Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DivX, Xvid, Matroska i inne

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.03.2010, 18:11   #1
Jacente
Bywalec

Data rejestracji: 03.10.2004
Jacente ma jeszcze możliwość poprawy <-1 - -10 pkt>
Plik DRV - Jakim programem odtworzyć?

Otrzymałem na płycie cd materiał video z monitoringu o rozszerzemiu drv. Na płytce jest też odtwarzacz o nazwie DVR_Player.exe, ale kiedy na niego klikam to wyskakuje komunikat o braku pliku remote200.ocx którego nigdzie w necie nie mogę znaleźć. Czy jest możliwość przekonwertowania ów nieszczęśnego pliku drv na format dvd lub avi? Muszę czymś to odtworzyć gdyż materiał video jest mi potrzebny do szkoły i to na za tydzień. Za pomoc z góry dziekuję.
Jacente jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.05.2010, 15:42   #2
daniel78
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.05.2010
daniel78 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lightbulb to strona w ang

http : / / w w w . liutilities . com / products / winbackup / filextlibrary / files / DRV /

powinno coś pomóc tam jest scanner .drv, który najprawdopodobniej pomoże w odtworzeniu tego pliku

odstępy zrobiłem bo nie mogę linków
daniel78 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.07.2010, 18:38   #3
magisterek
Bywalec

Data rejestracji: 07.02.2005
magisterek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
zapewne chodziło o format .dvr (popularny wśród cyfrowych dekoderów tv sat) - nagrania pvr na usb. Najlepiej taki format potraktować programem Ali DVR Export Tools (konwertuje do mpeg-2 ts) później ewentualnie ts2mpeg-2 innym narzędziem. Oba programy są dostępne na http://mtomek.blogspot.com/
magisterek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.07.2010, 10:22   #4
Jacente
Bywalec

Data rejestracji: 03.10.2004
Jacente ma jeszcze możliwość poprawy <-1 - -10 pkt>
Cytat:
Napisany przez magisterek Podgląd Wiadomości
zapewne chodziło o format .dvr (popularny wśród cyfrowych dekoderów tv sat) - nagrania pvr na usb. Najlepiej taki format potraktować programem Ali DVR Export Tools (konwertuje do mpeg-2 ts) później ewentualnie ts2mpeg-2 innym narzędziem. Oba programy są dostępne na http://mtomek.blogspot.com/
To jest plik drv z monitoringu nagrany kamerą przemysłową. Teraz to już z czystej ciekawości chciałbym wiedzieć czym to ugryźć
Jacente jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: