![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 05.10.2003
![]() |
Mały problem z formatem filmu
Mam mały problem z formatem filmu tzn.:film w orginale odtwarza się w formacie 16x9(gdy odpalę go przez plik wideo_ts.ifo-oryginalny), ale woby tak naprawdą są w formacie 4X3,więc przegrywaja sie w formacie 4x3 i film po obróbce odtwarza sie w formacie 4x3 , jak to przegrać aby z tego zrobić poprawny format(16x9) lub jakie wpisy należało by dokonać w pliku wideo_ts.ifo(lub innym) , aby film był odtwarzany w formacie 16x9.Acha na płycie przy formacie pisze anamorficzny...
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
wystarczy ... pomyslec
pozdr
|
|
|
#3 |
|
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
@AleX69
i po co komu taki post? jestesmy wszyscy pelni podziwu ze wiesz jak to zrobic! na wszystkie posty na tym forum mogla by byc odpowiedz w formie Twojego postu i wtedy g... bys wiedzial. moj post tez niczego nie wnosi do roziwazania problemu Kosteg'a, ale moze przez to takich postow (jak Twoj), ktore tylko zapychaja forum, bedzie mniej. bez obrazy ![]() pozdr |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 05.10.2003
![]() |
wiesz już myslałem i i mogę zrobić film programen typu wszystko w jednym (np.: Dvd2one) ale jakość mnie nie zadowala a po DVD2DVD-R niestety wychodzi mi format 4x3, jak to skorygować potem( tymbardziej ze mam już obrobiony film na 10pas -obraz jak lusterko), fajnie by było to wykozystać.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
downloader
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
1.) IfoEdit otwierasz ifo odpowiedzialne za film (np. VTS_01_0.IFO)
2.) W dolnym okienku powinna Ci sie pokazac masa informacji m.in. taka linijka: Video: MPEG-2 .............. 3.) Kilkasz na ta linie dwa razy 4.) Zmieniasz co trzeba 5.) Zapisujesz ifo 6.) Nagrywasz dla pewnosci na RW i sprawdzasz na stacjonarce pozdro mjq |
|
|
|
![]() |
|
|