![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.03.2006
![]() |
Problem z video w DivX
Witam
Sorry jeśli to już było - użyłem szukajki i niczego nie znalazłem Jestem świeżo po reinstalacji systemu i mam poroblem z odtwarzaniem obrazu w divx-ach. Kodeki ktore mam zainstalowane to: - najnowszy divx -xvid (wersja 1.1.3) - ac3 - ffdshow (z lutego 2009) Ta kombinacja kodeków zawsze mi dzialala, niestety aktualnie zawiodła. Co dziwne dla mnie to to, że obraz z dźwiękiem pojawia się w DivX playerze normalnie, natomiast w innych takich jak bestplayer, WMP czy Vplayer - nie działa. Próbowałem też zamienić kodeki - odinstalowałem wszystko, lącznie z usunięciem z rejestru i zainstalowałem Kodeki K-lite - nic nie dało. Ktoś wie o co chodzi? Jeśli to się może przydać - Płyta główna : - ASUS M2R32 - mvp Grafika: - ATI Saphire 3870 512 MB HD Z góry dzięki |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pobierz
media player classic zakladka view-options-playbeck-output- zaznacz vmr9 i directx9 Ewentualnie jak masz podpiety tv to zobacz czy na nim nie ma obrazu. Jak jest to niestety taka przypadlosc kart graficznych. Ewentualnie pobaw sie kolonowaniem w sterownikach od ati |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 16.01.2004
![]() |
chyba słabo szukałeś,
![]() a jak chcesz prościej to K-Lite Mega Codec Pack i do tego KMPlayer Co do linka u mnie działa na GF 7600GS a nie wiem jak to będzie miało się do ATI, ten drugi sposób działa tylko że stery ściągnij sobie najnowsze do ATI bo z tego co wiem ma sprzętowe wspomaganie dla x264
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.03.2006
![]() |
Hej
Dzięki - co prawda nie zastosowałem żadnej z porad ale...zrobiłem coś podobnego do tego co radził loki - w bestplayerze zmieniłem renederowanie obrazu na vmr9 - działa :-) Dzięki wielkie panowie Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Problem z dźwiękiem w divx | Pavlix | DivX, Xvid, Matroska i inne | 2 | 04.06.2006 21:09 |
z DVD VIDEO NA DIVX | gacur | DivX, Xvid, Matroska i inne | 3 | 24.01.2006 08:54 |
Bitrate Viewer podaje zle dane o filmie :( | Michal2004 | DVD-Video | 23 | 06.08.2004 18:57 |
Problem z divx na vcd | sokol | DVD-Video | 1 | 07.03.2003 14:18 |