemy pewni co czyta a co nie.
wypalaj jak mówi oddwor ...bez żadnych katalogów tylko dwa pliki filmowy i tekstowy o tej samej nazwie.
|
|
|
#8 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
oto dane techniczne mojego stacjonarnego DVD m-ki KODA:
DVD-640D Budowa Aluminiowy panel przedni, SLIM, Najnowszy CHIPSET MTK1389, NAPĘD SANYO Wbudowane dekodery Dolby Digital / DTS / Dolby ProLogic II Formaty czytanych płyt DVD, VCD, SVCD, DVCD, CD, CD-R, CD-RW, MP-3, JPEG, DVD +/- R, DVD +/- RW, MPEG 4 (DivX Pro, Divx 3.x, 4.x, 5.x, Xvid), GMC, Q-Pel (Quarter Pixel), MPEG 1, MPEG 2, JPEG, WMA/WMV NAPISY: Pełna obsługa napisów do DivX w języku polskim z plików *txt; *srt; *smi; *sub (obsługuje formaty używane w Polsce i polskie litery) Wspierane formaty napisów TXT PL to: - TMPlayer (format czasoway 00:00:00) - MicroDVD (format klatkowy {0}{123}) - MPL2 (format czasowy [000][022]) AKTUALIZACJE OPROGRAMOWANIA SĄ UDOSTĘPNIANE NA NASZEJ STRONIE WWW.KODA.PL Menu OSD W JĘZYKU POLSKIM Odczytywany region WSZYSTKIE (MULTIREGION) Przetwornik Audio: 24bit / 96kHz ; Wideo: 10bit Funkcje Powiększanie obrazu, kompresja dynamiki, tryby 3D, korektor Wyjścia wideo Pozłacane: RCA, S-VIDEO, COMPONENT (progressive scan), SCART Z RGB Wyjścia audio analogowe Pozłacane wyjście: RCA 5.1 Wyjścia audio cyfrowe COAXIAL, OPTICAL Wyjście na Subwoofer aktywny TAK PILOT TAK STANDBY TAK Pobór mocy 25W Wymiary (W x S x G) w cm 43 x 4,8 x 27 Waga netto kg 3.5 jestem już załamany - gubię się w tych formatach - zmarnowałem już kilka płyt - RATUNKU !!! |
|
|
|
|
|
#9 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
a wypalasz jak pisaliśmy?,
nie wiem jak jest w KODA ale może gdzies na pilocie trzeba włączyć napisy?
|
|
|
#10 |
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jak wersja oprogramowania w odtwarzaczu
nowa ![]() 640d v3.0 - 05 GRUDZIEŃ 2005 mozesz tu zapytac http://forum.koda.pl/pl/forum/ a co do napisow pierwsze 5 znakow nazwy pliku z napisami musi byc takie same jak nazwa pliku z filmem Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 17.12.2005 o godz. 10:20 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
już do tego doszedłem - mam te napisy !!!
Ale straciłem dźwięk - myślę, że wynika to z CD źródłowego, w którym też już KODA nie odtwarza dźwięku ( poprostu mam od kolegi płytę z filmem DVD i chciałem zrobić dla siebie kopię tego filmu ). Co myślicie o aktualizacji BIOS mojej KODY ![]() ??
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
sprostowanie - chodzi o film Dvix a nie DVD
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.12.2005
![]() |
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez rychu1708 : 17.12.2005 o godz. 11:03 |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
nie wiem dlaczego brak ci słów RYCHU
![]() ![]() odpowiedz. Jesteś kolejnym nieomylnym - wszechwiedzącym ![]()
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.04.2004
![]() |
nawet czasami jeśli nazwa filmu jest inna niz nazwa tekstu należy pierw zaadowć tekst plik txt (przycisk na pilocie) a potem film u mnie na innym dvd to dziala
|
|
|
|
![]() |
|
|