![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Wciaz te problemy z napisami :)
Witam serdecznie
Mam nastepujacy problem. Otoz gdy kompresuje film z avi do svcd napisy zaczynaja sie coraz bardziej opozniac gdy proces kompresji jest w coraz bardziej zaawansowanym stopniu. Gdy odtwarzam film w divx'e i napisy z pliku .txt wszystko jest w porzadu, a gdy skonwertuje je do .srt a potem do .ssa i kompresuje przez Tmpgenc i Virtual dub z wlaczonym frame serverem, wystepuja te opoznienia. Prosze poradzcie mi co powinienem zrobic ? Gdzie tkwi blad ? Pozdrawiam Mac |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
DVD Maniac
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Spróbój konwertować od razu do SSA Subtitle Workshop'em
|
|
|
#3 |
|
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
SubRip chyba też to potrafi. Widziałem w menu możliwość dynamicznej konwersji formatów (m.in. txt na ssa). Ale przypadkiem czy te opóźnienia nie są wprowadzane na etapie konwrersji materiału video? (może coś namieszałem, ale nie wszystko wiem - takie moje przypuszczenia - proszę mnie sprosować)
Miłego dnia |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
No wlasnie ja nie wiem czy te opoznienia nie wystepuja na etapie kompresji
Jak convrtuje napisy ustawiam 25 kaltek i przy kompresji filmu do SVCD tez ustawiam 25 kaltek, wiec skad te opoznienia ? Nie wiem co jeszcze moglbym sprobowac zrobic, zeby zadzialalo normalnie.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
a ile Fps ma twój divx ? pewnie 23.976... i do napisy też są pewnie do tej wersji. jak konwertujesz go do SVCD PAL (25 Fps) a Fps napisów pozostaje bez zmian to niestety napisy będą rozjechane...
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
Tak moj divx ma 23.976.. fps. Tzn co mam zrobic, zaczac konvertowac film do SVCD z szybkoscia kaltek taka jak wyzej ? I Napisy zostawic w spokoju ?
Pozdrawiam Mac |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Dokładnie tak, wszystko zostaw na 23.976
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
![]() |
Zrobilem tak jak mi poradziliscie i wszystko pieknie gra
Wiedzialem ze moge na WAS liczycz. Grono expertow to grono expertow Jeszcze raz bardzo dziekuje za wszystkie porady.Mam jednak jeszcze jeden maly problem, nie wiem tylko czy to nie jeste wina zabezpieczenia film. Otoz po kompresji do svcd, wszystko z napisami i dziwiekiem jest ok tylko od czas do czasu znika mi kolor. Czy to mozliwe zeby film w XVidzie byl zabezpieczony ? Czy moje ja cos krece ? Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.06.2003
![]() |
ja robie do siebie filmy z avi do vcd programem DVDrip ten program jest ok pokazuje mu gdzie jest film i napisy a on reszte robi sam .
a tu pare opcji jake ma program DVD-VCD DVD-SVCD DVD-AVI AVI-VCD AVI-SVCD program jest cały po polsku u mnie przy procku amd 1600 i 256 ddr film jest gotowy po 2 godz |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.10.2004
![]() |
Sorki za pytanie nie zwiazane z postem, ale czy posiada ktoś napisy w wersji .stl lub .ssa do filmu TROY.
POZDRAWIAM kowaal |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.09.2002
![]() |
Nie prościej samemu sobie przekonvertować?
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.10.2004
![]() |
Cytat:
probowalem dopasowac napisy od divx, ale porazka = nie dalem rady, chyba za malo doswiadczenia posiadam. |
|
|
|
|
![]() |
|
|