Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DivX, Xvid, Matroska i inne

DivX, Xvid, Matroska i inne Dział poświęcony enkodowaniu i zrzucaniu DVD-Video, BDMV-Video i UHD BDMV-Video na format stratny

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 19.12.2004, 11:20   #1
ryba7126
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.12.2004
ryba7126 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Talking ZgrYwaNie i ŁącZeNie

To ZnOwu Ja
Mam dwa pytania.
1 Zgrałem z płyty plik ***.Dat i niemoge go zkompresować na avi jaki program jest do tego najlepszy bo w Virtual Dubie wyskakuje mi jakiś błąd może macie linki na jakieś inne programy?? albo linka na dobrego Virtual Duba bo z moim może być coś nie tak
2. Jak i jakim programem najlepiej złączyć dwa filmy w jeden?? Może macie jakieś linki heh?
ryba7126 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.12.2004, 07:30   #2
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
skoro vdub pokazuje blad to ten blad pewnie jest
wez inny program, np unlead'a czy jakikolwiek inny
link do vdub? google.com albo google.pl - wystraczy nazwe wpisac...
jakim programem polaczyc? vdub... pierwszy plik otwierasz open drugi dodajesz segmented...
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.12.2004, 10:32   #3
ryba7126
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.12.2004
ryba7126 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
WkOńCu

DzIęKi Za OdpowIedź NIMAL !! Wkońcu się doczekałem pokombinuje zrobić ten filM PoZdrO
ryba7126 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2005, 08:02   #4
aerodeck1
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.08.2004
aerodeck1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
SZperałem dość długo po forum ale rezygnacja zwyciężyła i nie znalazłem posta który byłby adekwatny do mojego problemu. Mam film mpeg podzielony na 7 części. jak i czym go mogę scalić w jeden?
aerodeck1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2005, 08:30   #5
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
mpeg to pikus - da sie zrobic nawet totalcmd
numerujesz je po kolei (maja miec nazwy typu 01, 02 itd), potem zaznaczasz pierwszy w total commanderze i z menu file wybierasz opcje combine - otrzymujesz plik wynikowy
zmieniasz mu rozszerzenie na mpg i podziwiasz wynik
jak chcesz odrazy zakodowac to do avika to w virtual dubie mozesz zrobic calosc - pierwszy plik otwierasz normalnie, poczym dodajesz kolejne komenda append segmented, wybierasz kompresje i zapisujesz jako avi
ot i cala filozofia oczywiscie mozna to zrobic na inne sposoby korzystajac z innych oprogramow... jest tego od groma
Stary 21.01.2005, 19:26   #6
Dmaian
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.01.2005
Dmaian w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dysk twardy i płyta CD

Jak zgrać film z dysku twardego na płytę CD? Najepiej jakim programem i najprościej/
Dmaian jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.01.2005, 21:35   #7
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 01.06.2003
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dmaian
Jak zgrać film z dysku twardego na płytę CD? Najepiej jakim programem i najprościej/

A myślałem, że już mnie nie zdziwi żadne pytanie .....
a jaki format tego filmu?
aha, nagrasz to np. nero.
Stary 21.01.2005, 23:11   #8
nimal
Author
Zlotowicz

jak masz winxp w domyslej konfiguracji to w zasadzie wystarczy - przeciagasz plik na ikone napedu
to byla wersja megauproszczona ktroej nikt (oprocz billa gatesa) nie poleca...
Stary 03.03.2005, 21:40   #9
Wontek
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.01.2005
Wontek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A ja mam może głupie pytanko, ale gdzie jest komenda w Virtual Dub
"append segmented" oczywiście mam wgrany w program pierwszy plik i chcę go połączyć jeszcze z dwoma avi2 + avi3
Wontek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.03.2005, 21:50   #10
Wontek
Nowy na forum

To jeszcze raz ja. Żeby było jasne. Otwieram Virtual Dub - Open file - pierwszy plik avi
zaczyna się zgrywanie... chcę do niego dołączyć jescze dwa pliki avi , pytanie co dalej??
Stary 03.03.2005, 22:00   #11
Wontek
Nowy na forum

Znalazłem tą opcje, ale niestety jest nie aktywna co robić.. hhheeelllppp
Stary 03.03.2005, 22:03   #12
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 01.06.2003
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Wontek
Znalazłem tą opcje, ale niestety jest nie aktywna co robić.. hhheeelllppp
Jak to nieaktywna? po otwarciu jednego avi - robi sie aktywna automatycznie.
Stary 03.03.2005, 22:14   #13
Wontek
Nowy na forum

No niestety nie, mam zainstalowany program,że tak powiem dziewiczo bez żadnych zmian w opciach. Czy ma wpływ, że wszystkie trzy pliki mam w jednym folderze?
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: