Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DivX, Xvid, Matroska i inne

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 31.10.2004, 18:17   #1
dodo.
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 07.12.2003
dodo. w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Telewizor 32' a oglądanie divx

Mam zamiar w najbliższym czasie kupić telewizor 32 calowy 100Hz (niestety z tych z niższej półki - 3000zł Thomsona, na inny nie ma kasy), ale czytałem kiedyś że na 32 calowym telewizorze słabo chodzą filmy .avi (z kąpa na telewizor) jak i te konwertowane z avi na dvd i wtedy odtwarzane na stacjonarnym dvd - chodzi o to, że bardziej widać wszystkie niedociągnięcia takich filmów. Mam aktualnie 25 cali i jest ok. Czy to prawda? Czy lepiej kupić 29 cali? Za każdą opinię z góry dziękuję.
dodo. jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 31.10.2004, 18:37   #2
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Ja bym sie zastanowil na tym 59 calowym ma powloki przeciwslizgowe, i filmy dobrze chodza - nie slizgaja sie.
Ps: miedzy nami pingwinami:
-mam telewizor 21 cali i cos wiekszego od 24 cali uwazam za ekstrawagancje, zachaczajaca o ....hedonizm

Ps2: O! mam 3 kropki - czy to juz cos znaczy
Dostane karte rabatowa w MM na caly kraj
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.10.2004, 22:33   #3
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol
Ps2: O! mam 3 kropki - czy to juz cos znaczy
Dostane karte rabatowa w MM na caly kraj
... niestety yahol, muszę Cię zmartwić, 3 kropki uprawniają jedynie do zniżki na pierogi leniwe w barze mlecznym, musisz się bardziej starać
Stary 31.10.2004, 23:54   #4
Zelea
I have got my own WORLD..

Data rejestracji: 03.11.2002
Zelea zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
moj kolega z bloku obok kupil sobie wlasnie taki TV na raty... i przyznam szczerze ze odladalem u niego jeden film... oj sorki bo dwa... ale szczerze powiem ze jak dla mnie wypas jakos i naprawde frajda z ogladania...
pozdro
Zelea jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.11.2004, 00:08   #5
dodo.
Stały bywalec ;)

Na taki telewizor choruję od kilku lat, spełniam swoje mażenie. Biorę go na raty (promocja bez odsetek, bez pierwszej wpłaty itd..) więc to nie jest aż tak źle, wpłacając połowę gotówką. Tylko nie chcę się ździwić po zakupie, że wszystkie filmy, które zrobiłem z divx na dvd nie dadzą się oglądać. Dzięki za opinie.
Stary 01.11.2004, 00:43   #6
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Data rejestracji: 06.08.2004
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez dodo.
Na taki telewizor choruję od kilku lat, spełniam swoje mażenie. Biorę go na raty (promocja bez odsetek, bez pierwszej wpłaty itd..) więc to nie jest aż tak źle, wpłacając połowę gotówką. Tylko nie chcę się ździwić po zakupie, że wszystkie filmy, które zrobiłem z divx na dvd nie dadzą się oglądać. Dzięki za opinie.
Jak potrzebujesz urządzenia do oglądania filmów na DVD (o Divx zapomnij , mamy XXI wiek) to lepiej dołożyć i kupić projektor !
Na TV szkoda kasy , nigdy nie będzie takiego efektu !
Np. Ekran o szer. 2,5m , prawie jak w kinie !
Jak się nie spieszy to idz do salonów AV i pooglądaj , a zobaczysz !
Stary 01.11.2004, 01:12   #7
dodo.
Stały bywalec ;)

Hmm, w ten sposób nie myślałem. Jeszcze dzisiaj poczytam o tych projektorach, dzięki.
Stary 01.12.2004, 21:06   #8
DanielP
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 01.12.2004
DanielP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez dodo.
ale czytałem kiedyś że na 32 calowym telewizorze słabo chodzą filmy .avi (z kąpa na telewizor).
Chlopie, a kto takich glupot nagadal ?

Ja mam TV Samsung 29" 100Hz (jest niewiele mniejszy od 32") i filmy wygladaja za***iscie ! A wszystko zalezy od jakosci kodowania filmu (wiadomo - lepsze sa wersje 2 plytowe) oraz od karty grafiki jaka masz. U mnie na Radeonie 8500 obraz jest "żyleta". Ale jak masz jakiegos "geforce no-name" to moze bys juz gorzej. Ale na pewno nie chodzi tu o wielkosc ektanu TV ! Bo chyba nie bedziesz siedzial 5 cm przez telewizorem ?
DanielP jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.12.2004, 00:31   #9
Copart
Bywalec

Data rejestracji: 04.05.2003
Copart w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam Thomsona Scenium 32 i oglądam na nim divix'y tyle, że z KiSS'a.
Byli tacy co twierdzili, że to kicha
Zaprosiłem ich do siebie i puszczałem na zmianę DVD i dobrze zrobione divixy - w wielu przypadkach stwiedzili zgodnie, że jedyna róznica to czcionka napisów
Stary 05.12.2004, 19:04   #10
smolik
8 Samuraj

Data rejestracji: 23.03.2004
smolik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
Jak potrzebujesz urządzenia do oglądania filmów na DVD (o Divx zapomnij , mamy XXI wiek) to lepiej dołożyć i kupić projektor !
Na TV szkoda kasy , nigdy nie będzie takiego efektu !
Np. Ekran o szer. 2,5m , prawie jak w kinie !
Jak się nie spieszy to idz do salonów AV i pooglądaj , a zobaczysz !
Zgodzę się z toba pod warunkiem, że ma się jeszcze odpowiednią przestrzeń (pokój) na projektor.

Reputkowym skrytożercom mówimy nie!!!
smolik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: