![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Zamyślony
Data rejestracji: 21.01.2006
![]() |
x264 - jak go ugryźć?
hej,
jako, że w domu kamera miniDV to czasem bywa używana. materiał lecia na DVD ale też koduję go do Xvid'em do avika by mieć szybki podgląd też na kompie. przyjąłem sobie tak, że kompresja będzie taka jak w filmach "scenowych" czyli 90min = 700MB i całkiem fajnie wszystko chodziło i się zgadzało do chwili aż wpadłem na genialny pomysł zastąpienia Xvida x264 dla lepszej jakości przy tej samej objętości. W Xvid było jest łatwo. określony bitrate i wyszystko wychodzi ładnie. w x264 pomyślałem że będzie to działać podobnie więc ten sam bitrate i wyniki jednak wyszły inne (większa objętość pliku wynikowego). pozmieniałem bitrate na mniejszy i się poprawiło, ale znów pogrzebanie w opcjach Profil/Level też zmienia wielkość pliku. Jest jakiś sposób by to ogarnąć i by x264 generował "przewidywalną" wielkość pliku?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 16:57 |
Ciekawe powiedzenia, cytaty, śmieszne stwierdzenia | andrzejj9 | Humor | 34 | 16.03.2019 15:39 |
Powtórka z historii - trochę długie | para | Off topic | 63 | 01.09.2005 10:50 |
Pliki FLAC jak to ugryźć ?? | kris68 | Napędy optyczne CD | 13 | 30.08.2005 21:59 |