![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.09.2004
![]() |
Cześć witam wszystkich forumowiczan. Mam następujący dość dupiaty problem
. Nabyłem ostatnio (tj wczoraj) Shreka 2 w wyrąbistej kopi z dubbingiem (rip z DVD) i wszystko by było OK gdyby nie to, że w tle (dźwięk) słychać SZUMY ! (dość słyszalne szczególnie podczas wyciszenia akcji)...W związku z tym mam pytanie: Czy ktoś wie jak się pozbyć owych szumów z fimu. Prosiłbym o szczegółowe podpowiedzi... z które z góry dziękuję. Pozdrawiam.Oto szczegóły dotyczące dźwięku w jaki wyposażony jest film :Sampling rate: 48000Hz |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
może obraz jest z dvdrip ale dubbing z kina
|
|
|
#3 | |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() pozdro
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
P.S. A dźwięk też jest zripowany razem z DVD i nie pochodzi z wersji kinowej (taką wersję tez kiedyś posiadałem). Prosze o pomoc.
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jeśli masz jeszcze te dvd to dźwięk skompresuj lame mp3 może
![]() albo idź z płytką do kolegi i porównaj...
|
|
|
#6 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
yyyy..... ja nie posiadam DVD (i nie posiadałem) szukam sposobu na pozbycie się szumów !! chyba istnieją jakieś programy filtrujące (jak virtualdub) tyle, że ja nie znam się na filtrach dźwięku...
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
jav-or-not
Data rejestracji: 30.12.2003
![]() |
heh, zabawy jest co niemiara z wycinaniem szumów. Powinny potrafić to programy takie jak Acid WAV, SoudForge, WaveLab czy choćby Cool Edit. Ale musisz się liczyć z tym, że zamiast szumów osiągniesz coś w stylu "metalicznego pogłosu" (ja tak miałem jak wycianałem szumy ze swojej obrony pracy dyplomowej).
a co do tej wersji Shreka2, to mam taką samą (i co dziwne znajomi przychodzą do mnie i oglądając nawet nie zwracją na to uwagi, ja nie wiem czy to tylko ja mam taki wyczulony słuch, czy za bardzo pedantyczny jestem )
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Hehehe ... wiesz może jakbym tego Shreka oglądał na kompie to nie zwróciłbym uwagi na szumy (ledwo słyszale na malutkich głośniczkach), lecz ja chciałem obejrzeć go na kinie domowym z wykorzystaniem bajerków dźwiękowych... a TU MI SZUMI JAK w dupie po burzy .P.S. Szkoda, że się nie da nic z tym zrobić (metaliczny dźwięk nie wchodzi w grę). Dzięki javor !! (i innym również za zainteresowanie). Pozdrawiam ! |
|
|
|
|
![]() |
|
|