![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.05.2005
![]() |
Witam.
Staram sie od dłuższego czasu zamienić piosenke w mp3 na ac3 5.1 bez wprowadzania zadnych efektow, przestrzennych czy dzielenia glosu do centralnego itp. Chodzi mi o to zeby w kazdym z 5 kanałow byl ten sam kanal co dana piosenka w mp3. Posiadam amplituner sonego i mam go podlaczonego do komputera przez swiatłowód, oczywiscie swietnie wykrywa rodzaj kodowania, wiec w filmach zakodowanych w ac3 od razu odpala sie dolby i takie tam, ale głownym probleme w amplitunerach jest to ze puszczajac zwykly sygnal stereo amplituner nie wykorzystuje wszystkich glosnikow chyba ze wybierzemy prologic ale wtedy wprowadza swoje efekty co mi sie nie podoba, wiec chcialbym zamienic niektore piosenki mp3 zeby chociaz posluchac normlanie w 5 glosnikac. Moze sie to komus wyda glupie powie kup sobie zwykly wzmacniazc 4 kanalowy i szalej, no a ze mam amplituner to chce poszalec z nim .Czasami poprostu podpinam 4 kolumny pod 2 kanaly i szaleje ale jak wiadomo wtedy amplituner dziala na podwujnym obciazeniu i za glosno i dlugo sie nie naslucham. WIec jakbyscie znali jakis dobry program to krzyczcie
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
piosenka w MP3 składa się z dwóch kanałów dźwięku
więc już rodzi się problem co do podzielenia go dokładnie w systemie 5.1 najleprzym rozwiązaniem jest słuchać muzyki takiej jaką została stworzona a więc w systemie STEREO (na dwóch głośnikach) i taki odsłuch muzyki polecam stanowczo odradzam słuchanie muzyki w prologic, a tym bardziej przerabiania go na układ wielogłośnikowy jest to działanie mało profesjonalne, melomańskie po prostu tanie efekciarstwo ale jeśli się upierasz to spróbuj to przerobić BeSweet (potrzebny będzie plugin ac3enc.dll) - wszystko znajdziesz wpisując nazwy w GOOGLE staraj się jednak ustawić podział na 4.1 w przedniej parze i tylnej będą odtwarzane dźwięki tak samo jak po podłączeniu po dwa głośniki pod każdy kanał tak jak to robiłeś i czego się obawiasz a na niskotonowy odprowadzone będą tony najniższe co może zaowocować mocniejszym brzmieniem jeśli głośniki dookólne to "pierdziawki" chyba możliwość utworzenia takiej ścieżki ma też ac3Machine nie kożystałem z niego |
|
|
|
|
|
#3 |
|
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
To przerób kawałek na monofoniczny, nie będzie żadnych efektów. Nie mam pojęcia jak to będzie wyglądać bo nadal mam w domu tylko stereo, ale spróbować możesz co Ci szkodzi.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.05.2005
![]() |
Probowalem i BeSweet i ac3machine ale wprowadzaja one swoje efekty i jakos mi nie odpowiada. Chyba pozostanie mi sluchanie w stereo.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
BeSweet i ac3machine to nie najlepszy wybór
plecam Sony Vegas 5.0 tam mozna bardzo fajnie uprzestrzennic dzwięk - szybko, łatwo i przyjemnie
|
![]() |
|
|