Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DivX, Xvid, Matroska i inne

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 10.08.2004, 15:51   #1
wiLkpaK
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.08.2004
wiLkpaK w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
przerobka dvd na divx

Mam obraz plyty dvd w iso. W srodku sa dwa katalogi jeden to audio_ts , drugi to video_ts. Video_TS posiada takowe pliki :

VIDEO_TS.BUP
VTS_01_0.BUP - VTS_05_0.BUP

VIDEO_TS.IFO
VTS_01_0.IFO - VTS_05_0.IFO

VIDEO_TS.VOB
VTS_01_0.VOB - VTS_05_0.VOB
VTS_01_1.VOB - VTS_05_1.VOB

VTS_05_2.VOB VTS_05_3.VOB VTS_05_4.VOB VTS_05_5.VOB

Pisze to sie nie znam czy to zawsze takie pliki sa czy jak

No i chce to przerobic na normalnego divx zeby 700 mb zajmowalo , pewnie i tak wiecej zajmije niz jedna 700 mb , w kazdym badz razie zebym mogl nagrac na normalne cdr. Nigdy tego nie robilem wiec potrzebuje pomocy fachowej jak za to sie zabrac...prosze o pomoc w miare mozliwosci jak najdokladniejsza...mile widziany screeny dotyczace konfiguracji jakiegos programu bo pewnie taki sie przyda

Dzieki z gory

PS. co najdziwniejsze moge ten obraz zajmujacy 4,5 gb ogladac na kompie a przeciez nie mam dvd menu dziala hehe troche zaskoczony jestem...no ale nic licze na odpowiedzi na moje pytania...
wiLkpaK jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.08.2004, 19:50   #2
Qoorczak
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.03.2004
Qoorczak w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam!! Zawsze są takie foldery i pliki na płycie DVD z filmem. Do konwertowania z DVD na AVI używam programu DVD Rip w wersji 1.1.4.40 (choć jest wiele podobnych programów). Można go znaleźć na jednej z płyt "Komputer Świat Ekspert" - teraz już nie pamiętam numeru wydania. Sam program ma ok. kilku MB jeśli nie mylę się. Masz tam możliwośc przerobienia z DVD na: VCD, SVCD i na AVI oraz z AVI na VCD i SVCD. Program ten także wstawia tekst do filmu, jeśli tak sobie zażyczysz.

Co do pytania z "ps." to ISO jest jednym z formatów obrazu płyty. Możesz mieć obraz płyty CD, jak i DVD. Widocznie masz u siebie na kompie wirtualny napęd i "wrzuciłeś" do niego ten obraz płyty DVD. Napęd zachował się jakby był napędem DVD i możesz dlatego odtwarzać film włącznie z przeglądaniem jego menu.
Mam nadzieję że jakoś pomogłem. Narka
Stary 10.08.2004, 20:00   #3
wiLkpaK
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.08.2004
wiLkpaK w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Qoorczak
Witam!! Zawsze są takie foldery i pliki na płycie DVD z filmem. Do konwertowania z DVD na AVI używam programu DVD Rip w wersji 1.1.4.40 (choć jest wiele podobnych programów). Można go znaleźć na jednej z płyt "Komputer Świat Ekspert" - teraz już nie pamiętam numeru wydania. Sam program ma ok. kilku MB jeśli nie mylę się. Masz tam możliwośc przerobienia z DVD na: VCD, SVCD i na AVI oraz z AVI na VCD i SVCD. Program ten także wstawia tekst do filmu, jeśli tak sobie zażyczysz.

Co do pytania z "ps." to ISO jest jednym z formatów obrazu płyty. Możesz mieć obraz płyty CD, jak i DVD. Widocznie masz u siebie na kompie wirtualny napęd i "wrzuciłeś" do niego ten obraz płyty DVD. Napęd zachował się jakby był napędem DVD i możesz dlatego odtwarzać film włącznie z przeglądaniem jego menu.
Mam nadzieję że jakoś pomogłem. Narka
no dzieki dzieki ale cos napewno sie ustawia no nie moglbys jakiegos screena podeslac z ustawieniami
wiLkpaK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.09.2004, 21:19   #4
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
wilkpak sciagnij sobie simpledivx z www.divx.pl latwiejszego narzedzia dvd2avi nie znajdziesz
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.09.2004, 21:29   #5
Kilobajt
Bywalec

Data rejestracji: 27.03.2003
Kilobajt zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Predi
wilkpak sciagnij sobie simpledivx z www.divx.pl latwiejszego narzedzia dvd2avi nie znajdziesz
A jednak jest łatwiejsze narzedzie ( moim zdaniem oczywiscie ) do robienia RIP'a z DVD- Auto Gordian Knot. Dokladne i nfo o AGK znajdziesz na www.divx.howto.pl
Stary 30.09.2004, 21:58   #6
javor
jav-or-not

Data rejestracji: 30.12.2003
javor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tak jak pisze Kilobajt - Auto Gordian Knot - program banalny w użyciu (a w zasadzie kilka programów w jednym) a efekty niesamowite
Stary 30.09.2004, 22:51   #7
Kilobajt
Bywalec

Data rejestracji: 27.03.2003
Kilobajt zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Żeby zRipowac te płyty Auto gordian knotem musisz te pliki wyciągnąc z tych obrazów i w AGK wybrac perwszy plik VOB, następnie wybrać jaki kodek, w jakiej rozdzielczośći, jaki dzwiek gdzie ma być zapisane dodac do listy zadan i nacisnąć start. Chyba prostrzego ( a dającego tak dobre efekty ) programu niema.
Stary 15.12.2004, 05:14   #8
BoKo
Bywalec

Data rejestracji: 24.04.2003
BoKo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question

Darujcie pytanie laika. Posłużyłem się programem AGK usiłując dokonać przeróbki DVD na AVI. Nie potrafię jednak uruchomić żadnego zbioru po przeróbce Pozdro.
BoKo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: