![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.01.2009
![]() |
![]()
Witam!
Dzisiaj ściągnąłem sobie plik z filmem w Blu-Ray w mkv, który ma 6.2GB.Chciałbym go obejrzec na stacionarnym odtwarzaczu Blu-Ray Nie wiem jak sie za to zabrać. Prosze o pomoc. Dzięki.....:spoko: |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
VideoAudio
Data rejestracji: 10.04.2005
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.05.2009
![]() |
Witam. Mam taki sam problem jak autor tematu, potrzebuje 4,8 gigowy film w mkv przerobić na dvd w systemie NTSC lub po prostu plik mpg. Mam zamiar odtwarzać to w swojej konsoli ps3. Użyłem wszystkich trzech programów, które podał Placio, ale niestety, pierwszy tworzy za każdym razem uszkodzone, 600 megowe .iso, drugi tworzy niezrozumiałe dla mnie foldery po 0 kb, a ostatni co prawda chyba konwertuje, ale potem wykrzacza mi system (a komp nie taki tragiczny, 2 giga ramu i core 2 duo).
Dlatego mam pytanie - czym jeszcze mogę to skonwertować? Ewentualnie, czy istnieje program, który skonwertowany już film (mam ten film w mpg, ale nadal waży za dużo) mógł zmniejszyć, bez dużych strat jakości i pozostawiając w formacie mpg? Najlepiej, by było z opcją "dopasuj do DVD5". Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Spróbuj HDConvertToX
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Jakies inne propozycje? Chce po prostu mpg dopasować do płytki dvd, tyle... przekopalem sie chyba przez 10 programów i każdy nic nie warty. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
Any Video Converter daje rade ale nie ma możliwości ustawić wielkości pliku wynikowego... po za tym wszystko gra
![]() ![]() ps. dlaczego załączniki *.PNG konwertowane są do *.JPG ![]() Ostatnio zmieniany przez Pierwszy : 11.05.2009 o godz. 18:22 Powód: zapytanie do administracji |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przy przekroczeniu pewnej ilości pikseli (nie pamiętam jakiej) są konwertowane do jpeg.
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
![]() ![]() |
troche bez sensu bo w tym "moim przypadku" jpg spuchł w stosunku do png o 1kB... chyba że nie o wagę tu chodzi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wiem, że czasem bywa to bez sensu, ale nie ja to ustalałem.
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
____
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Może ja mam jakiegoś pecha, ale to też nie działa. Co prawda film jest dopasowany do DVD5, ale jest w 4:3 :/ próbowałem majstrować przy zakładce wideo, ale niestety nic to nie dało.
A co do Twojego pytania, Misiek, wyskakuje mi, że wystąpił błąd i sprawdź plik źródłowy. Ostatnio zmieniany przez Hidden : 12.05.2009 o godz. 15:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
____
![]() ![]() ![]() |
Coś nie halo z tym Twoim MKV. Kolega mi podpowiada, że:
AVI2DVD jak i również E.M. Free MKV Video2Dvd oraz DVD Flick "lykają" bez problemów MKV i pozwalają na bezpośrednie utworzenie płyty DVD. Spróbuj i daj znać.
![]() |
#13 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guru
![]() ![]() |
DVD NTSC max rozdzielczość 720x480 czyli pół HD
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.06.2009
![]() |
HDConvertToX mam problem , po wybraniu opcji analize file i chwilowej pracy programu wyskakuje komenda : please check media proprierties ! i w komurce frame rate jest czerwone pole ! . prosze o pomoc http://img76.imageshack.us/img76/6838/beztytuuc.jpg
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Media Player Classic PL - avi, mkv, ogm, rpm, mov, DVD | o_o | DivX, Xvid, Matroska i inne | 3 | 17.07.2017 19:46 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD | OscarCD | DVD-Video | 2 | 08.04.2004 21:42 |