![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
DivX co robic
Mam film Jeniec i chce go zrzucic do DivX np.5 nie wiem za co sie zabrac zeby nie skopac na koncu zeby wybrac film od poczatku do konca bo tam sa jakies pliki VOB i ja nie wiem ktory jest pierwszy do ostatniego. OPISZCIE tak krok po kroku jak *****owi jak to sie robi PROSZE HELP@!
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.08.2002
![]() |
Wydaje mi się iż najprościej bedzie rozpocząć od przekopiowania filmu na dysk twardy .
Do tego celu warto zaopatrzeć się w program "DVD Decrypter" -osobiście polecam wersję : "3.1.3.0" (z nowszymi wersjami moga być problemy) . Kopiowanie zawartości płyty DVD rozpoczyna się w momencie zaliczenia : "Mode/File" .Program automatycznie rozpozna pliki "vob" ,które należą do filmu (pomija pliki typu "menu" ,reportarze i inne wstawki) .Jeśli chcemy skopiowac całość ,wystarczy zaznaczyć wszyskie plili iu rozpocząć kopiowanie . W zależności od filmu ,soft potrzebuje do 9GB wolnego miejsca na dysku . Jeśłi zgadzamy się na automatyczny wybór plików ,po operacji musimy "ręcznie" przekopiowac wszystkie pliki z rozszeżeniem "ifo" oraz "bup" . Po skopiowaniu proponuję zapoznać się postami w dziale "Off topic" dotyczące tematu "Zrzucanie DVD na DivX" .jaro |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
a no tak zapomnialem o wlasnym topicu co go napisalem na OFF TOPIC.Ale ze mnie ...
A mam pytanko jak mam film programem DVD Decrypter sciagniety to co dalej WIEM ZE BRZMI TO GLUPIO Tak zeby byla dobra jakosc moze byc na 2 cd jaki kodek i programy DZIEKI ZA WSZYSTKO!
![]() |
|
|