Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DivX, Xvid, Matroska i inne

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 30.11.2004, 23:54   #1
QQQromaneq
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.08.2004
QQQromaneq w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
przyciecie divx

Problem z "przekodowaniem" dzwieku

Mam takie pytanko : - potrzebuje zmniejszyc rozmiar filmu - chciałem to zrobic przez przekodowanie dzwieku z 48khx na 44.1 - odpalam Virtual Duba - wgrywam film i ustawiam co trzeba tzn ?

1. czy wystarczy ustawic "conversion" ? czy trzeba tez "compression" i pełne przetwarzanie strumienia ?

2.cokolwiek bym nie ustawił i tak kicha - komunikat : ACM failed to suggest audio decomprsion format - o co mu chodzi i co z tym zrobic

3. jesli pełne przetwazanie to jakim kodekiem powinienem to zakodowac ( 44.1 khz stereo )

4. ew. inne w miare proste roziwazanie problemu zmniejszenia rozmiaru filmu o kilka MB ( bez znaczacego pogorszenia jego jakosci )
QQQromaneq jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.12.2004, 02:08   #2
Copart
Bywalec

Data rejestracji: 04.05.2003
Copart w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja zrobiłbym to inaczej:
Zdemuxuj audio przy pomocy VIrtualDubMod'a, konwersję otrzymanej MP3 zrób przy pomocy BeSweet i połącz filmik z otrzymanym plikiem MP3.
Ja tak przerabiam dzwięk w filmach, które przycinają mi się w KiSS'ie
Stary 01.12.2004, 09:28   #3
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
nie zmieniaj probkowania tylko zmien bitrate
po prostu w kompresji audio nie wybieraj najwyzszego tylko ktorys z nizszych (obojetnie czy bezposrednio w vdub czy w zewnetrzym progsie)
oczywiscie video daj na direct stream copy
inne sposoby - przyciecie napisow - znaczniki w ksztalcie polstrzalek w vdubie
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.12.2004, 19:33   #4
QQQromaneq
Nowy na forum

Copart >>> moge zgrac dzwiek TYLKO jako waw ( a nie mp3 ) - jak potem dołacze waw-a do filmu jest mniejszy tylko o 2 MB a to za mało - jak prubuje go dołaczyc i kodowac do mp3 mam sam obraz bez dzwieku

nimal >>> nie zmieniaj probkowania tylko zmien bitrate - chetnie tylko jak ? gdzie zminic birate foni ? ( strzałkami juz obciąłem napisy ale to wciaz za mało ) usze obciac jeszcze ze 20 MB z 1 filmu wiec chyba najłatwiej to zrobic nieznacznie pogarszajac dzwiek
Stary 01.12.2004, 21:30   #5
Copart
Bywalec

[QUOTE=QQQromaneq]Copart >>> moge zgrac dzwiek TYLKO jako waw ( a nie mp3 ) - jak potem dołacze waw-a do filmu jest mniejszy tylko o 2 MB a to za mało - jak prubuje go dołaczyc i kodowac do mp3 mam sam obraz bez dzwieku

Tego ostatniego zdania nie rozumiem
Zrób tak jak napisałem - odłącz wav'a, wpakuj do BeSweet, wybierz profil avi MP3 i przerób na empetrójkę, którą później dołącz do filmu. Jeśli MP3 wyjdzie za duża, zawsze możesz ją konwertować na mniejszy bitrate jak radził nimal.
Stary 01.12.2004, 22:22   #6
QQQromaneq
Nowy na forum

ok zgrałem waw-a odpaliłem wizarda z tego Besweta - daje GO i pokzuje mi sie okno notepada - i nic w nim - a i pliku mp3 jakos tez nie moge znalezc ;(

Jak zmienic BIRATE foni w VD ? ( czy to mozliwe bez oddzielania foni do waw-a ?
Stary 01.12.2004, 22:52   #7
Copart
Bywalec

Olej wizarda. Odpal BeSweet GUI, jako plik źródłowy wskaż Twojego wav'a a później kliknij button "wav to mp3"
Ot i cała polityka
Stary 01.12.2004, 23:49   #8
QQQromaneq
Nowy na forum

chetnie ale on NIE WIDZI vaw-a ;(
Stary 01.12.2004, 23:57   #9
QQQromaneq
Nowy na forum

Vob Input - substream - ustawione jest na auto i nie ma mozliwosci zmiany - GUI v0.6 a sam progs jest w lini komend ale woła o GUI - co robic ? ew. inny podobny program ?
Stary 02.12.2004, 00:05   #10
QQQromaneq
Nowy na forum

shit - juz wiem jak dodac waw-a ale jak właczyc START , GO , RÓB , WYKONaJ itd ?
Stary 02.12.2004, 00:23   #11
Copart
Bywalec

Odezwij się na GG bo będziemy ciągnąć ten wątek do u..... śmierci ^_^
Stary 02.12.2004, 08:45   #12
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jesli kwestai juz rozwiazana to ql
a jak nie to odpowiadam - tam gdzie masz audio w vdubie daj full processing mode, potem wejdz do compresion i wybiez kodek mp3 - w prawym oknie bedziesz mial do wyboru zgodne bitraty...
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.12.2004, 10:46   #13
QQQromaneq
Nowy na forum

nimal >>> ba zeby to byo takie proste - własnie tak robie i figa z tego wychodzi - tzn robi film ale bez foni (ale problem juz wyjasniony dzieki uprzejmosci "Copart-a"
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: