![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.08.2004
![]() |
1.Jaki nośnik CDR wybrać? 2.TAO czy DAO i dlaczego?
Czesc
1. Zastanwiam sie czy nie zmienic nosnikow! Przejrzalem ostatnio duzo postow na tym forum i sam juz nie wiem! Aktualnie wypalam na Verbatimach DataLife 48x (CMC Magnetics)! Czytalem na forum ze plyty z tej tasmy produkcyjnej sa do bani! W sklepie gdzie kupuje to wlasnie Verbatimki sa tego producenta! Jednak wypala mi sie nawet dobrze, wszystko jak na razie moge odczytac z tych plyt! Bledy C1 mam w granicach 2-4, ale zazwyczaj srednia wynosi 2,4 - 2,8! Nie wiem czy taki wynik jest dobry czy nie!! Co o tym wsz. myslicie? Nagrywam glownie filmy! Czy lepiej wziasc moze do filmow platinumy ktore sa tansze i produkuje je Ritek, czy moze jeszcze co innego? Raz udalo mi sie dorwac Verbatim SuperAZO ale tylko raz ![]() ![]() ![]() Powiedzcie mi prosze, co wybrac! Zostac przy tych Verbatimach (1,20 za sztuke) czy wziasc cos tanszego (Platinumy sa u mnie bodajze za 1zł)? P.S pale z predkoscia 20x w celu zmniejszenia bledow, bo przy 32 -40x to byl koszmar ![]() 2. Kolejna sprawą jest tryb nagrywania! Chodzi o to,ktory mam wybrac? Caly czas nagrywalem (glownie filmy, tak j/w napisalem) w TAO! Jednak dzis przewinal mi sie post gdzie wszyscy zalecaja DAO!! Jaka jest roznica miedzy DAO a TAO? Dlaczego lepiej w DAO nagrywac? Co za tym przemawia? BARDZO proszę o odpowiedź! Z góry dziękuje! Pozdrawiam all! -- LiteOn 40125S VZSOP |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|