![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.08.2004
![]() |
przyciecie divx
Problem z "przekodowaniem" dzwieku
Mam takie pytanko : - potrzebuje zmniejszyc rozmiar filmu - chciałem to zrobic przez przekodowanie dzwieku z 48khx na 44.1 - odpalam Virtual Duba - wgrywam film i ustawiam co trzeba tzn ? 1. czy wystarczy ustawic "conversion" ? czy trzeba tez "compression" i pełne przetwarzanie strumienia ? 2.cokolwiek bym nie ustawił i tak kicha - komunikat : ACM failed to suggest audio decomprsion format - o co mu chodzi i co z tym zrobic 3. jesli pełne przetwazanie to jakim kodekiem powinienem to zakodowac ( 44.1 khz stereo ) 4. ew. inne w miare proste roziwazanie problemu zmniejszenia rozmiaru filmu o kilka MB ( bez znaczacego pogorszenia jego jakosci ) |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 04.05.2003
![]() |
Ja zrobiłbym to inaczej:
Zdemuxuj audio przy pomocy VIrtualDubMod'a, konwersję otrzymanej MP3 zrób przy pomocy BeSweet i połącz filmik z otrzymanym plikiem MP3. Ja tak przerabiam dzwięk w filmach, które przycinają mi się w KiSS'ie
|
|
|
#3 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie zmieniaj probkowania tylko zmien bitrate
po prostu w kompresji audio nie wybieraj najwyzszego tylko ktorys z nizszych (obojetnie czy bezposrednio w vdub czy w zewnetrzym progsie) oczywiscie video daj na direct stream copy inne sposoby - przyciecie napisow - znaczniki w ksztalcie polstrzalek w vdubie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
Copart >>> moge zgrac dzwiek TYLKO jako waw ( a nie mp3 ) - jak potem dołacze waw-a do filmu jest mniejszy tylko o 2 MB a to za mało - jak prubuje go dołaczyc i kodowac do mp3 mam sam obraz bez dzwieku
nimal >>> nie zmieniaj probkowania tylko zmien bitrate - chetnie tylko jak ? gdzie zminic birate foni ? ( strzałkami juz obciąłem napisy ale to wciaz za mało ) usze obciac jeszcze ze 20 MB z 1 filmu wiec chyba najłatwiej to zrobic nieznacznie pogarszajac dzwiek |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Bywalec
![]() |
[QUOTE=QQQromaneq]Copart >>> moge zgrac dzwiek TYLKO jako waw ( a nie mp3 ) - jak potem dołacze waw-a do filmu jest mniejszy tylko o 2 MB a to za mało - jak prubuje go dołaczyc i kodowac do mp3 mam sam obraz bez dzwieku
Tego ostatniego zdania nie rozumiem Zrób tak jak napisałem - odłącz wav'a, wpakuj do BeSweet, wybierz profil avi MP3 i przerób na empetrójkę, którą później dołącz do filmu. Jeśli MP3 wyjdzie za duża, zawsze możesz ją konwertować na mniejszy bitrate jak radził nimal.
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
ok zgrałem waw-a odpaliłem wizarda z tego Besweta - daje GO i pokzuje mi sie okno notepada - i nic w nim - a i pliku mp3 jakos tez nie moge znalezc ;(
Jak zmienic BIRATE foni w VD ? ( czy to mozliwe bez oddzielania foni do waw-a ? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Bywalec
![]() |
Olej wizarda. Odpal BeSweet GUI, jako plik źródłowy wskaż Twojego wav'a a później kliknij button "wav to mp3"
Ot i cała polityka
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
![]() |
chetnie ale on NIE WIDZI vaw-a ;(
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
Vob Input - substream - ustawione jest na auto i nie ma mozliwosci zmiany - GUI v0.6 a sam progs jest w lini komend ale woła o GUI - co robic ? ew. inny podobny program ?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
![]() |
shit - juz wiem jak dodac waw-a ale jak właczyc START , GO , RÓB , WYKONaJ itd ?
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Bywalec
![]() |
Odezwij się na GG bo będziemy ciągnąć ten wątek do u..... śmierci ^_^
|
|
|
#12 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jesli kwestai juz rozwiazana to ql
a jak nie to odpowiadam - tam gdzie masz audio w vdubie daj full processing mode, potem wejdz do compresion i wybiez kodek mp3 - w prawym oknie bedziesz mial do wyboru zgodne bitraty...
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
![]() |
nimal >>> ba zeby to byo takie proste - własnie tak robie i figa z tego wychodzi - tzn robi film ale bez foni (ale problem juz wyjasniony dzieki uprzejmosci "Copart-a"
|
|
|
|
![]() |
|
|