Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DivX, Xvid, Matroska i inne

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 22.01.2004, 09:53   #1
camfo
Wymiatacz

Data rejestracji: 08.12.2002
camfo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Problem z filmami divx...

Witam,
Mam nowy procek 466mhz i myślałem, że dzięki niemu filmy będą mi już chodzić dobrze (wcześniej miałem 333mhz).Ale nadal niestety dźwięk wyprzedza obraz i przycina tak, że na full screen sie nie da ogladac.No to pomyślałem, że to wina kodeków, więc wszystko przeinstalowałem i zainstalowałem fddshow + ac3codec i nadal to samo.I myślę, że to może przez to, że mam tak namieszane w systemie i te kodeki się gdzieś osadziły i dlatego są błędy, bo na 466mhz się filmy powinno dać chyba oglądać płynnie, gdyż divx wymaga 400mhz...I tu pytanie...jak myślicie - czy format pomoże coś w tej sprawie czy ktoś proponuje jakieś inne rozwiązanie

najlepszy polski film - Dzień Świra!

I TY możesz pomóc:
www.pajacyk.pl
www.thehungersite.com
camfo jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.01.2004, 10:00   #2
Adalis
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 07.11.2002
Adalis zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam
Może spróbuj usunąć wpisy z rejestru.
Adalis jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2004, 10:02   #3
adixo

Data rejestracji: 02.01.2003
adixo jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>adixo jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Filmy DivX odpalałem już nawet na 266
Kiedyś znajomek miał 466 i za boga nie dało się oglądać i po formacie i różne kodeki - winna temu była karta grafiki po wymianie wszystko grało
myślę że z formatem zawsze zdążysz i proponuję pożycz od kogoś grafikę na której ktoś ogląda DivX i sprawdź czy to pomoże. Jeśli masz zaśmiecony system to format powinien pomóc. Każdego windowsa trzeba co jakiś czas przeinstalować

Ostatnio zmieniany przez adixo : 22.01.2004 o godz. 10:04
adixo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2004, 10:02   #4
camfo
Wymiatacz

Data rejestracji: 08.12.2002
camfo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Adalis
Witam
Może spróbuj usunąć wpisy z rejestru.
Próbowałem i nic...

najlepszy polski film - Dzień Świra!

I TY możesz pomóc:
www.pajacyk.pl
www.thehungersite.com
camfo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2004, 10:05   #5
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
format na pewno pomoze troche - oczyscisz system. Ja zawsze czaskam formata jak wymieniam np. proca,dysk,grafe.
Gdzies kiedys widzialem kodeki na starsze maszyny ale nie pamietam gdzie i nazwa mi wyleciala
Stary 22.01.2004, 10:07   #6
adixo

adixo jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>adixo jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kasprzak
format na pewno pomoze troche - oczyscisz system. Ja zawsze czaskam formata jak wymieniam np. proca,dysk,grafe.
Gdzies kiedys widzialem kodeki na starsze maszyny ale nie pamietam gdzie i nazwa mi wyleciala
Na starsze maszyny instalije DivX 5, Xvid,Ac3 kodec i filter do tego Vplayer i też działa
Stary 22.01.2004, 10:07   #7
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
heja!
miałem to u samo jak byłem u kumpla oglądać film, wkurzające to strasznie wyprzedzanie dźwięku niż jakby się film przycinał
Pomógł najnowszy bestplayer, który ma dużo opcji, ktoś mi nawet mówił że można spowalniać/przyspeszać obraz/dźwięk ale ja tego nie starczyłem tylko skorzystałem z wyboru kodeka dźwięku w opcjach (wtedy wybrałem AC3) i działało! To dobry sposób na to jak masz burdel w kodekach i trzeba wskazać komputerowi z jakiego ma korzystać-tak to widze i to pomogło, dźwięk dostoswał się do obrazu

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2004, 10:15   #8
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
chyba wiem kto Ci to mowil

tez stawiam na grafe, moze nowsze stery by pomogly? proponuje tez sprawdzenie divx5.1 samego,bez innych dokodekow/filtrow video

Ostatnio zmieniany przez nimal : 22.01.2004 o godz. 10:19
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2004, 10:21   #9
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
chyba wiem kto Ci to mowil (...)
dokładnie!
Jak mówie tej opcji nie znalazłem ale sam bplayer jest na tyle rozszerzonym playerem, że ta funkcja z wybraniem kodeka mnie zainteresowała i...pomogła.
Jakby nie ty to wogóle bym się nie zainteresował tym programem

W sumie polecam bo nowa wersja jest na prawde ciekawa i to za free.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2004, 10:27   #10
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a ja i tak uzywam allplayera (najnowszego) + divx5.1pro + xvid + ac3 i wsio dziala
zreszta xvid w tym zestawiniu nie jest konieczny,jezeli nie zmienia sie aspekt ratio w film xvidem kodowanych
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2004, 13:56   #11
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
mozliwe, ze to wina karty grafiki.
ale moim skromnym zdaniem masz po prostu za slaby procesor.
filmy kompresowane najnowszymi kodekami wymagaja procesorow > PIII 500 mhz.

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2004, 14:03   #12
adixo

Cytat:
Napisany przez woitas
mozliwe, ze to wina karty grafiki.
ale moim skromnym zdaniem masz po prostu za slaby procesor.
filmy kompresowane najnowszymi kodekami wymagaja procesorow > PIII 500 mhz.
Ok. może tak być i wyjściem w tej sytuacji będzie próba odpalenia jakiegoś starego filmu
A podmienić grafę dla testu też nie zaszkodzi
Stary 22.01.2004, 14:24   #13
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie sadze zeby to byl za slaby procek, moi siostrzency daja rade ogladac na p2 233, nie wiem czy rowniez filmy w xvidzie ale divx-y spoko. Czasem jak im muli to zrzucaja film na dysk i z dysku idzie oki.
Ja bym wywalil te kodecpaki co masz i instalnal pojedyncze, jak Nimal pisze, najlepiej sprawdzic film gspot'em co jest potrzebne; sam mam jakis tam divx5x, xvid do tego ac3 i ostatnio musialem dolozyc OggVorbis i wsio chodzi. Jedno co mialem to klopoty z ac3 - standardowe 068 i 069 i 070 totalnie mulily mi calego kompa i cuda sie dzialy, w koncu gdzies znalazlem wersje co mi dziala.
PS Sprobuj odtwarzac to z dysku, chociaz spoko powinno isc na zywca z plyty.
Stary 22.01.2004, 15:59   #14
/\/\cDrive
Mój żółw,Hellsing,LG FAN

Data rejestracji: 19.05.2003
/\/\cDrive zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam taki problem na win98, też mi sie tną filmy ale od kiedy wgrałem na dysk dwie windy XP i 98 oglądam filmy tylko na XP bo mi nic nie muli, wszystko ładnie i płynnie chodzi. Nie wim jak jest tera po formacie na 98 bo nie chce mi sie testować na 98 skoro wiem że na Xp chodzą b. płynnie.

/\/\cDrive jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2004, 16:59   #15
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
fakt, w windzie 98 tez mi rwie filmy (a raczej rwalo, bowiem poszedl sie ***...c na rzecz XP).
sprzet mam raczej niezly:

epox 8kra2i (kt600)
barton 2500@2800+
512 mb ramu
2x Barracuda 80 gb 7200
ati 9000 pro dual

szczegolnie widoczne to bylo w testowanych gierkach (nie gram, bo mnie to nie bawi juz).

teraz mam XP i 2003 - pelen luzik

Ostatnio zmieniany przez woitas : 22.01.2004 o godz. 17:01
woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: