Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DivX, Xvid, Matroska i inne

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 24.10.2008, 20:19   #11
bizon3
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.12.2004
bizon3 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
sedundo błąd też może być taki, że skompresowałeś to na plik 1/3 DVD a przy zapisywaniu skorzystałeś z opcji segment output file...
Patrix masz rację- własnie tak zrobiłem. Dzięki za wskazanie miejsca błędu. Powtórzyłem wszystkie kroki jeszcze raz na innym filmie i otrzymałem jeden plik avi 731 336 KB. Czy to jest najlepszy wynik wielkości pliku jaki moge osiągnąć, czy też muszę jeszcze coś zmieniać i ćwiczyć dalej?

Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Kompresji poddajesz audio jak i video.

Video: sprawdzasz ile materiał ma klatek np. pisze Ci w VDM: Frame 75058 (0:50:02.320) [ ] [696.57 MB]

Czyli materiał ma 75058 klatek, czas 50 minut i 02 sekundy,
Te dane są potrzebne do kalkulatora.
Tak naprawdę to nigdzie w kalkulatorze nie wpisuję Frame - ilości klatek.
Mój kalkulator przyjmuje tylko target size(kbytes) (tu wyświetla mi się kilka podpowiedzi automatycznie - a w nich jest 716800) i czas trwania filmu.
Jak wpiszę te dane w kalkulator i zamknę go przez OK, wtedy w konfiguratorze Xvid automatycznie zostanie dobrana wielkość target bitrate - o czym już Patrix pisałeś.
Natomiast nie mam gdzie albo nie wiem gdzie wpisać Ilości Klatek - Frame. Prosze o pomoc bo nie wiem co i gdzie przeoczyłem.

Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
Proste - trzepnąłeś się w obliczeniach. Pewnie nie uwzględniłeś miejsca dla audio...
Być może rozwiązaniem dla mnie jest to co pisze Reetou? Gdzie powinienem uwzględnić miejsce na audio?
bizon3 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: