![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 22.11.2004
![]() |
WAZNE - Problem z przesunietym z dźwiękiem i jak to zrobić dobrze.
Witam wczesniej juz pisałem o przesunięciu dźwięku jednak nadal problem jak był nie został rozwiązany. To znaczy przekonwertowałem film który ma 25 klatek na samo Video (*.mpv) i jak się okazało na 2.5 godzinny film został także skrócony o około 2-3 minuty.
Drugi problem to, że jak i czym mam przekonwertować dźwięk by także on zmienił swoją długość do długości danego filmu tymbardziej robiłem to przez Demux w VirtualDubMod i wyodrębnił mi on dźwięk ale długości oryginalnego filmu czyli filmu źródłowego. Proszę Was o dokładniejsze odpowiedzi. Z góry dzięki za odpowiedź. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | ||
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
Cytat:
Cytat:
jesli przerabiasz divx'a na dvd to najlepiej jak wyciągniesz dzwięk z avi (nie virtualdubem) i zapiszesz go do postaci WAV - ponieważ w większości filmów dzięk jest zapisywany w postaci mp3 metodą VBR dlatego też dzieją sie z tym różne głupoty P.S. napisz pdostawowe parametry filmu oraz programy jakimi dokonujesz poszczególnych operacji pozdro
![]() |
![]() |
#3 |
Wymiatacz
![]() |
1. Film przekonwertowałem a włąsćwiei tylko samo Video (mpv) programem Mainconcept Mpeg Encoder.
2. Dźwięk wycinałem poprzez VirtualDubMod funkcje Demux Audio czy jakoś tak. I poźniej wrzucałem go do Adobe Audigy by zerknąć na ściężke czy jest wszystko OK ewentulanie ją podgłosić po czym zapisywałem do pliku mp3 o parametrach taich samych dla damego pliku i wrzucałem do AC3Machine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
to najlepiej by było jakbyś wyciągnoł dzwięk z filmu np. EditStudio i zapisał go bezpośrednio do WAV to by mogło rozwiązać kłopot
aha jak wyciągasz dzwięk VirualDubMod'em to mimo iż jest zapisywany do postaci wav to tak naprawde mp3 (no chyba że w filmie jest wav) - łatwo to sparwdzić..WAV jest plikiem bez kompresji i powinien zajmować ponad 1G - jeśli twój dzwięk wyciągniety VirualDubMod'em zajmuje np. ok 300M to już masz odpowiedź..........zrób tak jak napisałem wcześniej i może skończą się problemy AHA co ważne żeby sparwdzić czy dzwiek pasuje do filmu wystarczy jak wczytasz film do VirtualDuba a nastepnie w zakładce Audio wczytasz WAV i chwile poogladasz film (lub poszczególne dialogi) i sparwdzisz czy wszystko jest oki, jeśli będzie sie zgadzać to na 100% w końcowym efekcie czyl i DVDviedo będzie wszystko fajnie śmigać i nie bedzie mowy o przesunięciu ( sam tak robie od 2 lat i jak narazie nigdy się nie zawiodłem)
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.04.2005
![]() |
Witam
Przyłączę sie do tego tematu. Mam ściągnięte pliki .mpv i .mpa z tunera satelitarnego. Kiedy zrobię z tego DVD infoeditem to mam dzwięk przesunięty o około 2 sekundy( jest dzwięk wcześniej). Robiłem to i z filmem i z koncertem Queen. W obu przypadkach jest dokładnie ta sama różnica. Jak to z sobą z synchronizować? Pomocy Jacek |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wymiatacz
![]() |
A długość plku mpa i mpv jest taka sama ?? czy nie różnie się tymi 2 sekundami bo ja miałem podobny problem i w tym tkwił problem u mnie. Ewentualnie sprobuj przekompresować najlepiej plik mpg do 2 plików mpa i mpv programem MainConcept Mpeg Encoder. Pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|